milionka 0 Napisano 1 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2006 Witajcie jestem całkowicie zielona. Wiem tylko tyle ze mam deske nidecker, długość 158cm i twarde wiązania.Ale chciałam się dowiedzieć jakie buty i wiązania powinnam miec jako początkująca. No i takie szczególiki:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szuszar 0 Napisano 1 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2006 najlepiej do nauki to miękkie wiązania... co do butów to są 2 wyjścia: 1) kup najtańsze L4U i zmienisz za sezon - dwóch na lepsze 2) tak jak ja, czyli że deska mi sie nie znudzi na newno - kup sobie dobre buty na dłuuugi czas [np. salomona] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dworlik 0 Napisano 1 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2006 jakbyś miała fote tej deski by było łatwiej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szuszar 0 Napisano 1 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2006 albo znalazła fote w necie i zpodała obrazek... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 1 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2006 decha 158 cm ? to musisz być wysoką dziewczynką albo masz deske zjazdową typu alpine ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dworlik 0 Napisano 2 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2006 chyba to drugie bo wspoinała też o twardych wiązaniach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaCZoR 0 Napisano 2 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2006 ogolnie zasada jest taka...ze najpierw dobieramy buty -> wiązania do butów -> dalej deske...troche kelejnosc inna ale da rade...ogolnie deska twarda jest dobra na poczatek..co do butów to salomon nie produkuje raczej butów twardych ( deelux . jest raczej monopolista jezeli chodzi o buty twarde :razz: ) nie wiem jak sie czujesz - ja sie uczyłem sam...ale instruktor przy twrdych Ci sie przyda na 100% - przy tego typu technice jazdy wyrobienie odpowiedniej pracy kolan i ułozenia tułowia to podstawa ogolnie miłej zabawy :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 2 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2006 tak naprawde to jeszcze nie wiemy jaki rodzaj deski ma nasza koleżanka:) narazie wiemy że nidicker z twardymi wiązaniami:) jak nam powiesz coś więcej to postaramy Ci się doradzić... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaCZoR 0 Napisano 2 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2006 tez fakt...jak przeczytalem ze twrade wiazania to od razu skojarzylo mi sie z deska race (twarda)...moj blad :razz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi-1 1 Napisano 6 Styczeń 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2007 mam zamiar kupić deskę może mi ktoś doradzi czy to dobry wybór:)mam 177cm/60kg jestem całkowitym nowicjuszem i ta deska posłuży głównie do nauki link: http://www.allegro.pl/item153598289_nowa_deska_snowboardowa_ghost_163_cm_nowe_wiazan.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 6 Styczeń 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2007 no więc jeśli chodiz o nauke to deska się jak najbardziej nadaje tylko trzeba się liczyć z tym ,że może ona być średnio wytrzymała. Tzn te tańsze deski mają stosunkowo mało wytrzymałe ślizgi które lubią się szybko rysować i niszczyć no ale wiadomo że śmigać się nauczysz :-) jak nie masz dużej kasy albo nie wiesz do końca czy wciągnie Cie snowboard to możesz sobie kupić taką deske. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi-1 1 Napisano 6 Styczeń 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2007 Dzięki o to mi własnie chodziło.Tą deskę napewno zmienię na przyszły sezon :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojciecho 0 Napisano 1 Marzec 2007 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2007 Hallo Ja tez jestem nowicjuszem P: kupiłem deske: http://allegro.pl/item167943654_snowboard_kemper_z_wiazaniami_155cm_okazja.html Tylko za 300 zł - poza allegro. Myślicie, że dobra? Nie za krótka? Co do firmy Kemper - właściwie to nie jest jakas znana. ale czytająć forum inny portali wyczytałem, ze jest to solidna austriacka robota. zobaczymy co będzie dalej.. P: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Anonymous Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 witam panowie co sadzicie o C-60 burka? kiedy pekna? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi