Snuffer 0 Napisano 8 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2010 Witam, To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich. Wzrost: 170cm Waga: 69kg Rozmiar buta: 42/43 Poszukuje deski, wiązań no i butów. Na desce jeżdżę już drugi sezon. Jakies tam podstawy freestyle'u mam już opanowane: ollie, nollie, indy, mute, method, 180 fs i bs, i jeszcze buttercup. Wiec planuje kupić sobie jakąś deske z wiązaniami i butami do wydania mam 2k może troszke więcej. Oczywiście sprzęt nowy. ;] Mysle nad czymś takim: Deska: Nitro Swindle Wiązania: Nitro Strike Klik! Buty: jeszcze nie mam podobno lepiej na miejscu sobie kupić. ;] Więc co myslicie o tej desce i wiązaniach? A może znacie jakieś buty które są szczególnie warte polecenia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osks 0 Napisano 9 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2010 Osobiście, zamówiłem wczoraj tą samą deskę ! Polecana jest bardzo i tym bardziej w tym sklepie ! Ja również zaczynam przygodę z FS (8 sezonów normalnej jazdy) i zobaczę jak sprawuję się ta deska, i dam znać za tydzień w czwartek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snuffer 0 Napisano 11 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2010 Czy to jest najlepsza deska w tej cenie że nikt nie odpisuje? :roll: i nikt nie zna jakichś dobrych butów? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 11 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2010 powiem tak jezeli nie szczedzisz pieniedzy to polecam buty Burton Wi 10 Moto. mozna je juz wyrwac za 550 pln. wiec nie az tak drogo. buciki w sam raz jak na ciebie ( na poczatkujacego idealne. Flex 3) co do wiazan to tez polecam burtona ... ale to zalezne od ciebie w sumie. Kurcze troche nie chce mi siejuz walkowac tematu z butami bo bylo tyle tego juz ze to staje sie uciazliwe... no ale napisze po raz kolejny bo widze ze latwiej zapytac niz poszukac. Buty : = idz do sklepu i poprzymierzaj jak najwiecej butow roznych firm.. wtedy zdecydujesz ktore buty danej firmy beda dla ciebie idealne... nie kazdy moze jezdzic w butach Head, burton , 32, north wave czy inny. Jest to zalezne od "ukladu kostnego" twojej stopy. Niektorzy maja stope szeroka o wysokim podbiciu piety.. niektorzy waska ale "wysoka" (nie jestem tutaj ortopeda) w kazdym badz razie nie kazdy but bedzie idealny do danej nogi. tyle w temacie butow... co do wiazan to burton freestyle 10 , custom 10. Drake DTM 10 , fifty 10.. jest tego troszeczke . Najlepiej napisz cene ktora mozesz dysponowac do zakupu wiazan to wtedy poleci sie cos konkretniejszego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snuffer 0 Napisano 12 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2010 no powiedzmy że wezmę buty Burton Wi 10 moto - 500zł deske Nitro Swindle - 600zł wiązania Burton freestyle 10 - 400zł zostanie 500zł czyli można wziąc coś lepszego ale co? deske? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 kask i spodnie ^^ ewentualnie mozesz dorzucic troche do butow Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snuffer 0 Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 hm spodnie już mam to chyba kupie kask... jaki polecacie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaju 0 Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 taki, żeby na łbie dobrze leżał. no i fajnie, żeby był przewiewny, bo można się spocić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=2546 http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=1980 http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=1986 Wszystkie widzialem na zywo, dwa ostatnie przymierzalem, najbardziej podoba MI sie bern I do parku zawsze wjezdzaj w kasku! gdyby nie kask, juz bym z wami nie pisal ;P Reszte gotowki mozesz przeznaczyc na google o ile ich nie masz albo jakies ochraniacze Tylek, Plecy, Barki, Nadgarstki, Kolana, Lokcie. Układałem chronologicznie zaczynajac od najwazniejszego moim zdaniem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snuffer 0 Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 Gogle i ochraniacze na kolana i łokcie mam (jeżeli moga być zwykłe ochraniacze na bika ) a ochraniacz na tyłek faktycznie by sie przydał. ale taki ochraniacz kosztuje chyba z 200zł (spodenki) ten kask faktycznie fajny http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=2546 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 http://www.snowshop.pl/index.php?k=katalog&w=szukaj_s&d=319&d1=&d2=&d3=&d4=&sort_by=&116=6365&7= tutaj masz i za 120 i za 140zl ;P zolw (ochrona na plecy) rowniez chroni czesc tylka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snuffer 0 Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 podałeś strone ze spodenkami a chodziło Ci chyba o żółwia np tego http://www.snowshop.pl/sklep/narty/snowboard/katalog/319-Ochraniacze-snowboardowe/produkt-6479-ZOLW-NA-KREGOSLUP-X-FACTOR-M-L.html?w=szukaj&BI=0&popup przykładowo będzie on dobry? czy lepiej dołożycz do czegoś lepszego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 chodzilo mi o to, ze sa tansze dobre spodenki zolw zapewnia bardzo dobra ochrone, ale nie kazdemu sie w tym wygodnie jezdzi a co tego modelu, to nie jestem w stanie Ci nic powiedziec Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morales182 0 Napisano 10 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2010 Witam jezdze na desce 2 sezon w tym roku bylem w gorach i zajawka na deche wkrecila sie jeszcze bardziej po kilku dniach wjechalem na snowpark i juz wiedzialem co chce robic tylko z tym ze mam troche ciezka deske i malo elastyczna jak na freestyle jakies porady dla poczatkujacego amatora ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 10 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2010 konkretnie model sztywniejsza decha moze sprawic Ci problemy na boxach itp, ale na hopach powinna pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morales182 0 Napisano 10 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2010 No to jest Atomic Mens Piq na niej sie uczylem jezdzic myslalem teraz zeby kupic jakas deske przeznaczona do freestylu co o tym myslicie ? czy na razie zostac przy tej starej i szlifowac umiejetnosci ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 10 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2010 Jeśli w profilu masz aktualne umiejętności to nie warto na razie zmieniać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 10 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2010 zostan przy atomicu, jeszcze daleka droga przed Toba i wiele snieznych km do nabicia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morales182 0 Napisano 10 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2010 no spoko jak tak mowice to jeszcze ja dobije tak a propo jakies wyjazdy szykujecie w gory bo chetnie bym sie zalapal z kims zeby pojezdzic i udzielil rady co mam robic zeby bylo dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 10 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2010 ja juz swoj sezon zakonczylem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morales182 0 Napisano 10 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2010 heee no wlasnie ja chyba juz tez ale jeszcze mi jeden motyw zostal wiec go wykorzystam ale jak macie jakies wyjazdy czy jakies spotkania to piszcie ja bardzo chetnie sie spotkam czy pojade Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smuggler 0 Napisano 11 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2010 Kwestia teraz który to Olsztyn? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morales182 0 Napisano 11 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2010 Na Warmii i Mazurach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 11 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2010 wiazan burton freestyle nie kupuj, kup coś lepszego. Sam jeżdze na freestyle i po jednym sezonie jazdy już znam ich wady. Generalnie wiązania okej ale mozna znaleźć coślepszego, lżejszego, trwalszego, jak dla mnie są za miekkie. Z wiązań polecam Ci: K2 Formula 2010 (nie sugeruj sie opisem na tej stronie, bo nie sa przeznaczone do freerideu) Option Havok 2010 deska którą wybrałeś jest dobra, bardzo dobra na jibby i street. Ja bym chyba sie skusiła na którąś z desek Bataleona Bataleona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morales182 0 Napisano 12 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2010 tylko kurde mam pekniecie pod wiazaniem takie z 4 cm wydaje mi sie to pekniecie nastapilo gdy skakalem ostatnie dni i teraz nie wiem co zrobic wydaje mi sie ze chyba bede musial zmienic deche jak cos moge podeslac fote z tym peknieciem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi