Sampe 0 Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Witam wszystkich forumowiczow, nie ukrywam, ze pisze do Was liczac na Wasze doswiadczenie i pomoc. Zamierzam kupic kurtke zimowa, ktora ma mi sluzyc do uzytku codziennego (lub jakies sporadyczne wyjazdy w gory) wazne jest dla mnie zeby byla to kurtka nieprzemakalna, ciepla i w miare przyzwoicie oddychajaca (ale nie oczekuje wygorowanych parametrow jakich sami pewnie szukacie). Zainteresowalam sie kurtka Burton theory jacket, alpinus makanda, campus stella ze wzgledu na prostu kroj. Ocencie czy dobrze wybralam lub czy moze powinnam szukac czegos innego. (moge dac za nia max 800zl) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Witaj. Zapodaj linkiem wtedy łatwiej i szybciej będziemy się mogli ustosunkować do Twojego wyboru Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sampe 0 Napisano 17 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 http://www.burton.com/on/demandware.store/Sites-Burton_US-Site/default/Product-Show?pid=232452&dwvar_232452_variationColor=232452451 http://www.alpinus.pl/makanda_2_p8589.html http://www.fxsport.pl/Vl4c_21237_least10_ogloszenie.htm;jsessionid=F5E4B17D1565A99095670124C1ACB012?ad.action= wiele osob narzeka na jakosc Alpinusa i Campusa (kurtki tego samego producenta) wiec zaczelam watpic w swoje wybory Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 nie wiem jakiej jakosci sa kurstki Alpinusa i Campusa, zawsze wydawało mi się, że mają dobrą opinie Jesli bardzo zalezy Ci na nieprzemakalności to Campus odpada, 3k to mizernie. 5k jest juz nawet fajnym parametrem, pozwalajacym przez jakis czas spokojnie stac na deszczu Jesli to co mowisz jest prawda, z tych trzech polecałbym Ci burtona, poniewaz ma "magiczne membrany" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sampe 0 Napisano 17 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 ja tez bylam przekonana o ich jakosci, ale wiele ludzi twierdzi ze alpinus juz nie jest ta sama marka co kiedys i wielu z nich kikakrotnie skladalo reklamacje. Przez ostatnie lata mialam kurtke astrolabio i bylam zadowolona jedynym jej mankamentem jest to, ze jest krotka. Dzieki za odpowiedzi moze ktos jest posiadaczem burtona i moze powiedziec mi czy sie sprawdzi ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Czesc, ja mam kutrke Burka i moge powiedziec ze choc jest cienka to bardzo ciepla, ma duza oddychalnosc i przede wszystkim nie przemakalna ps. sprawdzalem w lazience pod kranem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Znana mi osoba kupila burtona 12 lat temu i do tej pory nosi Nigdy tego nie prał w pralce, ale to normalne z ciuchami z membranami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sampe 0 Napisano 18 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 drogi Tosku, czy do kurtek burtona mozna podpiac cos dodatkowo (np. polar) jak to jest w kurtkach campusa i alpinusa czy nie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 drogi Tosku, czy do kurtek burtona mozna podpiac cos dodatkowo (np. polar) jak to jest w kurtkach campusa i alpinusa czy nie? Nie za bardzo jednakże te kurtki mają to do siebie, że są lekkie a ze względu na membranę ciepłe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 19 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 Tak jak powiedzial kiler nie da sie tam podpiac polaru, ale kurtka jest na tyle cienka, ze w chlodniejsze dni mozesz ubrac pod nia polar i nie bedzie Ci przeszkadzal ani krepowal ruchow. Na stok dobrze jest jeszcze ubrac bielizne termiczna jako pierwsza warstwe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sampe 0 Napisano 19 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 dzieki! pzdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi