rusio 0 Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 Śmigam na desce 4 sezony i przyszedł czas na upgrade sprzętu Generalnie co roku 2 razy wypad w Polskę + raz w Alpy Docelowo szukam czegoś na szybkie zjazdy, śmiganie na krawędziach, snowparki raczej odpadają, ale jakąś delikatną muldę lubię przygarnąć, no i alpejski puch poza trasami Z tego co tak szukałem to: Burton Custom X Wide (wiadomo, klasyka) Burton Vapor Salomon Burner Na żadnej nie śmigałem i raczej przed zakupem nie będę miał okazji. Co byście polecali? Co w tej kategorii jest z Rossignola i Ride'a - bo nie widziałem w okolicy sklepu więc w modelach też sie nie orientuje. Może jakieś inne? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shaft 0 Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 sprobuj sie okreslic na skali bedzie latwiej cos dobrac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusio 0 Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 7 będzie spokojnie w porywach w połączeniu z 9 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shaft 0 Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Hm nie zrozum mnie zle ale miedzy 7 a 9 jest kolosalna roznica, nie chce ci bynajmniej ujmowac twoich umiejetnosci jednak po 12 wyjazdach jest to malo prawdopodobne. Deske jaka moge ci polecic zakladajac ze jezdzisz 7 to salomon special II 09/10. nie rozpisujac sie zbytnio mialem okazje ja przetestowac i trzeba powiedziec ze salomon odwalil kawal porzadnej roboty. Bardzo lekka odchudzona w porownaniu do poprzedniczki przez zastosowanie isocelli jednoczesnie bez utraty sztywnosci dzieki technologi ghost – tuz pod laminatem w rownych odstepach biegna wlokna weglowe. Nie sa ulozone zbyt gesto co powoduje ze deska zachowala odpowiednia sztywnosc do fr ale bez przesady, da sie nia wykrecic pare niezlych trikow. Slizg spiekany z dodatkiem zeolitu wiec uwaga, deska jest piekielnie szybka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusio 0 Napisano 3 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2009 A masz może porównanie między Solomon Burner a Special ? Oglądałem obie te deski, też słyszałem o włóknach węglowych że fajnie wpływają na właściwości deski... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shaft 0 Napisano 3 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2009 pozornie niby to samo, obie maja ghosta obie zeolitowy slizg technologicznie niewiele sie roznia ale.. no wlasnie jest male ale burner to deska czysto freeride'owa bardzo sztywna zwezona na ogonie ja wybralbym speciala2 wlasnie ze wzgledu na jej uniwersalnosc jednak ostateczny wybor zostawiam tobie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusio 0 Napisano 3 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2009 jeszcze znalazłem dzisiaj Voelkl DICE - jedyny problem że jest mało popularna i ciężko ją dostać... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 4 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2009 http://www.sklepsnowboardowy.pl/show/175,Voelkl-Dice-Wide-163--2010 Jesli tu jej nie dostaniesz, mozesz pojechac na wal i tam kolesie maja sklep voelkla, sciagna Ci ta deske bez problemow (tak mysle) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusio 0 Napisano 9 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2009 No i nie wiem nadal, do piątku chce kupić albo Salomon Burnera albo Voelkl Dice. Cały czas się zastanawiam którą wybrać, obie dostępne od ręki, kryterium cenowe odpada bo różnica niewielka... Pomożecie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 9 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2009 voelkl lepszy nie mowie, ze salomon jest zly, ale moim zdaniem troche (nie wiele) zostaje za voelklem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusio 0 Napisano 9 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2009 A jakie byś wiązania do niej polecał? Oglądałem dzisiaj też Voelkla, podobna technika do Flow, ale nie pamiętam jak się nazywa... wiązania to drugi problem będzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 do jakiej kwoty? i nadal z przeznaczeniem bardziej do FR? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusio 0 Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 Budżet do ok. 500zł, wiązania do AM/FR Oglądałem wczoraj Voelkl Fastec - bardzo fajny motyw podobny do Flow'ów, nawet bym powiedział że fajniejszy... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 11 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 ale ze starszego rocznika? Bo tegoroczne kosztuja znacznie wiecej niz 500 mialem Ci je wlasnie polecic i naprawde fajny system wpinania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusio 0 Napisano 11 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 550 kosztują... http://www.sklepsnowboardowy.pl/show/346,Voelkl-Fastec-09-10 tegoroczny model Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 11 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 patrzylem na te: http://www.sklepsnowboardowy.pl/show/347,Voelkl-Fastec-XT-green-09-10 mam zamiar je kupic na nastepny sezon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 11 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 @up no fajne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dombek100 0 Napisano 12 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2009 Nie chcę zakładac nowego wątku. Powoli zaczynam zastanawiać się nad zmianą mojej starej wysłużonej deseczki na coś lepszego/nowszego. Głównie zależy mi na freeride/allmountain'ie. Mam 176 cm wzrostu i ważę 75 kg. Jaką deskę byście mi polecili? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 12 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2009 Burton Vapour 157. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dombek100 0 Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 A jeżeli chodzi o długosć deski? Do tej pory mam 155 cm. Numer buta 43? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 dombek100, jestem od Ciebie wyższy 3 cm i cięższy 3 kg i śmigam na tym Head'zie co mam w profilu po lewej o długości 158 ale 155 też bedzie dobra (nawet lepsza do FS) i mają jeszcze ją na stanie w SS.pl ale tylko 155cm w bardzo niskiej cenie 900zł. Jak się pośpieszysz to będzie twoja Można do niej wziąć wiązania Drake King w dwóch kolorach za 100zł. [ Dodano: 13 Grudzień 09, 16:51 ] Chociaż ja osobiście wybrałem do niej wiązania Burton Custom [ Dodano: 13 Grudzień 09, 16:51 ] Natomiast co do rozmiaru buta to po wadze i wzroście się tego ocenić nie da, musisz zmierzyć :mrgreen: :mrgreen: Ja ma 43. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Burton Vapour bardzo dobra deska.. Moze Burton Custom X Rozmiar 157 Do jakiej kwoty ta deska? w w/w deskach wiązania Burton Custom odpadaja. Za miekkie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dombek100 0 Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Witam panowie. Przyznaje się, że do tej pory nie do końca zdawałem sobie sprawę z istnienia różnych rodzajów desek do FR, FS i All Mountain. Może zacznę od początku – na deskę będę miał do wydania jakieś 1200 zł (sama deska) jednak nie chciałbym jej kupować w tym roku – myślałem raczej żeby poczekać na posezonowe wyprzedaże. Dwa lata temu kupiłem wiązania Drake Le Blanc (nie mam pojęcia czy dobre, po prostu podobały mi się) i przyznam szczerze że chciałbym je zostawić ze względu na ograniczanie kosztów – no chyba że się nie nadają. Co do stylu jazdy to przede wszystkim jazda po stoku i poza stokiem. Hopki i inne tym podobne (łatwe) triki raczej sporadycznie ale zdecydowanie ich nie wykluczam. Czasami coś mnie najdzie żeby się powygłupiać a wtedy nie chciałbym mieć deski która mi to uniemożliwi. A i jeszcze jedno pytanie, czy moje wiązania bedą pasowały do Burton Custom X-a??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 0 Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Witam panowie. Przyznaje się, że do tej pory nie do końca zdawałem sobie sprawę z istnienia różnych rodzajów desek do FR, FS i All Mountain.Może zacznę od początku – na deskę będę miał do wydania jakieś 1200 zł (sama deska) jednak nie chciałbym jej kupować w tym roku – myślałem raczej żeby poczekać na posezonowe wyprzedaże. Dwa lata temu kupiłem wiązania Drake Le Blanc (nie mam pojęcia czy dobre, po prostu podobały mi się) i przyznam szczerze że chciałbym je zostawić ze względu na ograniczanie kosztów – no chyba że się nie nadają. Co do stylu jazdy to przede wszystkim jazda po stoku i poza stokiem. Hopki i inne tym podobne (łatwe) triki raczej sporadycznie ale zdecydowanie ich nie wykluczam. Czasami coś mnie najdzie żeby się powygłupiać a wtedy nie chciałbym mieć deski która mi to uniemożliwi. A i jeszcze jedno pytanie, czy moje wiązania bedą pasowały do Burton Custom X-a??? Nie, wiazania Drake do deski Burtona nie będą pasowały, chyba ze znajdziesz odpowiednie dyski. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b.Art 0 Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Ola boga. Trzymaj się z dala od Burków. Oczywiście nie przeczę że jest to w miarę dobra deska, ale stosunek jakość-cena jest porażający. Ogólnie wszystko co ma wielkie B w nazwie jest mocno zawyżone cenowo. Jak mi w sklepie za nówkę koleś strzelił 2300 to myślałem, że z butów wyskoczę. Lepiej zagospodarować swoje cenne kasiwo na jakąś deskę K2, Ride, albo Atomica. Uważam, że lepiej się wysilić i poszukać po innych firmach niż bawić się z Burtonem, który jest mocno przegadany i ewidentnie za drogi. dombek-dużo zależy od tego jak oceniasz swoje umiejętności i czas jaki przeznaczasz na jazdę. Po co płacić za krocie jak ma się, załóżmy dwa wyjazdy na sezon. Jeśli nie jeździsz jakoś hardkorowo po puchu, albo w snowparku to najlepiej kupić jakiegoś All mountain ze średniej półki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi