antykorozja 0 Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Z racji tego że jest to mój 1 post, tak więc witam wszystkich Mam pytanie , zamierzam kupić deskę Palmer'a 2009 , w wyborze mam 2 rozmiary 157cm i 161cm. Moj wzrost to 180 i waga ~80-85 , czy zdecydować się na krótszą czy jedna troszke dłuższą? Deska ma być raczej do jazdy po stoku I czy może polecacie jakieś wiązania do niej w cenach 300-400zł ? pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtask12 0 Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Ja bym radził brać tą dłuższą. Z twoją wagą na pewno nie będzie ci przeszkadzać, a stabilność bedzie lepsza. A poza tym ( jeśli jeszcze rośniesz) za 1 czy 2 sezony, jak jeszcze podszlifujesz umiejętności nie okaże się nagle zbyt krótka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Ja jestem tego samego wzrostu ale ważę 70kg i śmigam na desce 158. Na Twoim miejscu wybrałbym 157 bo w skali wpisałeś 4, więc będzie Ci łatwiej na krótszej. A jaki masz nr buta? Bo może się okazać, że będzie Ci potrzebna deska Wide Jeśli chodzi o wiązania to całkiem niezłe są Drake Kingi, ale jak dorzucisz jeszcze 20zł to może pomyśleć nad TYMI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antykorozja 0 Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Buty mam northwavy Euro-43,5 Tak wiec wydaje mi sie ze obedzie sie bez Wide? ;> A co do wiazan to mam do kupienia Drake Kingi za 300zl tak wiec jesli mowisz ze beda wporzadku to wezme jednak je Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtask12 0 Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 E tam, ja myśle że jako średniozaawansowany poradzisz sobie na dłuższej. Gdybyś zaczynał, to rzeczywiście lepsza byłaby 157, ale jak już jeździsz.. A poza tym jakbyś chciał sobie czasem ze stoku skoczyć poza trasę w puszek, to na dłużeszej będzie ci sie łatwiej utrzymać na puchu, bo ze swoich doświadczeń wiem że nie jest z początku proste (mam 192, niecałe 90 kilo wagi i do zeszłego sezonu śmigałem na desce 160-była zdecydowanie za kótka) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 161 bedacym szczerym, w 3 dni mozna sie nauczyc dobrze jezdzic, po tygodniu bardzo dobrze wiec pierwszy dzien, moze byc bardziej klopotliwy. Co do butów, pamietaj, ze northwave'y sa bardzo mocno rozbudowane, wiec wybieraj rozmiar L albo XL, zalezy od skali. Te 43.5 to mniej wiecej jak 44.5-45. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antykorozja 0 Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Dziękuje bardzo, wybór padł na 161 cm , już zamowiona co do wiazan to jest tabela Drake Kingów Rozmiary wiązań: M dla butów w rozmiarze 35 - 41 euro L dla butów w rozmiarze 41 - 45 euro XL dla butów w rozmiarze 44 - 48 euro Myśle że L będzie chyba wporzadku?: ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtask12 0 Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 będzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 w razie co spytaj o mozliwosc wymiany, ale powinno byc dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Nie doczytalem, ze ma to byc deska do jazdy po stoku, w takim razie rzeczywiscie 161. A Drake Kingi w rozmiarze L na pewno beda dobre Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antykorozja 0 Napisano 16 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2011 A spotkał może się ktoś z tymi wiązaniami? http://transfer-snowboard.pl/437-wiazania-union-dlx-2011-white.html cenowo podobnie do Drake ale troche tańsze od Union Flite Czy lepiej pozostać przy Drake? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 16 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Hmm szczerze to jeszcze nie spotkałem się "na żywo" z wiązaniami Union ale wyglądają solidnie, aluminiowa piętka i pompki, strapy chyba skórzane. Myślę, że tez będą ok, ale od siebie mogę polecić Drake'i, fajne wiązania na początek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Wybrałbym Union. Drake są fajne do póki działają, potem zaczyna się masakra z brakiem części zamiennych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 16 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2011 No fakt, ale żeby je zepsuć to trzeba się na prawdę postarać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 17 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2011 Drake są fajne do póki działają, potem zaczyna się masakra z brakiem części zamiennych. nie do końca się zgodzę. Jak rozmawiałem z dystrbutorem to zapewnił mnie że cześci zamienne są i nie ma z tym problemów pod warunkiem że sklep ma wiązania od dystrybutora. ale fakt faktem wybierając Drake King a Union DLX wybrałbym Union. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 17 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2011 Słowa, słowa, słowa... Ja mam od dystrybutora i co roku był problem (czytając fora widać, że nie tylko u mnie). W tym roku potrzebowałem wymienić reklamowany dolny pasek do Kingów i ich nie było. Fakt, że później się pojawiły, ale czasem w trakcie sezonu części potrzebne są "na już". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi