bercik 11 Napisano 27 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 Mam propozycje ... bo może znaczna część młodych snowboardzistów (młodych stażem:) nie wie co to w ogóle jibbing...to może wspólnymi siłami napiszemy artykuł na temat jibbingu - co to jest , z czym się to je , jakie triki tutaj wyrózniamy i opiszemy je... Co wy na to ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaCZoR 0 Napisano 27 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 po tym tygodniu bede miec sporo czasu (jak pozaliczam poszczegolny przedmioty z 3 na 4 lub 4 na 5) to chetnie napisze bo to jest cos co uwielbiam - pomimo bolu jaki mi sprawia czasem :D:D moj stary okresla jibbing w ten psosób: "Przychodzi facet do lekarza i mowi ze masturbuje sie mlotkiem. Na to lekarz: a kiedy to sprawia panu przyjemnosc?? facet: kiedy nie trafiam... " hmm...w sumie po czesci ma racje, mimo ze jest to suchar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 27 Maj 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 hehehheheheh zajebiste powiedenie no to jak już będziesz mieć troche czasu to zmontuj coś i podeślij , może ifi jeszcze dorzuci coś od siebie i może ja i sie zmontuje coś konkretnego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ifi 0 Napisano 27 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 baaa ifi wkracza juz do akcji w sumie to wystarczyłoby powiedziec ze Jib / jibbing / jest to jazda po wszelkeigo rodzajur rurkach, poręczach, murkach, boxach. Moze to odbywac sie w snowparku jak i na streecie / na miescie /. co jeszcze ?? :P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 27 Maj 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 no dobra tyle to wiesz taka ilością informacji nie zaspokoisz nikgo. Trzeba opisać podstawowe triki i jak one wyglądają i jak je wykonywać czyli 50-50 , boardslide , tailslide , noseslide , nosepress , lipslide , triki na fs . Jakieś porady dla niewtajemniczonych - jak sie przygotować do jazdy po railach , co jest ważne , coś o bezpieczeństwie tak żeby można to później zmontować i napisać arta. Ja jeszcze przy każdym triku zamieszcze jakąś foteczke i filmik danego triku.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaCZoR 0 Napisano 27 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 dobra cos o tym wiem....teraz jednak szkola jest najwazniejsza... w nadchodzacy weekend cos zmontuje , prosze was tylko o wyslanie jakich fotek jak macie - najlepiej seryjnych poszcegolnych trickow to ja dokladnie je opisze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ifi 0 Napisano 28 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2006 to widze ze nie ma co tu juz pisac, jak Kaczor ma calego arta trzasnąc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Ao, Nieno Ifi dlaczego mówisz że nie będzie co już pisać Kaczor to jakiś taki słomiany zapał ma:P:P nieno żartuje oczywiście. Udało mi się przygotować kilka filmików które będą uzupełnieniem do opisywany trików. Oto linki: http://www.sti.net.pl/~esnowboard/jib/50-50.rar http://www.sti.net.pl/~esnowboard/jib/5-0's.rar http://www.sti.net.pl/~esnowboard/jib/boardslide.rar http://www.sti.net.pl/~esnowboard/jib/fs_boardslide.rar http://www.sti.net.pl/~esnowboard/jib/fs_lipslide.rar http://www.sti.net.pl/~esnowboard/jib/lipslide.rar http://www.sti.net.pl/~esnowboard/jib/nosepress.rar Te triki na pewno trzeba opisać no i do tego jeszcze tailslide , noseslide Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Psiok 1 Napisano 6 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2006 no ja szczerze powiem ze stazem jazdy jestem niemowlak ale jibbingwiedzialem co to jest ale teraz to nawet umialbym powiedziec co to jest dzieki a moze co o zrobieniu wlasnych boxow railow itepede Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 7 Sierpień 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2006 No przydałby się taki artykuł Ja planuje tutaj coś zmontować , mam na myśli jakiegoś raila i boxa więc jak co to się napisze do tego jakiś artykuł itd. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Psiok 1 Napisano 8 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2006 o byloby spoko i wtedy ja bym tez cos wykombinowal bo warsztat mozna sobie znalesc ale nie wiem jakkie rurki kupic co pozniej z nimi zrobic taki myk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ifi 0 Napisano 8 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2006 boxa to sobie mozlesz zrobić ze starej pralki albo lodówki :D Ale miło bedzie jesli zamieisz BErcik o tym jakis dokldniejszy art. No wiesz o tej budowie boxa :D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2006 i co Ifi ??? sklejamy jakoś tego arta o jibbingu ?? w sumie to by sie przydał taki mały poradnik - filmiki podstawowych trików już mamy , wstęp już napisałem , można by coś napisać o ochronie ciała w jibbingu jak sie należy ubierać , na co zwracać szczególną uwage itd później trzeba opisać jak wykonywać te podstawowe triki ... bierzemy się za to ? pomożesz mi? :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ifi 0 Napisano 10 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2006 tak na margiensie, to wielkie sry Bercik ze nie odpisalam wczesniej w tym temacie, ale jakos to przeoczyłam. A co do tego tematu i jibbie, to spoko, mozna by coś spróbować sklejić. /trzeba jakos znaljesc czas pomiedzy codziennymi obowiązakami ... / Tooo do czego zaczniemy ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 11 Październik 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2006 Tzn sporą część artykułu już napisałem , brakuje chyba jeszcze tylko opisu tych podstawowych trików takich jak : 50-50 , boardslide , nosepress , 5-0's , tailslide , oseslide , lipslide:) trzeba by je opisać tak jak sie wykonuje:) damy rade? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaCZoR 0 Napisano 11 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2006 spoko:D załatw tylko zdjecia sekwencyjne co by opisac poszeczoglne skecje - najlepiej umiesc jak masz klatki z filmu Jibbing with jeremy jones Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 12 Październik 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2006 w sumie to dobry pomysł :-) juz zrobiłem sekwencje z z Jibbing with Jeremy Jones i możnaby przystąpić do opisywania poszczególnych klatek. :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ifi 0 Napisano 12 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2006 wiec moze teraz najlepiej to rodzielic robote, aby sie nie powtarzało. A jak trzeba opisac poszczególne klatki, to przydałoby sie je zobczyc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 14 Październik 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2006 no nie ma problemu tylko jak to podzielić? bo do opisania bedzie narazie 6 trików bo do noseslide tailslide nie mam sekwencj. Ja wrzuce te fotki na serwer i podeśle wam linki oki ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ifi 0 Napisano 15 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2006 nooo to spoko. I wtedy bedzie sie mozna zabrać do roboty jak już bedziesz miał fotki na serwerze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 15 Październik 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2006 foty już są na serwerze i chyba nawet wysłałem do was PM z linkami do tych sekwencji. Doszły do was? Sprawdźcie PM Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ifi 0 Napisano 15 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2006 no jest jest wszytsko jest Tylko co do 50-50 to ja bym powiedziała, że zrobiłeś troche za dużo klatek / reszty trików jeszcze nie analizowałam / Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 15 Październik 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2006 ale to ie musisz wszystkich opisywać tylko te kluczowe:) jak uważasz tak zrób :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ifi 0 Napisano 16 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2006 no dobra, to wieczorem zabiore sie za to,. i zobaczymy co z tego wyjdzie :D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaCZoR 0 Napisano 16 Październik 2006 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2006 no fajnie tylko skad moge pobrac sekwencje itd...? bo troche nie w temacie jestem ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi