Qwerciak 0 Napisano 14 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2015 Siema. Poradzicie mi jak szeroko rozstawić wiązania i wgl? I jakiś filmik instruktażowy jakbyście zapodali, jak zamontować wiązania itd by było bardzo mile widziane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 17 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 przykręć sobie wiązania na środkowych insertach, następnie stań w butach snowboardowych, zapnij sobie deskę i zrób sobie lekki przysiad, przenieś ciężar ciała na jedną nogę potem na drugą i oceń czy jest to komfortowa pozycja dla ciebie. Co do samych kątów to oczywiście ustaw sobie wiązania na tzw. kaczkę czyli stopy skierowane na zewnątrz. Kąty optymalne +15 - 15 - tylna noga może mieć troszkę mniej. Reszta wyjdzie w praniu podczas jazdy na stoku. Nie ma idealnej recepty - trzeba szukać swojego rozstawu i optymalnych kątów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwerciak 0 Napisano 17 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 Ale jeśli deskę mam Twin Tip to raczej wiązania ustawiać równomiernie? Nie że jedne na powiedzmy piątych insertach a druga na trzecich? I jakby jakyś filmik instruktażowy był dobry to bym prosił. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 18 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2015 jeśli jeździsz na obydiwe nogi i chcesz mieć takie same wrażenia z jazdy to wtedy ustawiasz na tych samych insertach z przodu i z tyłu. Filmiku nie posiadam a szukać mi się teraz nie chce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi