fodem 0 Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Witam, Podczas ostatniego pobytu na stoku, wziąłem na próbę Snowboard z wypożyczalni. Godzinę jeździłem z instruktorem, później 3 godziny sam (ciężkie chwile ale jakoś dałem radę). Wiem, że to dopiero początki ale naszła mnie ochota żeby zakupić jakiś dobry sprzęt do nauki w rozsądnej cenie, dlatego chciałbym poradzić się was w sprawie tej inwestycji. Wzrost 176, waga 86-88kg, but 43, cena do 2000 (razem z butami), +- coś tam, chociaż nie obrażę się jeżeli będzie taniej . Gdzieś widziałem zestaw: http://sklepsnowboar...ec-initial.html Co do butów to myślałem o wzięciu Burtonów Moto, bo są miękkie, mają wygodne w użyciu wiązania i są w przystępnej cenie. Czy buty te dadzą radę z deską o flexie 4 jak Voelkl Spade? Jak to jest w końcu z deskami Ravena, jedni piszą, że dobre, drudzy odwrotnie. Mój przyjaciel z kolei też się uczy, jeździ 3 sezon, z czego pierwszy na Ravenie Supreme 2017 i chwalił sobie tę deskę. Co do rozmiaru wydaje mi się, że 158-159 będzie ok. Przeznaczenie na razie raczej tylko przygotowany stok, a co przyszłość przyniesie to się zobaczy Potrzebuję deskę, na której nauczę się porządnie jeździć i panować nad nią, a później zobaczymy. Na pewno będzie to zakup na przynajmniej 2-3 lata. Czy powinienem wybrać twintipa czy directional też może być? Czy Voelkl Spade '17 jako directional z wcześniejszego linku będzie dobry dla mnie i jakie modele ravena byście polecili oraz wiązania do nich. Podrzućcie jak możecie kilka przykładów desek różnych firm w moim przedziale cenowym lub nawet ciut wyższym (ale bez przesady) bo przeglądam te deski i powiem szczerze, że oczopląsu dostaję Chciałbym mieć porównanie żeby wiedzieć na co stawiać. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyss 0 Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Wygląda to wszystko b. rozsądnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aketo 3 Napisano 8 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2017 Witam, Podczas ostatniego pobytu na stoku, wziąłem na próbę Snowboard z wypożyczalni. Godzinę jeździłem z instruktorem, później 3 godziny sam (ciężkie chwile ale jakoś dałem radę). Wiem, że to dopiero początki ale naszła mnie ochota żeby zakupić jakiś dobry sprzęt do nauki w rozsądnej cenie, dlatego chciałbym poradzić się was w sprawie tej inwestycji. Wzrost 176, waga 86-88kg, but 43, cena do 2000 (razem z butami), +- coś tam, chociaż nie obrażę się jeżeli będzie taniej . Gdzieś widziałem zestaw: http://sklepsnowboar...ec-initial.html Co do butów to myślałem o wzięciu Burtonów Moto, bo są miękkie, mają wygodne w użyciu wiązania i są w przystępnej cenie. Czy buty te dadzą radę z deską o flexie 4 jak Voelkl Spade? Jak to jest w końcu z deskami Ravena, jedni piszą, że dobre, drudzy odwrotnie. Mój przyjaciel z kolei też się uczy, jeździ 3 sezon, z czego pierwszy na Ravenie Supreme 2017 i chwalił sobie tę deskę. Co do rozmiaru wydaje mi się, że 158-159 będzie ok. Przeznaczenie na razie raczej tylko przygotowany stok, a co przyszłość przyniesie to się zobaczy Potrzebuję deskę, na której nauczę się porządnie jeździć i panować nad nią, a później zobaczymy. Na pewno będzie to zakup na przynajmniej 2-3 lata. Czy powinienem wybrać twintipa czy directional też może być? Czy Voelkl Spade '17 jako directional z wcześniejszego linku będzie dobry dla mnie i jakie modele ravena byście polecili oraz wiązania do nich. Podrzućcie jak możecie kilka przykładów desek różnych firm w moim przedziale cenowym lub nawet ciut wyższym (ale bez przesady) bo przeglądam te deski i powiem szczerze, że oczopląsu dostaję Chciałbym mieć porównanie żeby wiedzieć na co stawiać. Pozdrawiam VLK jak najbardziej mozesz brac pod uwage Pozdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi