Naglik 0 Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Nie jestem dokładnie pewny twardości i długości wiec najpierw o mnie: 176cm, 84kg, średniozaawansowany. Cel zastosowania: do puchu i flat tricków (jeżeli jest to możliwe). Dotychczasowa Deska: Pathron Sensei 2013 (wydawała się ciut twarda, ale to pierwsza deska więc nie mam porównania ani punktu odniesienia) Nie zainwestowałem jeszcze za dużo czasu w szukanie i czytanie o deskach. Taką znalazłem i nie wiem co o niej myśleć: DC Focus 2016 (157) jestem otwarty na propozycje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 (edytowane) Puch i flattricki trochę się wykluczają zarówno pod względem długości jak i szejpu deski Pod flattricki coś mięciutkiego, najlepiej v-rocker, true twin, na puch długi taper z długim nosem. Nie ujmując nic DC, bo to świetny brand, ale to ich podstawowa, prosta deska, z piankowo-drewnianym rdzeniem. Do flat tricków jak najbardziej Focus ok, ale poza trasą i na krawędzie Sensej spisze się lepiej. Jeśli głównie interesują Cię buttery, to brałbym krótszą deskę niż 157cm. Edytowane 22 Listopad 2015 przez rascal Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naglik 0 Napisano 22 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 tak myślałem, uwielbiam puch w Austrii, ale ostatnio próbuje właśnie potrickować, więc może jednak coś bardziej miękkiego, co do długości to właśnie nie wiem... odnośnie ceny i jakości to może jednak deska w której nie płaci się nazwę aż tyle - może tańsza firma ale wyższa półka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 To DC podejdzie, do tego Rome Butterknife bym dodał i Pathron Slash. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naglik 0 Napisano 22 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Pathron Slash ciekway. Mogę dodać, że boxy i rurki mnie nie ciągną - bardziej flat tricki i naturalne hopki (z mikro airtime). Po krótkim namyśle (przypomniały mi się akcje z śniegiem po pachy w Austrii, gdzie dostanie się z powrotem na stok trwało 10-20min) mogę powiedzieć, że jednak będę poruszał się częściej po stoku //edit znalazłem jeszcze Deskę Burton Clash 2016. Nie wiem jak tu z technologiami...ceny desek Slash (900), Focus (1200), i Clash (1500). Jestem w stanie wydać więcej jeżeli naprawdę warto. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Burton Clash kompletnie się nie nadaje, to directional. Slash ma spiekany ślizg, solidnego popa jak na takiego naleśnika, wstawki z drewna egzotycznego i świetną cenę. Focus też spoko, ale to dużo prostsza technicznie deska. Tu masz coś o Slashu: http://adechade.com/topic/7424-pathron-slash/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naglik 0 Napisano 22 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 kurde czytałem o tym Burtonie, widzę directional i myślę "to odpada" i nie zamknąłem karty i wylądowała na forum. ale ok chyba kupuje slasha, muszę obczaić sklepy gdzie najlepiej kupić. thx za pomoc //edit tylko jak z dlugością deski? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aketo 3 Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 kurde czytałem o tym Burtonie, widzę directional i myślę "to odpada" i nie zamknąłem karty i wylądowała na forum. ale ok chyba kupuje slasha, muszę obczaić sklepy gdzie najlepiej kupić. thx za pomoc //edit tylko jak z dlugością deski? poszukaj czegos miedzy 152-156 do flat trickow bierz krotkie deski , jesli chcesz wiecej jezdzic dłuzsze. Poza tym jak masz 1400 zeta to poszukaj desek firmy Stepchild , Bataleon, Gnu jest tam kilka modeli godnych uwagi . Na sklepach jest jeszcze troche sprzetu z tametego sezonu wiec napewno mozna cos wybrac Poszukaj na supersklepie , prosnow itp Jak masz pytania to napisz na priv napewno pomoge Jesli chodzi o Burtona Clasha to deska bardzo podstawowa , miekka , slizg tloczony. Dla ,mnie jesli chodzi o zachowanie na stoku niczym nie rozni sie od Ripcorda - poza cena (ten drugi jest tanszy Z Burton jakbym chcial cos do zbawy rozejrzalbym sie za Namedroperem. Jak bardziej uniwersalna deske to zdecydowanie proccess Fv albo Camber. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 a może jeszcze zerknij na Pathron Blade ? ma dobre opinie właśnie pod kątem flattricków, butterków a do tego jeszcze przyzwoicie jeździ. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naglik 0 Napisano 23 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Poza tym jak masz 1400 zeta to poszukaj desek firmy Stepchild , Bataleon, Gnu jest tam kilka modeli godnych uwagi . Najbardziej odpowiada mi Gnu Gateway 2015 (Gnu Gateway Pbtx ?) - 155cm? ( ~1500zł) Inne propozycje: -Carbon Credit (bardziej uniwersalna zaleznie od rocznika 1300/1600zł) -Gnu Park Pickle (Smart Pickle za drogie? ~2000zł) - znalazłem tego tu Stepchild (powder sucks mi nie podszedł). z balateon nic nie przyciągneło mojej uwagi A tak to ten Pathron Slash/Blade ewentualnie, ale skoro napisałem, że ~1400 to po co szukać w kategoriach ~950 //edit chyba kupuję tą: http://supersklep.pl/i190378-deska-snowboardowa-gnu-gateway-pbtx została ostatnia 155cm. Smart pickle ma już spiekany ślizg. wybieram chyba wygodę...może następną deskę kupię już ze spiekanym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Szpiglewski 1 Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Z ciekawości nie podzszedł Ci który Sucks? Stary camber? rocker czy zeszłoroczna Hybryda? Bo spośród wymienianych przez Ciebie nowa wersja jest o wiele ciekawsza i zbiera świetne opinie. Szczególnie że alternatywnie dajesz deski... dosyć przeciętne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi