Kozakinio 0 Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Witam wszystkich. Poszperałem, wybrałem dwie deski, i proszę o pomoc w wyborze. Na desce dopiero zaczynam jeździć, byłem na dwóch wyjazdach, potrafię zjeżdżać, trochę też próbowałem podskakiwać xD Deska do zjazdów i zabawy, jak się nauczę (oczywiście na tej desce będę się szkolił). A mianowicie: http://proboarder.pl...mited-grey-2016 http://proboarder.pl...ensei-blue-2015 To będzie moja pierwsza deska, nie znam się kompletnie. A może inna od pathrona jest też bardzo dobra, i nie koniecznie od razu za 1100? Budżet przekroczony, wolał bym troszkę mniej zapłacić, ale ewentualnie ok, skoro ma mi posłużyć na kilka lat. No i czy wiązanie raven s250 wystarczy czy do tej deski to już musi być jakiś Rome Shift? I ostatnie co, czy buty mają być po prostu wygodne, czy muszę patrzeć na jakąś konkretną twardość? Z góry wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Pathron nie ma w kolekcji desek dla świeżaków. Z tych dwóch Senseja jesteś w stanie ogarnąć i to jedyna deska Pathrona na której jako świeżak nie bałbym się rozpocząć przygody z deską. Shift i s250 to dosyć podstawowe, ale solidne wiązania. s250 mają trochę lepsze strapy, Shift są lżejsze. Jak budżet pozwala to popatrz na Rome United, Drake Fifty albo Raven Team. Buty z flexem zbliżonym do pozostałych rzeczy, ale przede wszystkim wygodne na początek. 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozakinio 0 Napisano 28 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Dzięki wielkie, a może taki zestawik byłby lepszy dla mnie? http://www.selectshop.pl/komplet-snowboardowy-deska-wiazania-burton-ripcord-158w-blu-yellow Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Konstrukcyjnie bardzo prosta deska, typowa na rozpoczęcie przygody z deską, do tego directional, więc do zabawy raczej się nie nadaje. Wiązania na pewno gorsze od Shiftów. 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozakinio 0 Napisano 28 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 A więc na moje wymagania zostaje mi tylko sensei, czy jest jakiś fajny sprawdzony model innej marki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Sensei to na pewno bardzo dobra deska i rozczarowania nie będzie. Możesz jeszcze popatrzeć na jakieś średnio miękkie twiny, np. Nitro Stance, Rome Factory Rocker, Raven RVN, Raven Core. 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozakinio 0 Napisano 28 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Okej, dzieki wielkie ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozakinio 0 Napisano 28 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Niestety żadna z tych desek nie ma rozmiaru 158w, a nitro stance 1400zl więc za droga. Szczerze to wolałbym wydac 800zl niż 1100, no ale jeżeli nie ma nic. No nic, dzięki wielkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Sensei i Core występują w rozmiarze 158w. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozakinio 0 Napisano 28 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Tak, tak sensei to wiem, ale te następne. Core rzeczywiscie ma rozpisany rozmiar że występuje, ale nie możnabyło zaznaczyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozakinio 0 Napisano 28 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 A jeżeli bym brał Core to carbon czy rocker? Zobaczyłem też opinie, że jeśli myślę o jakiejkolwiek zabawie to lepsze 158 a nie 158w. Czy to prawda, i czy rozmiar buta 45 zmiesci się? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 To zależy od budżetu czy Core czy Core Carbon. Czy w czy nie w to zależy od rozmiaru i modelu buta, a nie od tego do czego masz zamiar używać deski. Jeśli nie masz butów z bardzo małą skorupą typu Burton Ruler, to poszedłbym w wide. 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Szpiglewski 1 Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Poczekaj chwilę bo zaraz przyjedzie coś lepszego i mieszczącego się w Twoim Budżecie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozakinio 0 Napisano 7 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Zamowiłem już Core 2016 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Spoko deska, dobry wybór. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozakinio 0 Napisano 8 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 dzieki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrgn 1 Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 A co to MarcinSz za hita będziesz mieć w ofercie? Pochwal się to może Kozakinio spadnie z krzesła i zmieni zdanie ) 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Szpiglewski 1 Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Idzie dostawa zeszłorocznych Stepchild a w niej rownież Powder Sucks. Pojeździsz na niej to będziesz miał minę jak wielu zeszłorocznych testerów którzy tej deski nie chcieli już oddać 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrgn 1 Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Ale ja już jeździłem na podobnej desce Jest OK, ale wolę Xbreed'a Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozakinio 0 Napisano 9 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 jakis slep z butami polecacie? Fajne butki, wygodne, niedrogie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi