Juras 0 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 Heja, niestety nie mam zbyt dużego budżetu na sprzęcik więc wszelkie Drejki i inne gady odpadają (cena) szukam czegoś w miarę twardego co wytrzyma napór moich 100kg wagi, rozmiar buta 42 no i będzie po prostu tanie. Zastanawiam się pomiędzy Ravenami S400 - twardość wg. PKSu 5 S500 - twardość wg. PKSu 5 (model 2009) S550 - twardość wg. PKSu 6 Czy odczuję różnicę pomiędzy flexem wiązań 5 (S400, S500) a 6 (S550) czy na tym etapie (mocno początkujący) będzie to dla mnie bez większego znaczenia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 a ja bym poszukał czegoś używanego na allegro. Za 300 zł powinno się wyrwać jakieś lepsze wiązanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=1748 to juz beda lepsze wiazania od ravena Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 a ja bym poszukał czegoś używanego na allegro. Za 300 zł powinno się wyrwać jakieś lepsze wiązanka no właśnie ciężko z tymi używkami, bo patrzyłem nawet wcześniej i nie było nic "ciekawego" Matzel według opisu teoretycznie niewiele się różnią (nawet chyba na korzyść S500) nie wiem czy dobrze zrobiłem ale zamówiłem sobie właśnie te S500, najwyżej będę żałował pozdr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 Ja bym zrobil jak jak pisze bercik, ale juz chyba za pózno :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 opis a praktyka to dwie zupelnie inne rzeczy to ile koni ma samochod, nie powie Ci jak bedzie jezdzic ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 opis a praktyka to dwie zupelnie inne rzeczy to ile koni ma samochod, nie powie Ci jak bedzie jezdzic ;P zgadzam się, ale nie wydaje mi się, żebym przy moim stopniu "zaawansowania" (jak to ładnie brzmi hehe) odczuł różnicę pomiędzy tymi Ravenami a Screw (zwłaszcza, że nie będę miał porównania) Bartek, popatrz sam na Allegro - naprawdę ciężko jest wybrać coś używanego, co nie będzie zakatowane/zdekompletowane, a będzie miało przystępną cenę i dobrą jakość - w ogóle mało jest używek w tym przedziale cenowym... pozdrawiam :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 Wiem Juras, :wink: Mi tez nie było latwo znalezc deske i wiazania.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vorio 0 Napisano 7 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2010 a co sadzicie o tych: http://www.allegro.pl/item870165212_okazja_drake_e_two_80_okazja.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komik 0 Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2010 proste w zapięciu i funkcjonalne dobrze wykonane polecam ;d lepsze niz ravena a w przedziale cenowym sie miescisz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 7 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2010 skoro są tak dobrze wykonane to dlaczego firma Drake zrezygnowała z tego systemu "strapów" w modelach chociażby 09/10 ? ( z tego co widzę to te wiązania są 05/06, więc pewnie już 06/07 lub 07/08 ich nie było w produkcji - z tym typem paska) jak na ten rok to żadna firma nie oferuje tego typu zapięć, a jak widać sklepy próbują się ich pozbyć na gwałt więc jednym zdaniem: raczej są CH warte. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 7 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2010 taa dokładnie , wyglądają super i wogóle ale takich wiązań już nie ma..zdaje sie że pojawiły się tylko w jednym sezonie. To są wiązania zagadka ... cena jest aż niepokojąco niska... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Devastator 0 Napisano 7 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2010 Co do Drake to nie wiem. Reaven od kilku lat strasznie zalewa rynek swoimi produktami ... (głównie Allgero) niestety. Kuzyn miał wiązania reaven rok temu (bodajże S250 czy jakos podobnie) i paski zdarły się w super tempie, pompki po kilku dniach coraz słabiej trzymały - i wyglądały, wiązanie sprawiało wrażenie coraz mniej solidnego No ale coż - Reaven bardziej stawia na niską cene niż jakość :???: Osobiście nie polecam. Pozdrawiam :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 7 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2010 mój kolega już drugi rok jeździ na S200 i złego słowa na nie nie powiedział... :roll: a'propos S200 i S250 to najniższy model z oferty - więc sądzę, że i jakość może być gorsza - sam nie miałem więc nie wiem, za rok się wypowiem o moich :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelo220v 0 Napisano 24 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2010 Witam, ja mam RAVEN model S500 i jestem bardzo zadowolony z nich. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komik 0 Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2010 tez posiadam s500 które kupiłęm w kaplecie i lajtowo narazie daja rade jak dla mnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi