Blazerr 0 Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 Mam pytanko jestem posiadaczem snowboardu juz sprawdzalem wysokosc i twardosc jest dostosowana do mojego wzrostu i wagi:P chcial bym te deske przygotowac do zabawy w snowparku chodzi mi o to czy ostrzyc krawedzie jak tak to w jakim stopniu, jakiego wosku urzyc i pod jakim katem ustawic wiazania (jezdze na prawa noge) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 Smarowanie na ciepło najlepsze. Deskę detuningować, wszystko znajdziesz na youtube. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 detuningować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 to tak jakby cofnac tuning ;P tak to rozumiem ;D Blazerr, zadam podstawowe pytanie ;P umiesz jezdzic ;P? zarowno normalnie i switchem ;P? (tak to sie pisze?) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blazerr 0 Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 tak to juz umiem w zeszlym roku nauczylem sie skakac porzadnie i nawet jakies obroty 180 - 360 wychodza mi spokojnie w tym roku chce sprubowac czegos innego a tam gdzie jade sa swiezo wybudowane 2 snowparki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 Stęp krawędzie i nasmaruj ślizg. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 Detuning to nic innego jak tępienie krawędzi na nosie i tail'u, czasem więcej, wedle uznania. Termin pochodzi z języka angielskiego i jest obecnie szeroko używany. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blazerr 0 Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 dzieki za pomoc a wlasnie moze jeszcze powie ktos pod jakim katem najlepiej ustawic wiazania?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 To zależy jak i gdzie zamierzasz jeździć. Ja mam aktualnie 12 -9. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 ustawienie wiązań to sprawa indywidualna , sam musisz popróbować z różnymi katami i zobaczysz jak będzie Ci najlepiej. To że jednemu jest dobrze -9,12 innemu 5, 10 to nie znaczy że Tobie tak będzie dobrze. O ustawianiach wiązań jest artykuł na stronie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 ja jezdze 21/-15 ;D albo -18 ;P nie chce mi sie isc zerknac ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 ja jezdze 21/-15 ;D albo -18 ;P nie chce mi sie isc zerknac ;P Woah! Zaleca się aby różnica między wiązaniami nie wynosiła więcej niż 15 stopni. Kąty większe są po prostu nienaturalne dla naszego ciała, większa jest podatność na urazy kolan. Mi genialni jeździ się na 9/-6. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 13 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2009 mi jest tak wygodnie ;P mniej wiecej naturalny rozstaw ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledziu 0 Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2009 rozumiem że z ostrymi krawędziami przy jibbingu jest ciężej bo wgryzają/trą o przeszkody...ale czy jazda z ostrymi jest w ogóle możliwa? jak jadę pośmigać na stoku albo freeride to ostre krawędzie/i się przydają a do parku też czasami fajnie wpaść :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi