Bartek 0 Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Stało się. Posłowie przyjęli ustawę, która nakazuje, by dzieci w wieku do 15 lat jeździły po stokach w kasku. Jazada bez kasku będzie narażała ich rodziców lub opiekunów na wysoką karę. Początkowo projekt przygotowywany przez Sejmową Komisję Kultury Fizycznej, Sportu i Turystyki zakładał, że pod karą grzywny w kaskach będą musiały jeździć dzieci i młodzież do 18 roku życia. Jednak po konsultacjach z TOPR-em granica wieku została obniżona. Teraz ustawą zajmie się Senat. Jeżeli w wyższej izbie parlamentu prace pójdą gładko ustawa zacznie obowiązywać jeszcze tej zimy. snowboard.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Ja i tak jeżdże w kasku. Jeszcze mi jakiś narciarz łeb rozpie***** i będę miał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Bez kasku mogło by w kilku miejscach być krucho Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 szkoda ze kask nie zwieksza iq... wolalbym jezdzic bez kasku a z inteligentami niz na odwrot A tak wogole, to popieram ten pomysl i jezdze w kasku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 ja bez kasku nie wybieram sie na stok. to podstwawa. To ze ty sie czujesz pewnie nie znaczy ze wszyscy na stoku dobrze jezdza! i nie koniecznie to musi byc gowniarz ktory uczy sie dopiero jezdzic. Tamtego sezonu wpierdzielil sie we mnie starszy "pan" narciarz ktory z morda od razu jak jezdze! Jego gniew i ambicje szybko przycichly jak obrocil sie i zostal zbluzgany przez innych uczestnikow "ruchu" Wjechal nie tylko we mnie ale prawie staranowal mala dziewczynke. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 Ta ustawa i tak mnie nie obowiązuje bo nie jestem 15 czy 18 latkiem.. Prawda jest taka ze nigdy nie jeździłem w kasku, ale zdecydowałem go kupić, wiec zacząłem poszukiwania kasku firmy R.E.D. KortneYOs, A co to mialo byc? :wink: "To ze ty sie czujesz pewnie nie znaczy ze wszyscy na stoku dobrze jezdza!" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 firmy R.E.D też mam. Polecam. "To ze ty sie czujesz pewnie nie znaczy ze wszyscy na stoku dobrze jezdza!" Zapewne chodziło mu oto że nigdy nie możesz być pewien kiedy ktoś może w Ciebie wjechać. Nie koniecznie z twojej winy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sszaki 0 Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 ja tam kupiłem kask protec na pierwszy sezon i byłem bardzo zadowolony. na jeździe nocnej jak zmroziło śnieg i zaliczyłem glebę na plery to tak przywaliłem głową że nawet przez kask mocno mnie zmroczyło.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi