marpyc 58 Napisano 24 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 Podobne deski. 161w spokojnie do 105kg daje radę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metylomaniak 0 Napisano 24 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 ok, dzięki wielkie za pomoc:) wiem już coś więcej;P będę szukał dobrych okazji, a jakbym czegoś nie wiedział to będę znowu pytał o pomoc;) pzdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Witam, pomiedzy Voelkl Dash a Raven Shape widac jakas kolosalna roznice? Ktora deska lepiej poradzi sobie ze stokiem i parkiem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Voelkl ma krótszy fragment z rockerem, a dłuższy z camberem, a znów Raven ma większy rocker, ale ma tkaninę biax zamiast triaxa. Czysto teoretycznie większy rocker lepiej sprawdzi się w puchu i przy flat trickach, ale triax lepiej przenosi reakcje na krawędzie, ale to jak wspomniałem teoria, a obie deski na podobnym poziomie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 a blax co zawdziecza sobie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Blax? Jaki model? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Raven Shape Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Nie rozumiem o co chodzi :/ Pytasz się o jakąś deskę firmy Blax? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Voelkl ma krótszy fragment z rockerem, a dłuższy z camberem, a znów Raven ma większy rocker, ale ma tkaninę biax zamiast triaxa. Czysto teoretycznie większy rocker lepiej sprawdzi się w puchu i przy flat trickach, ale triax lepiej przenosi reakcje na krawędzie, ale to jak wspomniałem teoria, a obie deski na podobnym poziomie. Wspomniałeś coś o biaxie i triaxie ale opisales tylko triaxa, a ja chce się dowiedzieć do czego przydaje się biax. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Trochę dziwne pytanie do czego może się przydać tkanina oplatająca rdzeń. Obydwie przydają się do tego samego. Bez nich deska by się złamała. To tak, jakbym napisał, że jedno auto ma ledy, a drugie xenony, napisał w czym są lepsze ledy, a Ty pytałbyś się do czego przydają się xenony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 HAHAHA sorry jestem zielony w tym ale na przykladzie auta zalapalem szybciej. Pozdroweczka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metylomaniak 0 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 no i zakupiłem tą deseczke Voelkl'a z wiązaniami, oferta wydawała się być przystępna, więc trzeba było skorzystać teraz mam pytanie odnośnie ustawienia wiązań, czytałem różne rzeczy na różnych forach...czy ustawienie 30 przód/15 tył (kaczka) będzie dobre do nauki na stokach? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 30/15 to raczej przy kierunkowym ustawieniu się nadaje. Przy kaczce to przód 12, tył 6 lub coś w pobliżu tych kątów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metylomaniak 0 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 aaa...to pewnie coś źle zrozumiałem z innych wypowiedzi xD w sumie tak troche dziwnie by sie stało przy takich kątach a w sumie od razu się zapytam o buciki, przymierzałem ostatnio nidecker charger http://allegro.pl/buty-snowboardowe-nidecker-46-46-5-300mm-z-659zl-i3058527742.html oraz head scout http://allegro.pl/buty-snowboardowe-head-scout-black-46-i3030895833.html (tzn przymierzałem więcej par ale te mi tylko pasowały, a w sumie nideckery nawet trochę bardziej), moje pytanie jest takie czy z tych modeli któraś marka się wyróżnia? pewnie będę jeszcze mierzył buciki, ale szczerze mówiąc już sporo się "namęczyłem" w tym temacie i nic szczególnie dobrze mi nie leżało na nodze poza tymi modelami... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Buty Nideckera to dramat. Mimo, że Head generalnie sprzętu snowboardowego szałowego nie robi, to buty ma całkiem przyzwoite. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metylomaniak 0 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 uuu...to mnie zmartwiłeś z lekka :/ no cóż, będzie trzeba jeszcze trochę pojeździć poszukać czegoś ciekawego. Salomony Fraction chciałbym przymierzyć, ale jak dotąd nie znalazłem mojego rozmiaru, a i jakieś Northwave'sy by się przydało pewnie przymierzyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Northwave ma fajne buty w rozsądnych cenach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 Deska taka jak Raven Shape tylko z firmy NITRO albo FLOW ? jest jakiś odpowiednik do Shape ? pzdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 gadalem z pewny gościem i z tego co się dowiedziałem to FLOW MERC jest deska dla mnie tzn. jazda po stoku, sporadyczne zabawy w puchu i parku. Co o tym myślicie to rozsądny wybór ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 Kiepski wybór, słabe desiwo, do tego ciężka decha. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 Raven Shape mnie kręci strasznie ale znowu chce poznać alternatywy jej, mógłbyś kilka wymienić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 K2 Brigade, Voelkl Dash. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Siema. Co powiecie na temat dechy FLOWa Shifty, mial ktos z nia do czynienia juz jakas opinia? Pozdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Ja bym sobie Flowa odpuścił. Możesz ewentualnie do listy dodać K2, bo na wyprzedażach może zmieścisz się w budżecie lub jeśli coś bardziej zaawansowanego szukasz to poniżej 1000zł dostaniesz Pathrona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Czemu skreslasz odrazu flowa ;p tak btw. Co mozesz powiedziec na temat k2 playback? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi