Xenia 0 Napisano 18 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2010 Wie.. mamy dopiero sierpień...ale nie cierpię lata... ale może już ktoś coś wie ?? jakieś plany... Wybiera się ktoś może gdzieś za Polską granice, z org SNOWCAMP?? W ogóle był ktoś gdzieś z nimi?? Chciałabym jechać gdzieś gdzie naprawdę jest dużo śniegu i mieć pod ręką kogoś kto będzie miał nerwy na to by nauczyć mnie dobrze jeździć - a uwierzcie - trochę narwana jestem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2010 Ja sie wybieram. Ogolnie to bede organizowal wypad z grupka okolo 15- 20 osobowa w Alpy Francuskie. Jeszcze nie znam dokladnego terminu i calego kosztorysu wiec ciezko mi cos na ten temat napisac. Jak "przygotuje sie do lekcji" to dam znac. :twisted: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 Ja podobnie jak przed rokiem jadę 6 grunia do Livigno ?(Włochy) na dobre rozpoczęcie sezonu Co do pytania Xeni to osobiście nie byłem z nimi na żadnym wyjeździe ale miałem okazje widzieć grupe ze snowcampu, akurat tą część uczącą się dopiero jeździć Wszyscy odziani ładnie w pomarańczowych koszulkach tak co by sie nie pogubili Patrząc jak Snowcamp się rozwinął od poczatku istnienia to myśleże jest to pewna opcja, rónwież jeśli chodzi o zakwaterowanie jak i warunki śniegowe. Wiadomo - trzeba zapłacić więcej niż samodzielnie organizując wyjazd ale za to nie musisz się niczym przejmować. Płacisz i jedziesz i jest FUN:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xenia 0 Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 Ja sie wybieram. Ogolnie to bede organizowal wypad z grupka okolo 15- 20 osobowa w Alpy Francuskie. Jeszcze nie znam dokladnego terminu i calego kosztorysu wiec ciezko mi cos na ten temat napisac. Jak "przygotuje sie do lekcji" to dam znac. :twisted: A to czekam na więcej info... Co do pytania Xeni to osobiście nie byłem z nimi na żadnym wyjeździe ale miałem okazje widzieć grupe ze snowcampu, akurat tą część uczącą się dopiero jeździć Wszyscy odziani ładnie w pomarańczowych koszulkach tak co by sie nie pogubili Patrząc jak Snowcamp się rozwinął od poczatku istnienia to myśleże jest to pewna opcja, rónwież jeśli chodzi o zakwaterowanie jak i warunki śniegowe. Wiadomo - trzeba zapłacić więcej niż samodzielnie organizując wyjazd ale za to nie musisz się niczym przejmować. Płacisz i jedziesz i jest FUN:) Pomarańczowe koszulki powiadasz?? Hmm... ja staram się mieć czarna wyprawkę Wszystko mam czarne więc jakoś się w pomarańczy za bardzo nie widzę ;] Chodzi o to że znam może dwie osoby co ponoć mają deski ale zawsze jak przychodzi co do czego to d... a nie mam zamiaru spędzić zimy siedząc w domu i patrzeć na śnieg z za okna - taka perspektywa mnie nie satysfakcjonuje. Doszłam do wniosku że albo samo albo podłączyć się pod jakiś grupowy wyjazd. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 i doszlas do konkretnego wniosku. napewno pojezdzisz tej zimy. glowa do gory EDIT: Pytanie po za konkursowe Xenia masz deske Nitro Shield Venti 156 to meski blat! czyli musisz byc cholero wysoka lub masz zle dobrany rodzaj blatu i zle dobrana dlugosc jedno z dwoch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xenia 0 Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 Xenia masz deske Nitro Shield Venti 156 to meski blat! czyli musisz byc cholero wysoka lub masz zle dobrany rodzaj blatu i zle dobrana dlugosc jedno z dwoch Jestem wysoka = 185 cm Ale pewnie są jeszcze wyższe ode mnie gdzieś tam w świecie.. Ostatnio miałam sen że muszę se kupić taką o 6 cm dłuższą ... :twisted: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 spokojnie ! czyli rozmiar blatu pasuje do twojego wzrostu. Tylko dlaczego wybralas meski? Snowboardy damskie sa innaczej taliowane, mniej waza (ze wzgledu roznicy wagowej mezczyzn i kobiet) ogolnie przystosowane sa by umilic i ulatwic jezdzenie ladniejszej plci. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xenia 0 Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 Przejechałam cały Wrocek i damskiej nie było w tym rozmiarze.... to co ja biedna robić miałam?? Kupiłam taką.. i nie żałuje bo jest czarna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świrek 2xD 0 Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 Spoko Xenia dasz rade myśle :mrgreen: sam muszę się poduczyć jazdy xD więc też chce gdzieś za granice pojechać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaju 0 Napisano 20 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2010 Ja podobnie jak przed rokiem jadę 6 grunia do Livigno ?(Włochy) na dobre rozpoczęcie sezonu No ja też planuję Livigno, tylko nie wiem czy nie tydzień później. Masz już jakiąś konkretną ofertę cenową? I powiedz mi jeszcze... czy w Livigno są robione hopki jakieś lub cały snowpark w terminach freeski'owych? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 23 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2010 No to ja chyba jakiś odmieniec Powiedzcie ze nie jestem sam i ktoś jeszcze wybiera się do Colorado? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2010 bylem .. polecam a w ktore czesci tych gor ladujesz sie ? ps. uwazaj na oznaczenia na trasach gdyz sa inne niz europejskie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 24 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2010 Ja podobnie jak przed rokiem jadę 6 grunia do Livigno ?(Włochy) na dobre rozpoczęcie sezonu No ja też planuję Livigno, tylko nie wiem czy nie tydzień później. Masz już jakiąś konkretną ofertę cenową? I powiedz mi jeszcze... czy w Livigno są robione hopki jakieś lub cały snowpark w terminach freeski'owych? Jeśli chodzi ci o skipassfree przed- i po- sezonowy, to bywa z tym różnie. Livigno odwiedziłem tylko raz. Kobieta w informacji twierdziła, że wszystko zależy od warunków śniegowych. Jeśli jest z czego ulepić park, to ratraki bujają się na linach na długo przed oficjalnym rozpoczęciem sezonu. Warto wcześniej przedzwonić i zapytać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andziolek 0 Napisano 27 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2010 Witam, my wybieramy się do Livigno 11-18 grudzień i mamy 2 wolne miejsca w samochodzie jeśli ktoś się zastanawia nad wyjazdem a nie ma jak dojechać nie ma sprawy jakoś się dogadamy i wiadomo wiecej osob w samochodzie tańsza podróż no i weselsza. Będziemy startować z Poznania ale jak co kwestia dogadania już później. śmiało pisać na maila o konkrety au.gorska@gmail.com albo gg 5890228 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xenia 0 Napisano 25 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Która org. lepsza?? - SnowCamp -SignX -SnowShow?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m4snow 0 Napisano 26 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Hejka Smakowicie prezentuje się Francja w snowshop - Les2Alpes. Trochę cenka zaporowa, ale jest jakaś promo.. Może się wybiorę. Ostatnio jeździłem z Ois.pl na Słowację. Niczego sobie, organizacja zgrana, w miarę przystępnie w cenach, i spoko ludzie. Niestety nie ma u nich opcji wyjazdu do Francji, a chciałem przetestować w tym sezonie jakąś miejscówkę tamtejszą. Jak w ogóle jest w les2alpes? Ktoś wie? Tubylcy do Polaków na + czy nie bardzo?(zwłaszcza tych co nie znają francuskiego...) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nevermind 0 Napisano 26 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Wybiera się ktoś w Alpy na Sylwestra? Może ktoś chce cos polecić... :twisted: ? Wymagania są takie, zeby: ogólny klimat był nazwijmy to fajny, zalegał śnieeg i cena była przystępna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 26 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2010 L2P to podobno jedna z zajebistszych miejscowek snowboardowych (niestety jeszcze nie bylem ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mietka 0 Napisano 11 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2010 Witam, Mogę polecić Livingo na Sylwka , sama wybieram się na Słowację w okolice Chopoku . Znalazłam fajną ofertę w atrakcyjnej cenie z biura podróży OIS , właśnie od nich jechałam w tamtym roku do Livigno i było super . Polecam !!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m4snow 0 Napisano 11 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2010 @mietka Byłem na Chopoku w lutym '10 na tydzien z ois-em. Całkiem spoko klimat i przyjaźni ludzie. Trzeba tylko się ew. przygotować na prl-owy klimat przynajmniej w przypadku jeśli Liptovski Mikulas będziesz zwiedzać, tam trafił nam się akademik tamtejszej politechniki. Mocny skok w prl.. Ale coś za coś, przynajmniej cena niższa. Aaa.. i to chyba po czesku było ale Słowacy też się śmieją - nie używaj "szukam szczotki". Możesz coś więcej o Livigno napisać? Jak organizacja wyjazdu? Całość szybko sprawnie czy 1h na mrozie zanim zorganizowano podział pokoi..?(byłem z innym organizatorem w L. i lipa trochę) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuni 0 Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 ja lece do les2Alpes ze snowcampem na poczatek seoznu a pozniej jeszcze sylwester w Risoul :) wybiera sie ktos moze ??? http://www.snowcamp.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 13 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Ja wybieram sie w alpy francuskie , ale dokladnie terminu jeszcze nie znam. Ogolnie organizuje wypad na 4- 6 dni z ludziskami ( okolo 20 miejsc a juz 15 chetnych) oj bedzie sie dzialo ... oj bedzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi