speeedo 0 Napisano 15 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2007 Prognoza sezonowajesień 2007 - wiosna 2008 Prognoza sezonowa powstaje na podstawie skomplikowanych korelacji w obserwacjach odchyleń od normy temperatury wód Atlantyku, wpływie anomalii El Nińo i La Nińa na ziemski klimat, tendencji rozwoju sytuacji atmosferycznej względem miesięcy minionych, charakterystyki oraz porównań stanu pogody względem południowej półkuli naszej planety, a także anomalii pogodowych mających miejsce na całej Ziemi. Pamiętajmy, że prognozy mają charakter orientacyjny i nie są szczegółowe. Listopad z pierwszym śniegiem Ten miesiąc przyniesie pierwsze opady śniegu, często będą też występować opady deszczu ze śniegiem i marznącego deszczu, powodujące gołoledź na drogach. Wielce prawdopodobne, że w miastach na nizinach śnieg spadnie już w pierwszej połowie miesiąca. Niewykluczone więc, że tym razem na groby bliskich pójdziemy w ciepłych kurtkach. Oprócz zimna miesiąc ten przyniesie sporo wilgoci. Grudzień najpierw zimny, potem ciepły Na początku miesiąca możliwe są opady śniegu, a temperatura może być niska. Po raz pierwszy w tym sezonie pojawi się mróz w ciągu dnia, ale tylko lokalnie. Jednak mimo to możemy liczyć na pogodne niebo, chociaż w nie dużych ilościach. Tegoroczny sezon narciarski w górach może się rozpocząć nieco wcześniej niż w ostatnich latach. W drugiej połowie miesiąca możliwe są znacznie cieplejsze dni, kiedy na nizinach będzie padać deszcz i pokrywa śnieżna szybko zaniknie. Boże Narodzenie z tendencją do temperatur dodatnich. Styczeń bardzo ciepły i mokry Początek nowego roku przyniesie pogodę zupełnie odmienną od tej jaka panowała w grudniu. Temperatura przez większą część miesiąca będzie się utrzymywać na poziomie znacznie powyżej normy wieloletniej, a to oznacza, że możemy liczyć na wiele ciepłych, a nawet bardzo ciepłych dni. W ciągu dnia temperatura wynosić będzie od 5 do 10 stopni, ale w najcieplejsze dni może sięgać lokalnie nawet 15 stopni. Jednocześnie będą występować częste opady, głównie deszczu, chociaż nocami możliwe są również deszcze ze śniegiem. W cieplejsze dni będzie mocno wiało, częściej będzie też mieli do czynienia ze sztormem na Bałtyku. W górach po mroźnym i śnieżnym grudniu warunki narciarskie mogą się pogorszyć. Luty nadal ciepły i wilgotny W lutym kontynuacja bardzo wysokich temperatur. Na termometrach najczęściej od 10 do 15 stopni. W dalszym ciągu sporo opadów i wszystko wskazuje na to, że będą one nie tylko częste ale i intensywne. W górach nadal bardzo niekorzystne warunki narciarskie. Marzec z wcześniejszą wiosną Wszystko wskazuje na to, że wiosna przyjdzie znacznie wcześniej niż powinna. Przez cały miesiąc będziemy się mogli cieszyć bardzo ciepłym powietrzem. Temperatura będzie w cieniu przekraczać 20 stopni. Opady tymczasem będą oscylować na poziomie poniżej normy. To będzie pierwszy miesiąc suszy. Kwiecień bardzo ciepły i słoneczny Będzie kolejnym miesiącem z temperaturą znacznie wyższą od tej jaka normalnie powinna panować w kwietniu. Często zdarzać się będą przekroczenia 20 stopni, zdarzą się również dni z temperaturą przekraczającą 25 stopni. Kwiecień przyniesie nasilającą się suszę, co może wpłynąć na wegetację roślin. Opracowanie: Portal Pogodowy "Twoja Pogoda" Adres portalu: www.twojapogoda.pl Mam nadzieje że te prognozy się nie sprawdzą :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 16 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2007 na pewno sie nie sprawdzą. Jakiś ściemy i tyle :razz: Ten opis pogody to mi pasuje do tej co była w zeszłym sezonie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 16 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2007 Ech... Oby... OBY te prognozy się nie sprawdziły. Marzę o białej, mroźnej i dłuuuugiej zimie. Nie mogę się doczekać sezonu. Mam nadzieję, że warunki dopiszą... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 17 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2007 jed nie martw się. Zima w tym roku na pewno dopisze a już na 100% będzie lepsza niż w zeszłym sezonie... mój 6 zmysł mi mówi że będzie konkretna zima xD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 17 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2007 Najlepiej jeszcze lepsza niż 2 lata temu ^^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 17 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2007 Szczerze mówiąc nie ma co wierzyć tym prognozom. W maju było 30 stopni, wszyscy zapowiadali kolejne lato stulecia, a tymczasem było chłodno, szaro i deszczowo. Mam nadzieję, że tym razem prognozy też się nie sprawdzą i będzie mega zima. xP Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 19 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2007 w zakopcu spadł śniego i jest biało :mrgreen: w zeszłym roku nie było żadnych takich oznak o tej porze roku co może świadczy że zima będzie mroźna i śnieżna :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 19 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2007 Ale w tamtym roku śnieg obficie spadł na początku listopada,a potem długo nei było po nim śladu... mam nadzieje że to sie nie powtórzy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 19 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2007 nie powtórzy się.....u mnie teraz jest -1 :D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 19 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2007 U mnie ciepło, ale dziś śnieg padał!! Fakt, że przez 3 minuty i jakoś tak beznadziejnie, ale jednak padał. Max napawał mnie optymizmem... Ajjj... Zima idzie! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 20 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2007 wczoraj kładę się spac, była godzina 0.40 , wyglądam przez okno żeby sprawdzic czy mróz na dworze a tu ku mojemu zaskoczeniu śnieg pada :mrgreen: :mrgreen: normalnie taka radocha...aż sobie kilka minut stałem w oknie i patrzylem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
speeedo 0 Napisano 20 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2007 u mnie to samo ... w nocy poprószyło i nawet niewielki osad było widać jeszcze o 6 rano gdy szedłem na trening :mrgreen: ... ale już po treningu tylko kałuże zostały :sad: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 20 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2007 A mnie dzisiaj rano budzi mama,i każe mi spojrzeć przez okno. Patrze,i co widzą moje zaspane oczy? Warstwa śniegu na chodniku,ulicy,samochodach,dachach budynków... naprawde wzruszyłem sie w tej chwili Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 20 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2007 Gad demyt, dżizas krajst... -.- U mnie to tylko deszcz. -.- Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 Fotka prezentuje pierwszy w tym sezonie śnieg który spadł w mojej mieścinie ... był to środek nocy i ciężko było zrobi fajne zdjęcie ale śnieg widac :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 Gdybyś nie napisał co to jest i gdybym sie nie przyjrzał pomyślałbym że to wszechświat U nas ciągle pada,coś nie widać zimy -.- Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi-1 1 Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 fakt jak by nie te auta to by było nie złe zdjęcie kosmosu:P u mnie leje:/ :cry: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 A nie orientujecie się jak wygląda sytuacja w górach? Niby trochę śniegu tam spadło, ale wciąż za mało do jazdy. Ech... ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
speeedo 0 Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 coś pięknego ta fota :mrgreen: mam nadzieję że już w długi weekend będą warunki na mały wypad np. do Wisły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Wątpię... W czasie świąt ma byc 15-20 stopni... ;/// Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 6 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2007 nie wiem jak u was ale u mnie od jakiejś godziny pada śnieg :mrgreen: :mrgreen: na poczatku był z deszczem a teraz już sam śnieg. Co prawda topnieje ale i tak to jest piękny widok :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VfBElQgMUQ 0 Napisano 6 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2007 . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anyarro 0 Napisano 6 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2007 A u mnie sam deszcz... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 6 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2007 U mnie również cały dzień lało jak cholera... -.- Dopiero teraz lekko słoneczko wyszło. No i dodatnia temperatura. Ech... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 6 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2007 podsyłam fotki jak u mnie dzisiaj zmieniała sięsytuacja :wink: no ale na koniec dnia pogoda sięzmieniła i wszystko stopniało :neutral: ale i tak to był piękny widok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi