kravec 0 Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Witam. Proszę o opinie na temat danych wiązań- przeglądając allegro wpadły mi takowe, w wydaje mi się niezłej cenie (399zł). Obecnie mam na desce Burtony Cartel- pytałem w innym temacie, jednak chyba mają troszkę za dużo luzu po bokach (wiązania L, but 43) przez co nie czuję deski tak jakbym chciał- tzn. jest poprawa w stosunku do Strapteców, jednak to dalej nie jest w pełni to co bym chciał. Przede wszystkim dalej mam tendencję do nadmiernego ściskania wiązań co odbija się na bólu stopy po 2/3 godzinach jeżdżenia z zapiętą non- stop lewą nogą. Dodatkowo czasami zdarzało się że stopa ustawiała mi się po skosie w wiązaniu (jak zerknę i ustawię odpowiednio- prosto jest ok)- raz tego nie zauważyłem, zaliczyłem jedną glebę, drugą.. mówię- coś jest nie tak- spojrzałem na wiązania- luźno bo but się ułożył. Wynika to według mnie z tego że mam za dużo luzu w wiązaniu. Więc wracając do tematu- co sądzicie o podanych Unionach (chyba trochę wyższy model?) w rozmiarze M/L (podają że od 40.5 do 44)? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Union SL to bardzo dobre wiązania. Za 399 to niezła okazja. Nowe czy używane ? SL-ki były jednym z wyższych modeli wiązań Uniona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kravec 0 Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Nóweczki z pudełkiem. Wziąłem je- obawiałem się że ktoś zgarnie- ewentualnie mogę oddać. Są odczuwalnie lżejsze od Carteli, wydają mi się też dużo bardziej "kompaktowe". Czyli dobra decyzja Cieszę się. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kravec 0 Napisano 18 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Dopisuję- może ktoś będzie kiedyś szukał informacji. W końcu miałem okazję pojeździć w Unionach- wcześniej miałem Voelkle Straptec'ki i Burtony Cartel (trochę za duże, ale mimo wszystko). Teraz mogę powiedzieć że naprawdę czuję co się dzieje z deską. Stopy są zrelaksowane, a jednocześnie mam czucie tego co się dzieje. Od razu zniknął problem bólu stopy na wyciągach. Cały czas się uczę jednak dopiero teraz- w parę zjazdów zacząłem ogarniać jazdę na switchu- bo w końcu czuję deskę. Naprawdę świetne wiązania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi