marpyc 58 Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Flow dla mnie topory straszne. K2 Playback jeśli szukasz deski FS dla początkujących jest ok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Tzn chce pojezdzic po stokach jeszcze jakis czas i potem zamierzam kombinowac z flattrickami i parkiem, to taka deska siadla by do tego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Do flattricków nim bardziej miękka tym lepsza. Jakąś jibówkę bym raczej wybierał, z tanich np. Raven TTT, Bastard czy Jibmaster a z droższych np. Signal Park Rocker. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 A Raven Shape albo Rasta spasowalyby? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Shape to allmountain, Rasta to dobrze jeżdżąca na krawędziach deska FS, ale lepiej sprawdzająca się na hopach niż we flattrickach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 4 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2013 Przegladajac jeszcze rozne deski napotkalem sie na deske YES basic. Mozesz cos o niej powiedziec? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 4 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2013 Samej deski nie znam, ale brand bardzo fajny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 4 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2013 A pomiedzy k2 raygun a k2 brigade i raven shape wedlug Ciebie ktora najlepiej spelni moje oczekiwania w/w. Gdyz mam mozliwosc sprowadzenia ze stanow za smieszna kase a nie bulic za k2 tysiac zlotych a co do ravena juz bylbym sklonny kupic u nas bo nigdzie za granica go nie ma -podobno:p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 4 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2013 Brigade i Shape będą zbliżone, Raygun to troszkę wyższa półka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 4 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2013 Majac na mysli okreslenie "wyzsza polka" mowimy o desce dla zaawansowanych riderow czy o kosztach tej deski? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 4 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2013 Zaawansowana konstrukcja z carbonem itp. oferująca większego popa, większą reaktywność. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwekxx 1 Napisano 4 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2013 Tzn. ze dla mnie jako poczatkujacego ta deska byla by zlym wyborem dla mnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 4 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2013 Niekoniecznie. Nie jeździłem konkretnie na tym modelu, ale myślę, że jest spokojnie do ogarnięcia przez świeżaka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Altair 0 Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 Siema mam pytanie poniewaz cięzko znależć mi deche według linku z pierwszej strony Mianowicie mam 189 i waze 95-100 kg.W dodatku mam dość dużą stopę 47.5.Czy deska z wide 170 bd dobra? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 Deska 170cm to raczej na jakieś 130kg. Na 95-100kg wystarczy w zupełności 161-162cm Wide. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil Skalski 0 Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Hej, Mam pytanie dotyczące zakupu deski i wiązań. Jak większość z osób o to pytających jestem laikiem, na desce radzę sobie już całkiem dobrze i powiedzmy, że pretenduje do średnio-zaawansowanego Na pewno all mountain i trochę freestyle Mam 193 cm wzrostu i ważę ok. 88 kg, Znalazłem kilka połączeń za naradą sprzedawców ze sklepów pro, tj.: Ride Agenda 161W + wiązania Ride KX Rome Garage Rocker 160W + wiązania Drake Fifty Burton Process Flying V + wiązania Burton Mission (ostatnia wersja jest najdroższa, więc podaje z czystej ciekawości czy dołożyć te 300 zł) Dzięki za pomoc i wasze opinie, Pozdrawiam, Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emarkac 0 Napisano 15 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2020 Hej Nie wiem czy to forum jeszcze zyje Poszukuje deski i wiazan, jezdze od dwoch sezonow i juz chyba czas na cos wlasnego. Myslalem o czyms ze stajni Pathrona, czy to dobra firma czy lepiej zainwestowac w zachodnia marke (to samo pytanie do ich wiazan bo sa zauwazalnie tansze od zachodniej konkurencji)? Jesli Pathron to jaka deske wybrac, odrazu mowie nie skacze, nie slizgam sie po poreczach na razie jezdze glownie po przygotowanym stoku, czasami wyjade na nieubita trase ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 7 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2020 @emarkac forum ledwo zipie jak narazie jesli chodzi o deski Pathron to ja polecam jak chcesz mieć dobrą deskę w dobrych pieniądzach. Mam jedną deskę z Pathrona, na kilku miałem okazję jeździć i jestem zadowolony. Pod kątem jazdy po trasach to sprawdzą się Pathron Sensei , Pathron Sensei Limited, Pathron Legend 2019, Pathron Carbon Silver. Wiązania PAthron AT lub Pathron CT też jak najbardziej mogę polecić. Solidne strapy, pompki i dobrze wykonane. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamek 0 Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 Witam, jest tu ktoś jeszcze mam pytanie, którą deskę bedzie lepiej wybrać: Burton cruzer vs Rossignol district? dla średniozaawansowanego ridera. pozdrawiam, Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danteforum 0 Napisano 18 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2022 Dzień dobry, Obecny sezon był moim pierwszym na desce Zaliczyłem kilka godzin na stoku i zakochałem się. Sezon niestety powoli się kończy i postanowiłem przygotować się na kolejny. Pisze do Was z prośbą o pomoc w dobraniu deski. Kurtka i spodnie zakupione już z firmy DOPE. Mam 188cm wzrostu, 75kg wagi. Ogólnie jestem obu nożny. Niby jak się mnie popchnie to wystawiam prawą nogę, ale zjeżdżało mi się dobrze lewą i prawą z przodu. Z początku wiadomo będę śmigał tylko na stoku, ale jeśli chodzi o sport to nie potrzebuje dużo czasu żeby ogarnąć dyscyplinę, więc myślę, że zaraz będę się uczył ollie i innych ciekawych ruchów, żeby się rozwijać, więc chciałbym deskę uniwersalną. Z tego co sam znalazłem w necie długość deski dla mnie to przedział od 158 do 161. Szerokość zwykła gdyż but 44. Typ All Mountain. Kształt chyba Twin Tip. Flex średni 5-6. Nie wiem tylko jaka konstrukcja czyli Camber, Rocker itd. Prosiłbym Was o poprawienie tego co źle napisałem. Stety niestety zwracam też dużo uwagę na wygląd. Tak wiem stok to nie wybieg, no ale jak już wydaje kasę to chciałbym by było to w moim guście, a niestety trudno znaleźć czarno białą deskę :p Znalazlem coś takiego w dobrej cenie, ale z tego co widzę deska jest Kierunkowa, więc dla mnie chyba odpada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trombel 0 Napisano 4 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2022 Jak chcesz czarno białą deskę uniwersalną to też Capita ale nie Mercury, a Super D.O.A. szukaj też deski pod wagę, nie wzrost. Na stronie producenta znajdziesz przedziały. Mercury to bardziej stok, jak planujesz rozpocząć przygodę z Freestyle to obadaj Capitę Syper DOA Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati745 0 Napisano 19 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2022 Witam, jaka deseczkę do 1000 zł polecacie do freestylu butternig dosyć miękka ale żeby dała radę tez na stoku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi