Kubrick 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 NIDECKER BLADE KEVLAR (takie cuś udało mi się z niej spisać ) Witam. Mam pytanko odnośnie tej deski. Czy ktoś się z nią spotkał i czy nadaje się dla początkującego (-ącej ). Właściwie musi, bo decha stoi już w domu (używka jako, że to początki), tylko chciałabym uzyskać jakieś bliższe informacje, jeśli ktoś jest na ten temat bardziej zorientowany. Czyli co można z nią robić, a czego lepiej unikać, jeśli się nie umie jeździć. Zaznaczam, że wariatem nie jestem i chodzi mi raczej o taką spokojną rekreacyjną jazdę. W sumie, będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje odnośnie tego sprzętu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Kevlar? Cos nie kojarzę.. 1 czy 2? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubrick 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Niestety obrazki mi się nie wyświetliły... to są namiary, które spisałam z deski, innych jakiś oznaczeń tu nie ma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 http://www.crazysnowboarder.com/images/equipment/Nidecker/2008/Blade_2160.png http://www.crazysnowboarder.com/images/equipment/Nidecker/2010/Blade_3967.PNG Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubrick 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 IE nie może otworzyć strony.. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=860849176 Decha wygląda tak, tylko ta na Allegro jest dłuższa, moja krótsza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Freeride - wybaczająca błędy - konstrukcja: Sandwich - Multi Axial Laminates - rdzeń: Classic Wood Core - ślizg: Isospeed 4400 Flex: 6/10 [ Dodano: 21 Grudzień 09, 10:34 ] Decha do Freeride - troche twarda, ale mozesz sie na niej uczyc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubrick 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Łoł. nieźle Dzięki za info. Teraz muszę sobie poszukać jakiegoś rozszerzenia co do tego, co mi napisałeś. Ale cieszę się, że nadaje się do nauki, bo bałam się że wtopa będzie. PS. Glinikowi coś średnio idzie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Classic wood core - standard wśród rdzeni. Wytrzymały i uniwersalny. Isospeed 4400 - wysokiej jakości ślizg specjalnie polerowany, dzięki czemu zyskuje świetny poślizg. Multi axial composite - laminaty z dodatkiem carbonu i kevlaru. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubrick 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Dzięki wielkie :roll: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shaft 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Ale cieszę się, że nadaje się do nauki hm troche naciagane to stwierdzenie ale w sumie co mozna powiedziec jak zakup juz zrobiony. deska dla sredniozaawansowanych udany kompromis miedzy fs a stabilnoscia, nos lubi ryc po sniegu w 09/10 zastosowano camrock i poprawiono ten mankament Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 mialem okazje na niej jezdzic i tak jak shaft napisal deska dla sredniozaawansowanych! co nie oznacza ze nie poradzisz sobie przy nauce. Dla chcacego nic trudnego nos lubi ryc po sniegu jezeli bedzie smigac na przygotowanym stoku to zbytnio nie grozi rycie nose'em Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Sama jej twardość 6/10 mowi ze nie jest ona szczególnie do nauki, ale.. "decha stoi już w domu" :wink: wiec za pozno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubrick 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Oj, dam sobie radę... Mam nadzieję. :) Mnie chodzi o rekreacyjną jazdę, taką na spokojnie, bez zbytnich szaleństw. Na razie. Jeszcze tylko muszę ustawić wiązania, bo w końcu nie wiem na jakie kąty, bo różnie to robią. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Przód 15+ tył 0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Kąty ustawiaj takie, na których najwygodniej Ci się jeździ. Na początek polecę Ci jednak to samo, co Bartek. Przód 15, tył na 0. Jeśli stwierdzisz, że nie bardzo Ci pasują, to zmień i wypróbuj inne ustawienia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 ja bym ustawil Przod 15 tyl 6 albo przod 15 tyl 9 ps. to co tutaj czytasz to tylko osobiste sugestie riderow, do konca tymi kontami nie mozesz sie sugerowac. tak jak Jeśli stwierdzisz, że nie bardzo Ci pasują, to zmień i wypróbuj inne ustawienia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubrick 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Dzięki za pomoc. Cieszę się, że dowiedziałam się czegoś więcej o samej desce... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi