kamiliuss 0 Napisano 24 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Witam, 175cm 75kg Generalnie chce kupić używaną deskę do nauki, po przeczytaniu wielu poradników doszedłem do wniosku, że jeżeli chodzi o długość deski to najlepiej w okolicy 155cm, jednak ostatnio kolega mi zaproponował sprzedaż swojej, używanej deski(pewne źródło) o długośći 160cm firmy "o'sin" z wiązaniami "flow". Wole kupić od znajomego niż z bazaru dlatego bardzo się nakręciłem na tą deskę, jednak czy nie będzie ona za długa dla początkującego? czy lepiej zająć się szukaniem dobrej, krótszej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nevermind 0 Napisano 24 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Wydaje mi się, ze zależy jakie masz możliwości finansowe. Nauczyć to się jakichś podstaw na pewno nauczysz . Wiadomo, ze jak będzie krótsza, to będzie trochę łatwiej, ale daje radę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 24 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Dłuższa deska jest stabilniejsza, ale nieco trudniej się nią manewruje. Kiedyś miałem dokładnie taką samą różnicę wzrostu i deski - 15cm, tyle że w moim przypadku było to 180 do 165. Byłem bardzo zadowolony. Świetnie się jeździło, ale później bardziej nastawiałem się na jakiś fs, więc teraz jeżdżę na 155. Btw... Jaka jest cena tego sprzętu? Jeśli jest w porządku, a decha w dobrym stanie, to jak najbardziej możesz brać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamiliuss 0 Napisano 25 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2009 generalnie ta używana deska jest mojego kolegi który mega dba o sprzęt i jest praktycznie nie używana, dlatego wole z pewneego źródła tą deskę niż kupować w ciemno na giełdzie(poza tym na pewno taniej mi sprzeda). a ta firma desek to jakaś dobra? Czyli jeżeli kupie deske 160cm na wzrost 175cm to waszym zdaniem bardzo źle nie zrobię? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 25 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Firma jest w porządku. O'Sin ma świetny stosunek jakości do ceny. Są naprawdę wytrzymałe, a cena nie jest wysoka. Flow to bardzo dobra marka wiązań, także myślę, że sprzęt warty uwagi. Z długością nie będzie żadnego problemu. Poza tym... Pewnie urośniesz jeszcze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamiliuss 0 Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Witam, a czy ta deska dla początkującego mogłaby być dobra na 1-2 sezon? opłaca się? http://allegro.pl/item753474021_nitro_target_156_ideal_wroclaw.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 29 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2009 pewnie że się opłaca. A ta deska posłuży nawet dłużej niż 1-2 sezony. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 29 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Za taką cenę świetny blacik. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Devastator 0 Napisano 30 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Sam bym ja kupił jakbym znalazl taka okazje rok temu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamiliuss 0 Napisano 4 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2009 niestety spoźniłem się z zakupem ale mam możliwość zakupienia takiej - ,Nitro team series "hail the unknown" używanej w stanie dobry plus , rocznik 2008, czy ktoś się orientuje czy dla początkującego będzie to odpowiednia, solidna, markowa deska do nauki na 1-2 sezony? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi