artur07 0 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 witam, właśnie zaczął się sezon i dzisiaj byłem pojeździć. Mam nowe rękawiczki i było mi strasznie zimno w ręce. Rękawiczki mam z firmy wedze-kupiłem je w decathlon'ie za100 zł. Polecacie może jakiś konkretny model rękawiczek ? takie żeby w nich cieplo było nawet przy dużym mrozie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 takie żeby w nich cieplo było nawet przy dużym mrozie . Ciężko o takie, nikt Ci nie zagwarantuje ze palce Ci nie odlecą Szukaj coś z firm: Burton Level Dakine Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 Ja tam co sezon kupuję nowe w Tesco za 20 zł ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nrw 0 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 no ja mam jakies z makro za jakes 60 nie marzne i nieprzemakaja jestem usatysfakcjonowany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb26 0 Napisano 22 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2010 Chcialem zakladac nowy temat, ale widze, ze podobny juz powstal, wiec psize tutaj: Kilka dni temu na wyjezdzie musialem pozegnac swoje rekawice (Rip Curl, 3 sezony wytrzymaly) zdaloby sie na przyszly sezon cos kupic. Na desce jezdze stosunkowo od niedawna (4 sezony), wiec jeszcze nie orientuje sie jaki sprzet jest warty swojej ceny a ktory omijac szerokim lukiem. We zwiazku z tym mam do posiadajacych wieksze ode mnie doswiadczenie kilka pytan: #1 Na ile sezonow mniej wiecej wystarcza wam jedna para rekawic zanim sie postrzepi/przetrze itp. itd. ?? #2 Jakie rekawice polecacie? Dla mnie te Rip Curl'y byly nawet nawet. Na stoku i w sklepach widzialem sporo rekawic marek: ZEINER, LEVEL, VIKING, moze ktos cos wiecej na ich temat napisac wady/zalety orientacyjna cena?? #3 Kiedy radzicie kupowac rekawice, po sezonie jak sa wyprzedaze, tuz przed jak sa promocje?? A moze podczas lub kompletnie poza sezonem, w czerwcu/lipcu ?? Pzdr. PS. co myslicie o tych: http://merlin.pl/Quiksilver-z-09-Rekawice-CARPALS-black/sport/product/220,692602.html?? Quick niby niezla firma, ale ubogi strasznie opis tych rekawic i zdjec niezbyt wiele :/ Ktos mial z nimi do czynienia ?? PS II. Dodam, ze mam kiepskie krazenie i zawsze mi strasznie lapy marzna, wiec isotne, zeby rekawice byly cieple. Jak pisalem wczesniej moje śp [*] RIP CURL'y byly pod tym wzgledem satysfakcjoinujace. Oczywiscie jak ktores rekawice beda cieplejsze to dla mnie lepiej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 gdy bylem we Wloszech, w ktoryms ze sklepow snow macałem levele, nie powiem ci czy byly cieple, ale napewno warte swej ceny i bardzo mi sie podobaly Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb26 0 Napisano 23 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 Dzieki za opinie, fajno by bylo jakby wiecej osob tez sie podzielilo swoimi doswiadczeniami/spostrzezeniami/uwagami na temat rekawic, czy to tych czy innych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 rekawice to bardzo drażniący temat. To jedna z rzeczy ktore maja najcestszy kontakt ze sniegiem. Mi rekawice to wystarczają chyba na 1 gora 2 sezony. W zeszłym sezonie kupiłem rekawice firmy POW, wszystko fajnie z tym że z tym że kupiłem cienkie rękawice na plusowe temperatury. W tym sezonie kupiłem rekawice firmy DEFCON za prawie 200 zl i po tym szonie widze ze na następny przydały by sie nowe. Reakwice na jednym z palcow przetarly sie a na warstwie wewetrznej dloni po wstaly w w niektórych miejscach dziurki. No coz... dobrze ze chociaż wkladki sa wyjmowane i te sa w dobrej kondycji. Generalnie polecam Ci rekawice z membrana GORE-TEX , jak już kupować to coś bardzo porządnego. Dziewczyna ma rękawce z GORE-TEXem i bardzo sobie chwali. Jeśli chodzi o membrane i parametry to GORE-TEX jest bezkonkurencyjny i oferuje najlepsze parametry. Polecam rozejrzeć sie za rekawicami z GORE-Tex. To najlepsza membrana jaka do tej pory wynaleziono. GORE-TEX znajdziesz w rekawicach firmy LEVEL, BURTON, ZEINER, POW, DAKINE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb26 0 Napisano 24 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 No wiem, kiedys mialem kutralke i spodnie z samego gore (pod nie szla bluza i normalne spodnie) i nie do zdarcia sa, pod kran wzialem, zaczalem lac wode i kropelka nie przesiakla. Niby na tych co mam jest napisane Gore-Tex i sprzedawca w Ski-Teamie wciskal mi, ze wszedzie gdzie jest napisane Gore-Tex (m.in. moje R C) tam faktycznie jest ta membrana ale jakos mi sie to z prawda mija tak w pizdu i ciut ciut :/ Trza sie bedzie za czyms nowym rozejrzec. Ale to dopiero na nastepny sezon i tak beda :/ W zwiazku z tym mam ostatnie pytanie do tych ktorzy juz niejedna pare rekwic kupili. Kiedy mozna najlatwiej neizle rekawice w dobrej cenie wychaczyc?? Tuz przed, w trakcie, tuz po sezonie czy w okolicach wakacji?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaju 0 Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 ja mam coś takiego, tylko całe czarne. http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_rekawice&id_grupy=2721&id_modelu=959 ciepłe są, dobrze wydalają pot, a wzmocnienia (wyjmowane) już nieraz ochroniły moje nadgarstki przed uszkodzeniami. dosyć wytrzymałe, choć przy jednym niefortunnym grabie poszarpałem szew i puścił na długości 4mm. wystarczy zeszyć i działają dalej. w tej chwili po dwóch sezonach, i myślę, że na kolejne dwa wystarczą. jeśli masz problem z krążeniem, to lepiej poszukaj fajnych dwupalczastych:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 wiesz jeśli chcesz kupić tegooczny model rękawic to najlepiej po sezonie. Ceny spadają o 30% i jest jeszcze w czym wybierać. Przed kolejnym sezonem te rękawice raczej nie potanieją bardziej a już będą przebrane. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb26 0 Napisano 24 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 jeśli masz problem z krążeniem, to lepiej poszukaj fajnych dwupalczastych:) W dwupalczastych nie do przeskoczenia dla mnie jest to, ze potwornie mi ograniczaja zdolnosci manualne. A na stoku czesto albo kom, albo cos do/z plecaka, albo piersiowka (z soczkiem oczywiscie :>) Co do kolekcji to mam to absolutnie w D* z ktorego roku jest, nie jezdze na desce dla lansu tylko dla frajdy. Wazne, zeby rekawice byly cieple, nie darly sie za szybko i nie przemiekaly. Jeszcze trzeba okreslic kiedy niby konczy sie sezon. W bialce babka na kwaterze mowila, ze niby w marcu jeszcze bedzie snieg. Nie chce kupowac za wczesnie, zeby zdazyly staniec a z kolei za pozno tez niedobrze, jak ktos napisal beda przebrane :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaju 0 Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 jak zaczną tanieć, to sklepy Ci o tym przypomną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 juz tanieja ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb26 0 Napisano 24 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 Niech jeszcze potanieja troche ;] kase trzeba uzbierac :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 25 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2010 to co miało potanieć to już potaniało o 30% tak wiec na lepsze okazje to chyba nie ma co czekać bo może sie towar skończyć zanim rekawice potanieja o przysłowiowe 5 zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb26 0 Napisano 25 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2010 Ok, to niedlugo pewnie wyrusze na zer :> Dzieki za info W koncu kupilem Alpinusa. Przecena ze 199 na 99. Wygladaja calkiem niezle i firma nie krzak. Ze 2-3 sezony powinny wytrzymac (oby). Jezeli ktos zna negatywne opinie o nich, to prosze o info, jeszcze mam czas, zeby zwrocic :> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi