noisysomeone 0 Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Witam Kupiłem sobie Ride Ballard Shell. Założyłem ostatnio na minusowej temperaturze i mając t-shirt oraz bluzę i nie było mi ciepło. Kurtka ma membranę 10k/5k i tylko flanelowe podszycie na plecach, a na rękawach takie śliskie coś. Jak materiał zmarzł to po kontakcie z bluzą na rękawach miałem uczucie jakbym bawił się kostką lodu:) Ciężko mi było się rozgrzać, a jak już złapałem temperaturę to każdy kontakt materiału na rękach z bluzą powodował u mnie dreszcze. Zaniepokojony doczytałem, że w systemie 3 warstwowym powinienem mieć jeszcze bieliznę termo i jakiś polarek, żeby mi było ciepło. Martwi mnie jednak fakt, że przy minus 2/3 stopniach ciężko jest wytrzymać w koszulce i bluzie. Jarek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 14 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 zeby bylo Ci cieplo przy minusowych temp zdecydowanie musisz zainwestowac w pierwsza i druga warstwe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noisysomeone 0 Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 A czy w przypadku kurtek Insulated mógłbym odpuścić 1 i drugą warstwę? Czy wystarczyłaby wtedy sama bluza i jakaś koszulka? Jarek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 14 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 jakis link? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noisysomeone 0 Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Np ta: http://supersklep.pl/c4-kurtki-snowboardowe/i93357-kurtka-snowboardowa-ride-wi-11-ballard-ins-black-denim Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 ocieplina 60g, czyli dosc marna (puchowe maja tak okolo 400 o ile sie nie myle), choc moja kurtka tez taka ma wystarczylaby sama bielizna (koszulka) termiczna no i koszulka z bluza. Czy byloby Ci cieplo, odpowiedz sobie sam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Albercik Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Jak chcesz coś ciepłego to tylko puchówka. Kurtki tego typu jak podałeś mają za zadanie chronić przed warunkami zewnętrznymi i odprowadzać nadmiar wilgoci, a nie grzać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noisysomeone 0 Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Wiem o tym, ale pytanie co teraz dokupić do zestawu, żeby było mi ciepło:) Czy bielizna termoaktywna i polartec 150 da rade? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Albercik Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Jeśli nie jesteś wielkim zmarzluchem to tak:) Zawsze możesz pomyśleć też nad bielizną , bluza power stretch i jakiś polarek z decathlonu. Ale mi taki zestaw przydaje się dopiero od -10:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 15 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 dokop sobie bielizne i np polar, bardzo dobra bielizne termoaktywna robi Craft i Brubeck, kazdy model ma okreslony zakres temp, w ktorej najlepiej "dziala", wiec na pewno wybierzesz cos dla siebie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi