StaSZek 0 Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Cześć! Jestem na kupnie butów. Wszyscy piszą żeby kupować buty na styk, lub nawet troszkę mniejsze. A kuzyn mi właśnie powiedział, żebym kupił buty ciut za duże bo - docisnę je wiązaniem - trzeba i tak zakładać 2 pary skarpetek, albo grube snowboardowe choćby nie wiadomo jakie ciepłe były buty - jak będę miał buty ściskające stopę (brak luzu) to na wyciągu zamarznę przez brak krążenia Jak Wy się do tego ustosunkujecie? Jeśli klasa (cena) butów ma znaczenie to chodzi mi o buty w okolicach 300zł -- Pozdrawiam StaSZek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Jak Wy się do tego ustosunkujecie? hahahah, demagogia. Za 300 nic dobrego nie dostaniesz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaSZek 0 Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Za 300 nic dobrego nie dostaniesz. To za ile minimum? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 za 300 jesli but bedzie z przed dwoch lat, za 400 podobnie. Tegoroczny 500-600. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaSZek 0 Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Super Dzięki za konkretną odpowiedź Ale nurtuje mnie jeszcze sprawa wielkości tych butów. Czy taki 'system' mógłby się sprawdzać przy kupowaniu używanych butów? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 System salomona, bo on jest nie do zajechania albo zwykłe sznurówki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Jeśli chodzi o wielkość butów to powinny być wygodne gdy staniesz w pozycji podstawowej. Jeśli będą za duże nie będziesz czuć dobrze krawędzi i raz, że trudniej będzie na nią wejść, a dwa, że łatwo ci ucieknie. Wiązaniami nie dociśniesz (tym bardziej jeśli będą to modele z cstrapem), buty są dość twarde z wieszchu i raczej ciepłe. Wiele razy pisano o wyborze butów (sam napisałem kilku dłuższych postów o tym) - poszukaj to nieco Ci się rozjaśni :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Devastator 0 Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 buty są dość twarde z wieszchu i raczej ciepłe. Mam wrażenie że to czy buty są ciepłe nie zawsze zależy od 'nich samych' mi np. palce marzną bardzo często we wszystkich butach, gdy innym w tych samych nie, pewnie zależy to też od organizmu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 buty są dość twarde z wieszchu i raczej ciepłe. Mam wrażenie że to czy buty są ciepłe nie zawsze zależy od 'nich samych' mi np. palce marzną bardzo często we wszystkich butach, gdy innym w tych samych nie, pewnie zależy to też od organizmu. No to na pewno, zależy jak kto ciepło czuje - ja np. jeżdżę w samych ciuchach termo+kurtce gore i jest mi ciepło, inni ubierają na to jeszcze grubszy polartec Wracając do butów - generalnie grubszych skarpet się pod nie nie zakłada To nie plastik jak w narciarskich. p.s. Czy wam też się sypie cytowanie jeśli jest zagnieżdżone? (czyli jak zacytuje się cytat to się zlewa) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 14 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 p.s. Czy wam też się sypie cytowanie jeśli jest zagnieżdżone? (czyli jak zacytuje się cytat to się zlewa) Tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi