zuku 0 Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Siema! Chciał bym kupić sobie dobre buciki burtona do freestylu i czy sztywność butow jest w tym stylu ważna :mrgreen: mam na oku burton driver x w skali sztywności 10/10, burton moto 3/10 i burton freestyle basketball 1/10 :twisted: prosze o rade :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Myślę że łatwiej będzie trochę balansować freestylowo w miękkich butach,aczkolwiek nie daję 100% gwarancji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 te ze sztywnoscia 10 odpadaja, to sa mega twarde buty, kompletnie nie nadajace sie do FS. Najlepszy flex moim zdaniem jest w okolicach 5 (potem i tak sie rozejda te buty i spadna do 3/4). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Chciał bym kupić sobie dobre buciki burtona do freestylu i czy sztywność butow jest w tym stylu ważna Oczywiście, że tak. Buty do FS powinny mieć niższy flex niż buty do AM/FR. Szukaj czegoś z flexem 4 lub 5 bo się rozbiją jak wspomniał matzel Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 co do sztywności 4-5 to niekoniecznie trzeba sie zgodzić , bo wyższe modele butów freestylowych maja większą sztywność często 7-8. To zależy od poziomu twoich umiejętności. Na jibb fajny jest miekki but, na hopy lepszy bedzie sztywniejszy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 Sztywna konstrukcja buta przekłada się na czucie/reakcję deski, a co za tym idzie na prędkość. Buty te(czyt. twarde fs) przeznaczone są głównie do pipe'u(choć głosem decydującym są indywidualne upodobania ridera) i do big airu. Z drugiej strony rozwiązania te czynią z niedoświadczonego ridera potencjalną ofiarę złamań. Po prostu trzeba wiedzieć jak używać wyczynowego sprzętu i jak nie zrobić sobie krzywdy. Bardzo miękkie buty z kolei świetnie nadają się do streetu. Prywatnie używam 5ek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imigas 0 Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Czy ktoś miał do czynienia lub ma jakąś opinie o butach Jeremy Jones? (lub ewentualnie poleciłby mi inne, w tej samej cenie lub tańsze wiązania do Carteli est, burton i nie burton) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 8 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2010 Świetne freestyleowe midy, bardzo komfortowe. (lub ewentualnie poleciłby mi inne, w tej samej cenie lub tańsze wiązania do Carteli est, burton i nie burton) Tego już nie rozumiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imigas 0 Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2010 Świetne freestyleowe midy, bardzo komfortowe. (lub ewentualnie poleciłby mi inne, w tej samej cenie lub tańsze wiązania do Carteli est, burton i nie burton) Tego już nie rozumiem. Faktycznie, myślałem o czym innym, pisałem o czym innym.. Chodziło mi o ewentualną propozycje innych BUTÓW, niekoniecznie burtona, ale na pewno nie droższych niż te j.jonesy. Butów które dobrze by współpracowały z Cartelami est. Moja jazda to generalnie albo stok albo próby freestylowe. J.Jonesy mają niby flex 5. Powinienem szukać w takim razie trochę twardszych? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Moja jazda to generalnie albo stok albo próby freestylowe. J.Jonesy mają niby flex 5. Powinienem szukać w takim razie trochę twardszych? Nie, sznurowane 5tki świetnie sprawdzają się zarówno na stoku, jak i w parku. Sprawa doboru butów jest dość specyficzna. Najpierw dobierasz but do własnej stopy(i tu koniecznie trzeba przymierzyć, żeby nie było później problemów z 'nietrzymaniem' pięty), a dopiero potem sprawdzasz czy pasują do wiązań, tudzież kupujesz odpowiednie. Z burkiem nigdy nie miałem problemów w rodzaju: but firmy burton nie pasuje do wiązań firmy burton(ten sam rozmiar). Jonesy można dostać już od 500 zł, a w przypadku buta na nowy sezon to trochę mało. Jeśli uda ci się znaleźć 32 lashed w takiej cenie, to gorąco polecam. Niemniej to ciągle bardzo dobry but. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imigas 0 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 o_O, dzieki za pomoc! Gdzie szukać tych butów live? Intersport poznański uraczył mnie co najwyżej Moto i nieznanymi mi bliżej Salomonami. Słyszałem że w Katowicach czy Bydgoszczy jest dobry sklep sygnowany logo burtona. Może zna ktoś jakiś konkretniejszy sklep w trójkącie Poznań-Wrocław-Łódź? Ewentualnie stolica. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 o Salomonach moge Ci powiedziec wszystko badz prawie wszystko. Jak dla mnie lider wsrod butow, sam posiadam jedna pare ich wyzszego modelu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 We Wrocławiu warto odwiedzić tylko dwa miejsca: parlament na szczytnickiej, i czerwoną komnatę w pałacyku. Jeśli nie jonesy(o które będzie trudno, bo linia na ten sezon się chyba nie ukazała?), to na pewno znajdziesz coś ciekawego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imigas 0 Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Jonesy tegoroczne się ukazały, są troche tańsze od 32. No ale mimo wszystko powyżej 800 :/ będe szukał obu, może jakieś ubiegłoroczne też sie jeszcze znajdą. Dzięki za adresy! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi