x-men 0 Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 co sadzicie o austryjackich stokach i kurortach? miejsca które warto odwiedzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaju 0 Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 hmm.. z mojego doświadczenia liczy się pogoda, a w Austrii potrafi spłatać figla. Raz miałem cały tydzień we mgle i masywnych opadach w okolicach Zell am See. Jeśli chodzi o lodowiec Kaprun, to byłem tam dwa razy i widoków nie było mi dane popodziwiać ze względu na wszechobecną mgłę. Ostatni raz byłem tam 10 lat temu, bo potem się przerzuciłem na Włochy, gdzie pogoda zawsze była cud miód. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
x-men 0 Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 w końcu powiedzenie "SŁONECZNE WŁOCHY" obowiązuje do czegoś! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sabat 0 Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 A ja polecę Kirchberg! mnóstwo tras, wieczorami sporo rzeczy do robienia:basen, sanki, fajne knajpy! Pogoda nam dopisała, raz tylko lekko niebo się zachmurzyło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtask12 0 Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Ja mogę polecić Dolinę Zillertal. Kilka naprawdę sporych ośrodków w odległości 20-30 km, trasy dobrze przygotowane (jakto w austrii ), a pogoda też dopisała. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murzynq 0 Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Ja w tym sezonie właśnie się wybieram do Zillertala i mam nadzieję że będzie fajnie.Ośrodek zachwalany na każdym kroku,trzeba samemu się przekonać . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sabat 0 Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Kurorty w Austrii mają to do siebie, że tras jest tyle, że nie starczy życia żeby to zjeździć... Jak byliśmy tam 2 lata temu, to podróż do ostatniego wyciągu na mapie trwała w nieskończoność. Tego dnia można powiedzieć, że spokojnie zrobiliśmy ze 60km trasy na desce! Swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości znalazły słowa "Za górami, za lasami..." POLECAM! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murzynq 0 Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Nawet nie marze aby zjechać wszystko ale każdy ośrodek w dolinie Zillertal chciałbym odwiedzić,już trochę Austrii zaczerpnąłem i nie ma porównania a jak znajdzie się ciekawa ofertę to wychodzą bardzo podobne ceny co w Polsce.Wybór nie jest wtedy trudny wiadomo że Austria . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sabat 0 Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Prawda, tydzień w Białce to te same pieniądze, co tydzień w Austrii. Wiem z doświadczenia. Włochy na wyjeździe zorganizowanym wyszły mniej więcej podobnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murzynq 0 Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 A w jakiej miejscowości dokładnie byłaś?Bo ja osobiście miałem wybór pomiędzy Mayerhofen i Kaltenbach.I wybór padł na Kaltenbach z powodu lepszej kwatery. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sabat 0 Napisano 2 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2011 Byliśmy w Kirchbergu. Sporo tras, fajny tor saneczkowy na jednym ze stoków i basen (na który nie zdążyliśmy) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bojanPnF 0 Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Jeżeli chodzi o Austrię to mialem przyjemność smigac na trasach w małej odległośći od Innsbrucka... i śmiało moge polecić takie miejsca jak: Axamer Lizum, Patscherkofel, Khutai oraz lodowiec Stubaital wszedzię są ekstra trasy nie wspominając o widokach ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 16 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 bojanPnF, popieram byłem w tym roku na patscherkofel jest fajny park dla początkujących (był brak konkretnej hopki które są na stubai zoo park jak i na nordkette) na axamerze dostrzegłem jeden minus (ni licząc tego że park niby jest na mapkach ale go nie było) trzeba uważać na oznakowania tras, zwłaszcza tej najdłuższej niebieskiej bo kolor to ona ma swój jedynie na papierze a w realu jest troszkę stroma dla początkujących. Widoki rzeczywiście zapierają dech w piersiach no i sam Innsbruck jako baza noclegowa jest bardzo w porządku pomijając to, że ludzie tam szybko chodzą spać i trzeba kminić gdzie kupić procenty bo sklepy o 20 są zamykane:P jeżeli ktoś trafi kiedyś do Gesthausu przy starówce i nie zje tam sznycla (który jest pewnego rodzaju wyznacznikiem cen w tamtejszych lokalach) jak i gotowanej wołowiny ma u mnie minusa , w niedużych cenach można się bardzo miło rozerwać i porozmawiać z kelnerami którzy polecali nawet okoliczne dyskoteki do zabaw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krycha80 0 Napisano 14 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Jeśli chodzi o Austrię, to osobiście byłam trzy razy, faktycznie była mgła, ale można z 2 razy mi się zdarzyło! Jeśli chodzi o miejsce, to polecam szczególnie Arlberg i Mayrhofen (byłam tam na zorganizowanym przez FunSnow wyjeździe - ogólne wrażenia niesamowite). Piękne trasy na snowboard! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marta9055snow 0 Napisano 17 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2014 Byłam raz, piękna sprawa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dagmara 0 Napisano 19 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2019 Zdecydowanie polecam pobyt w wiosce Alpbach. To cudowne miejsce w Austrii. Drewniane domy i otaczające je góry dają świetny klimat. To dość znana wioska narciarska. Także warto się wybrać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trombel 0 Napisano 18 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2022 Na przełomie roku byłem w dwóch ośrodkach. Katschberg oraz lodowiec Möeltaller. Jak będą chętni to mogę skrobnąć co nieco Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi