pasieq 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 siemanko. w tym sezonie bylem 3 razy na stoku, na desce. Deska była nasmarowana. Moje pytanie brzmi. Co ile deske trzeba smarować na ciepło ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 8 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Najlepiej to tak raz na 7 dni jeżdżenia. Najlepiej robić to samemu dokładnie Generlanie lepiej też często przelecieć krawędzie bo one się najszybciej ścierają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnderseN 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 no raz na tydzień jeżdzenia bedzie dobrze , czyli jak wybierasz sie na dłuzszy wypad to pasowało by posmarować. Jak masz swój smar i zelazko to nie stanowi to wiekszego problemu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Jadę na tydzień w góry i nie wiem czy jedno smarowanie mi wystarczy http://e-snowboard.info/forum/viewtopic.php?t=790 tu macie opis mojej deski i jest tam coś o smarowaniu Wystarczy ? Dać do nasmarowania na miejscu jeszcze raz po kilku dniach? Posmarować na zimno ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 8 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Smarowanie jest banalne - generalnie rozpuszczasz smar nad deską przy takiej temp aby nie dymiło się ale żeby łatwo spływał. "Obkapujesz" całą deskę i "prasujesz" aż będzie równa powłoka. Później jak zastygnie to zdrapujesz linijka np. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 ale jak będę w Austrii to nie wezmę ze sobą raczej żelazka, a bardziej zależało mi na odp na pyt z poprzedniego postu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasieq 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Ok dzięki ! A jaki wosk czy tam smar, najlepiej kupic zeby rozpuscic zelazkiem ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 8 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Ok dzięki !A jaki wosk czy tam smar, najlepiej kupic zeby rozpuscic zelazkiem ? W sumie pierwszy lepszy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasieq 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Jakiś przykład ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 W proboarder masz kilka i poprostu któryś wybierz A ja proszę o odp na mój post "Jadę na tydzień w góry i nie wiem czy jedno smarowanie mi wystarczy http://e-snowboard.info/forum/viewtopic.php?t=790 tu macie opis mojej deski i jest tam coś o smarowaniu Wystarczy ? Dać do nasmarowania na miejscu jeszcze raz po kilku dniach? Posmarować na zimno ?" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 8 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Jadę na tydzień w góry i nie wiem czy jedno smarowanie mi wystarczy http://e-snowboard.info/forum/viewtopic.php?t=790 tu macie opis mojej deski i jest tam coś o smarowaniu Wystarczy ? Dać do nasmarowania na miejscu jeszcze raz po kilku dniach? Posmarować na zimno ? Wystarczy Ci, chyba, że ostro jeżdzisz po boxach/railach Najlepiej sam przesmaruj. Smarowanie na zimno daje tyle co umarłemu kadzidło - ew. możesz przelecieć krawędzie przed jazdą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasieq 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 np. ten ? http://proboarder.pl/p/11/41/black-star-wax-rail-wax-akcesoria.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 8 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Jeden z lepszych smarów Możesz spokojnie brać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaSZek 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Zaraz! Przecież to jest smar do raili! A nie na gorąco! Czy to jeden pieron i tylko chwyt marketingowy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 chyba staszek ma rację i to smar na przeszkody, a nie na deskę http://proboarder.pl/p/11/1011/universal-wax-75g--akcesoria.html ten chyba sie nada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasieq 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 o ! i jeszcze kokosowo-waniliowy zapach !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 toko i ten black to moim zdaniem dwaj najlepsi producenci. Toko jest szybszy, ale lepiej chroni Black Star Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 8 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Ups Walnąłem gafę - spojrzałem tylko na markę Generalnie jak powiedział matzel - toko i bstar to najlepsi producenci, co od nich nie kupisz możesz być pewny jakości. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 9 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2011 oczywiscie mowimy tu o "cywilnych" producentach bo jest cala masa producentow, ktorzy produkuja mega specjalistyczne woski za nie male pieniadze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 9 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2011 oczywiscie mowimy tu o "cywilnych" producentach bo jest cala masa producentow, ktorzy produkuja mega specjalistyczne woski za nie male pieniadze Wiadomo, że prosi czy zawodnicy używają innych z goła środków i często sprzętu. Z tym, że oni za to zazwyczaj nie płacą Zapewne w normalnym użytku nie widać byłoby różnicy między pr0 smarem a normalnym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 9 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2011 przecietny uzytkownik widzi to np na nartostradzie, gdzie on jedzie dalej a jego znajomi np sie zatrzymuja na plaskim czy delikatnym wzniesieniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 9 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2011 przecietny uzytkownik widzi to np na nartostradzie, gdzie on jedzie dalej a jego znajomi np sie zatrzymuja na plaskim czy delikatnym wzniesieniu Wiesz, zależy od ślizgu dużo - kiepskiego ślizgu nie wypełnisz na tyle smarem aby dorównał mega głądkiemu Pomijam już, że szybko się zetrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi