Rois 0 Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Na desce jeżdżę już od 2011, więc jazde mam opanowaną jednak jakimś wirtuozem jeszcze nie jestem Do tej pory sprzęt zawsze wypożyczałem ale nadszedł czas by sprawić sobie własny sprzęt. No i tu zaczyna się problem bo kompletnie nie znam się na sprzęcie. Moje wymiary to 174/70kg nr buta 43/44. Chcę kupić cały zestaw tj. Deskę, buty i wiązania.Czym się kierować przy wyborze? Jeździłbym głownie na stokach. Czy warto kupować sprzęt używany? Czy do 1500zł dało by radę skompletować coś sensownego? Dzięki za wszystkie rady Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Zacznij od dobrych butów, np. Vans, Deeluxe, Burton, Salomon, Celsius, Ride. Mają idealnie pasować i być wygodne. Pewnie wydasz na nie z 600-700zł, więc na resztę zostanie Ci 800-900zł. W tym budżecie polecam deski Ravena (np. Gravy, Core, Decade, Relict) i do tego wiązania Raven s250, Drake Fifty, Rome Shift. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rois 0 Napisano 2 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Dzięki wielkie. A jakiego typu deska? Czy 155cm będzie ok dla mnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Jeśli jesteś początkujący lub zamierzasz oprócz jazdy również pobawić się na stoku, to brałbym deskę 151-152cm. Jeśli ma być stricte do jazdy, to wybrałbym długość około 154cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi