Murzynq 0 Napisano 8 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 Kilka dni temu kupiłem sobie kurteczkę,bez żadnego ocieplenia tzw.shellowa,jest bardzo cinenka.Chciałbym się zapytać czy w tej kurtce nie będzie mi zimno kurtka jest na deskę i do szkoły. http://www.360sklep.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,9584/category_id,51/manufacturer_id,3/option,com_virtuemart/Itemid,2/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 8 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 Pod tą kurtkę musisz ubrać 2-nd layer ,tzn, drugą warstwę bielizny termicznej, żeby było Ci ciepło na stoku. a na co dzień bluzę i będzie ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murzynq 0 Napisano 8 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 Czyli jak ubiorę bieliznę termo aktywną na to jakiś polar wtedy powinno być ciepło? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaju 0 Napisano 8 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 Osobiście uważam pytanie za odrobinę infantylne, bo zależy do jakich ludzi się zaliczasz. Niektórym jest ciepło w tym, w czym innym zimno (mam kolegę, który przy -15st.C jeździł tylko w bieliźnie termoaktywnej i windstoperze, a ja wtedy musiałem ubrać golf, polar i kurtkę zamiast windstopera). Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, iż inaczej należy się ubrać, jak jest słoneczko i temperatura oscyluje w granicach zera stopni, a inaczej, gdy jest minus 20 i wiatr piździ (pizga?) niemiłosiernie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murzynq 0 Napisano 8 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 W tamtym sezonie miałem kurtkę ocieplaną parametry to może miała 2k/2k firmy Truenorth.Ubierałem bieliznę termo aktywną i cienki polar i nawet przy -20 przy dość porywistym wietrze było mi ciepło,raczej "zmarzluchem" nie jestem .Fakt ta kurtka jest dobrego producenta lecz nie ma żadnego ocieplenia tylko siateczka w środku,kurtka ma sporo wyższe parametry.Mi wszystko niby pasuje ale nie mogę przetłumaczyć mamie że w tej kurtce będzie mi ciepło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 8 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 Zauważ, że oddychalność skoczy ponad dwukrotnie. To nie jest tak, że jak kupisz sobie lepszą kurtkę, to zagwarantuje ona, że będzie ciepło, sucho, miło i na lata. Stanie się tak tylko, jeśli dokonasz świadomego wyboru. Te kurtki projektowane są do uprawiania na stoku sportu. Schemat jest prosty, spocisz się, przewieje cie i lądujesz w łóżku. Zabezpiecza przed tym właśnie oddychalność. Zadanie utrzymania ciepła należy już do drugiej warstwy. Dobierasz je stosownie do panujących warunków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi