Toldo18 0 Napisano 25 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2011 Witam, ostatniej zimy miałem okazję pojeździć na snowboardzie i skorzystałem z tej okazji. No i bardzo mi się spodobało ale nie mam na czym jeździć, więc zamierzam kupić pełny zestaw czyli deskę, buty, wiązania, spodnie i kurtkę. Myślę że teraz jest dobry moment ponieważ są wyprzedaże. Myślę że deka typu allmount o długości ok 150cm. Wzrost 176cm waga 68kg. Proszę was o jakieś rady co do kupna a najbardziej jakie sklepy polecacie i jakich firm sprzęt. Nie chcę zbyt dużo wydać na pierwszy sprzęt do nauki, ale też znowu nie oszczędzać na jakości by nie kupować później dwa razy. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2011 http://e-snowboard.info/forum/viewtopic.php?t=1841 http://e-snowboard.info/forum/viewtopic.php?t=655 Jeśli znajdziesz coś z sapienta (coast, alive) z przedziału 152-155 mozesz brac smiało do tego wiazania Drake'a, buty jakie Ci tylko będą pasować na nogę (byle nie jakiś decathlon). Spis firemek masz w drugim linku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 26 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2011 Te linki są do solidnego editu: Polecany jest Rossignol Temptation i Circuit, który jeszcze niedawno był zrobiony na piankowo-drewnianym rdzeniu i tylko z nazwy był deską snowboardową. To samo z butami Nideckera - to już masakra całkowita. Nie ma chyba gorszych butów na rynku, przynajmniej ja nie znam (większość serii butów była po roku powielana przez Decathlon) Niesamowicie zawodny system QL, Nagminnie przecierające się pięty, wyrywające się szlufki. Deski też grają w niskiej lidze od czasu, gdy Nidecker zdecydował się sam robić deski w Tunezji. Buzrun natomiast miał kilka pro-modeli robionych w GST i to były deski świetnie jeżdżące. Raven (nie wiem o co chodzi z tą loterią - polecam lekturę testów) nie tak dobry jak Rossignol Temptation lub bardzo prosty Rossignol Circuit - tu już ktoś pojechał po bandzie ostro To Voodo to nie marka, ale niegdysiejszy model Pale. W wiązaniach brakuje Technine. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toldo18 0 Napisano 26 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2011 Dzięki za odpowiedzi. A co do decathlonu to co macie na myśli? Kupowanie w tym sklepie czy produkty niby wyprodukowane przez decathlon? Mieszkam w Opolu i tu tylko są sklepy decathlon, intersport itp. A najlepiej kupować w sklepie by wszystko dopasować, ale można kupić przez internet prócz butów. Jeszcze raz dzięki za polecenie firm i biorę się za przeglądanie internetu i w najbliższym czasie wyjazd do sklepów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 27 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 to technine jeszcze istnieje ? wszystko spis jest robiony na bazie "globalnych" doswiadczen jezdzacych, nie sugerowałem się jedna opinia co do Ravena, pnie się w górę Na deski rossiego nie widziałem narzekań, ale wiązania to syf (moim zdaniem) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 29 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2011 Technine istnieje i ma się dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 6 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2011 to technine jeszcze istnieje ? taaa.... istnieje co sezon mają pokaźną kolekcję desek i wiązań ... może u nas nie jest to bardzo popularny sprzęt bo i dosyć drogi ale za oceanem mają mocną pozycje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2011 kurde, bylem przekonany, ze zwineli sie z rynku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi