Jendrek 0 Napisano 8 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2008 Hmm no podczas moich przemysleń, wpadlem na taki pomysl : czy jadac na tejlu i podnoszac nosa i w taki sposob jadac na hope wykrecimy backflipa?? tzn chodzi mi czy jesli konczy nam sie "snieg" pod tejlem, caly ciezar ciala mamy na tylniej nodze i wylatujac w taki sposob nadamy sobie rotacji, i co o tym sadzicie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackieL 0 Napisano 8 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2008 Wydaje mi się, że bez porządnego najazdu i silnej rotacji nie masz szans. Żadne takie sztuczki nie pomogą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
srubka 0 Napisano 9 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2008 trzeba sie mocno wybic i miec rotacje, bo jak juz bedziesz glowa w dol, to raczej grawitacja cie w dol sciagnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jendrek 0 Napisano 12 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2008 a moze ktos to potrafi ?? z grona naszego forum ? i podzieli sie swoimi odczuciami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2008 To moze ja sie troszeczke podziele swoim doswiadczeniem... na poczatek proponowal bym nauke na stosunkowo nie duzej hopce * najazd - odradzam backflipa komus kto boi sie dynamicznie najechac na chopke ( im wolniejszy najazd tym szybsze krecenie backflipa lub bolesniejszy upadek) * wybicie - tu stosowne sa dwie rzeczy 1-zrobienie zamachu rekoma w kierunku glowy i zatrzymanie ich w tzm punkcie ZERO (mozna porownac go do pozycji lezenia na plecach) 2 - tuz po wybiciu "pociagnac" glowa do tylu --- to pierwsze kluczowe rzeczy do obkrecenia backflipa * obkret - punkt ZERO ->> 1 - dokrecenie rak do pozycji wyjsciowej (bron borze nie kreciec w przeciwna strone do poprzedniego - uraz murowany) najlepiej "starac sie" zlapac rekoma pod kolana (starac - znaczy nie lapac ) 2 - ciagle obserwowac podloze * ladowanie - tego to chyba juz nie musze tlumaczyc http://www.revver.com/video/584923/learn-how-to-backflip-on-your-snowboard/ powyzej dodalem filmik zeby mozna bylo sobie ogladnac o czym mowilem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi-1 1 Napisano 28 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2008 A backflipa nie zrobi się przypadkiem tak samo jak salto w tył ? tylko tu chodzi chyba o dobry najazd i dokręcenie bf. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2008 Adi backflip(ang.) = salto do tylu(pol.) to jest jedno i to samo... napisalem moim zdaniem regolke ktora powinna na 100 pomuc tym ktorzy sie zaczynaja uczyc BF. Adi-1, tylko tu chodzi chyba o dobry najazd i dokręcenie bf. Widocznie nie czytales ze zrozumieniem mojego posta. Doobrych pare latek trenuje akrobatyke sportowa i uwierz mi ze nauczylem nie jedna osobe salta czy jak kto woli backflipa. pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi-1 1 Napisano 30 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2008 hehe tylko rzuciłem okiem na to co napisałeś :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jendrek 0 Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 dziekuje za wskazowki, sprobuje pocwiczyc wedle tych punktow a moze zapodal bys jakims filmikiem z twoim backflipe ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 spoko cos poszperam .. jak znajde to umieszcze napewno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi