roomas 0 Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 Witam wszystkich Data zakupu zbliża się wielkimi krokami :-) Moje dane: 175cm, 100kg, 43 stopa, jeżdżę ok 1-2 tygodnia w ciągu roku, w skali umiejętności - forumowej to spokojnie mogę dać sobie 4 :-) Szukam deski dość miękkiej na której spokojnie mógłbym sobie poskakać. Kwota do wydania na deskę to ok. 1000PLN, o wiązania i buty to już Was nie będę męczyć, pójdę z tym do sklepu snb. Jak już wcześniej ustaliłem na forum powinienem szukać deski pomiędzy 160-162cm. Oto moje propozycje, proszę napiszcie mi która deska będzie najodpowiedniejsza dla mnie. Biorę też pod uwage rozmiar 159cm, jeżeli 1 cm zrobi różnice to proszę również o zwrócenie uwagi. 1. Deska NITRO SHIELLD VENTI 159 cm + wiązanie deska nitro 2. Salomon Pulse 160cm + wiązania deska salomon 3.SANTA CRUZ MOUNTAIN ALE cena jest z wiązaniami ale sama deska to 999PLN deska Santa Cruz 4. FORUM RECON deska forum recon 5. TECHNINE BOOM BOX 159cm deska Technine 6.Deska LIB TECH 161cm deska Lib 7. Deska BURTON BLUNT 161 deska burton 8. Deska Icon Wallpaper deska Icon z góry dziękuję za wszelkie sugestie pozdrawiam roomas Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shaft 0 Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 moim zdaniem bedziesz sie meczyl z takimi dlugosciami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roomas 0 Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 no właśnie przeczytałem Twoja odpowiedź w poprzednim poście czyli rozumiem krótsza deska zdecydowanie tj. 155-156 ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shaft 0 Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 ciezar ridera (oczywistym jest ze nie mowimy o osobach z b. duza nadwaga) ma wplyw na zachowanie deski przy jezdzie na trudnym tereniem z duza predkoscia i przy big air'ach - obie umiejetnosci wymagaja wielu sezonow cwiczen - jak wspomnialem dobieraj deske do wzrostu nie sugeruj sie swoja waga. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 Tutaj musze sie z zgodzić z shaft A co dlugosci to moje zdanie jest w innym temacie Przeczytaj sobie to http://www.snowboard.pl/wiadomosc/169/ http://boardstore.pl/JAK-DOBRAC-DESKE-s-cinfo-pol-14.html Nie bylo by problemu jakbys byl zdecydowany tylko na SnowPark, tam sie przydaja krotsze deski. A na stoku... mowie na przykładzie kumpla, ma 98kg / 178cm i mial deske 156 i mowil ze czuje mniej komfortowo niz na dluzszej i teraz ma 160cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roomas 0 Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 no dobra Panowie ja nie będę się kłócił ani z jednym ani z drugim, jak to mówi przysłowie nie chce być pomiędzy młotem a kowadłem będę szukał deski w okolicach 156-8 myślę, że taka będzie odpowiednia bardzo dziękuje za pomoc @ Bartku wybacz, że tak się temat rozwinął na 2 wątki, było to niezamierzone pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 Kolego roomas sugerowałbym jeszcze krótszą. Ja mam 184cm wzrostu i używam deski 158 do freeride / freestyle, a ty szukasz deski do FS, więc sądzę, że deski pomiędzy 151 a 154 będą najlepsze dla ciebie. Jeśli chcesz bardziej all mountain to słuchaj Bartka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibon1998 0 Napisano 29 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2010 czy wrto kupi deske do lekkiego freestyle z takimi wiązaniami proszę o opis, recenzję, ocene uwagi:) powiedzcie co uważacie i powiedzcie która lepsza:) to linki do desek: 1.http//allegro.pl/item902380229_deska_komplet.html 2.http://allegro.pl/item897704059_deska_nitro_spectrum_144_cm_wiazania_buty_n.html mówcie szczerze:) pozdro gibon1998 :cool: [ Dodano: 29 Styczeń 10, 21:22 ] moje parametry to: -155 cm wzrostu -40 kg wagi -regular Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi