KJMN 0 Napisano 27 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2010 Mam problem, kupiłem deskę, pojeździłem na niej ok 2 godziny i zauważyłem, że smar na krawędziach się wytarł (ślizg zaczął zmieniać kolor z szarego na prawie biały) więc kupiłem smar na gorąco, posmarowałem wg wskazówek z neta. Jednak dziś znów po ok. 2godzinach jazdy zauważyłem że jest znów taki jak przed smarowaniem. To normalne czy coś spartaczyłem przy smarowaniu? :???: Smar mam taki: http://allegro.pl/item897391633_smar_uniwersalny_w_kostce_24_g_vola_temp_10_20_c.html Aha, przed naniesieniem smaru wyczyściłem ślizg benzyną ekstrakcyjną i przetarłem tylko jakąś taką szczotką z dosyć twardym sztucznym włosiem a nie jak gdzieniegdzie pisze miedzianą/mosiężną. Możliwe że to przez to smar się nie wchłonął? Z góry dzięki za pomoc :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 28 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2010 to normalne, ze smar sie wyciera i znow zostaja biale przebarwienia W zyciu nie slyszalem o pomysle z benzyną ekstrakcyjną ;P przed smarowaniem przecyklinuj poprostu deske Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KJMN 0 Napisano 28 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2010 Aha ok, myślałem po prostu że będzie się on trochę dłużej trzymał :smile: A o benzynie pisze chociażby tutaj: http://www.snowboard.pl/wiadomosc/172/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 28 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2010 W zyciu nie slyszalem o pomysle z benzyną ekstrakcyjną ;P nie wiem co w tym takeigo dziwnego, ja też stosuje benzyne ekstrakcyjna, trzeba czyms usunąć stary smar a bnzyna ekstrakcyjna się do tego nadaje. przed smarowaniem przecyklinuj poprostu deske samo przecyklinowanie nie pomoże usunąć starego smaru teraz odnośnie problemu KJMN, wychodzi na to że po prostu masz taki ślizg w desce a trudno żebyś po każdej dwugodzinnej jeździe smarował deske. Jaki masz rodzaj ślizgu ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KJMN 0 Napisano 28 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2010 Jaki masz rodzaj ślizgu ? ślizg tłoczony - deska Voelkl Dash Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 28 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2010 voelkle poprostu maja takie slizgi mam dwa w domu (Fact i Shine) i obydwa maja tak samo ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KJMN 0 Napisano 29 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2010 Aha, czyli wszystko w normie :mrgreen: Jeszcze pytanie, czym się w takim razie sugerować kiedy plus/minus przyjdzie czas na następne smarowanie, jak już cały ślizg zblednie :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
x-men 0 Napisano 14 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 Jest kilka rodzajów smarów w zależności od panującej temperatury na stoku! Deska powinna być często smarowana tak zęby można było wykorzystać właściwości jezdne ślizgu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi