kubeczek77 0 Napisano 28 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2008 Czy może ktoś próbował? Może ktoś jest, coś wie? Czytałem o tych stopniach sprawności coś ale co np. na takim 1 stopniu sprawności trzeba umieć i jak wygląda taki test? Pozdro. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 29 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2008 Gdzie to wogóle można zdawać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek LKR 0 Napisano 30 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2008 moglbym se zrobic to bym mial zajecie w zime Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 30 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2008 Chciałbym zrobić,to miałbym źródło zarobku na studiach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 1 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2008 no nawet na pewno miałbyś dużo zarobku fajnie tak zarabiać robiąc to co się lubi z tym też że przy nauce trzeba mieć dużo cierpliwości i umiejętnosci przekazywania wiedzy. Ale generalnie pewnie zrobienie tego instruktora zwróciło by Ci się w jeden sezon. Łacznie zrobienie tych wszystkich klas sprawności , kursów , egzaminów pewnie wyniesie kilka tyś. ale zwróci się na pewno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Ale gdzie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackieL 0 Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 www.szkolazdrowia.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 wiele szkół snowboardowych z licencją PZS organizuje takie kursy gdzie możesz sobie zrobić różne klasy sprawnosci a egzaminy to chyba organizowane są przez PZS? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
x9ro 1 Napisano 17 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Na kozińcu widziałem jak jakaś szkoła jazdy jakiejs babki wynajmowała połowe stoku wieczorem i rozstawiali pacholki. Jezdzili tylem przodem slalomy i takie pierdoly wydaje mi sie ze to bylo to trwalo to pare dni z rzedu. Poszukaj w zakopanem napewno znajdziesz jakies centrum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 17 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2008 W tym sezonie gadałem z paroma kolesiami na ten temat. Wygląda to tak, że jedzie się na obóz szkoleniowy trwający około 10-14 dni. Na miejscu uczysz się różnych technik jazdy i ogólnie szkolą Cię pod tym względem. Na koniec jest jakiś egzamin ze wszystkiego, co przerabiałeś przez ostatnie dwa tygodnie. Jeśli go zdasz, masz licencję. Poza tym są dwa rodzaje licencji. Instruktor państwowy i instruktor PZS. Różnice z tego co pamiętam są niewielkie, tyle tylko, że lepszy jest instruktor PZS, bo co jakiś czas musisz iść na jakiś kurs, na którym uczysz się nowych technik jazdy i różnych pierdółek. xP Cena też nie jest chyba zbyt wysoka, bo mieści się gdzieś w 1000zł. Poza tym, aby móc zdawać trzeba mieć przynajmniej średnie wykształcenie. Jest jeszcze opcja, aby zdać na pomocnika instruktora. Kurs jest chyba podobny, ale trzeba mieć ukończone 17 lat. :] Przy okazji witam ponownie po dłuuugiej absencji. ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackieL 0 Napisano 19 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2008 Pomocnika już nie ma z tego co wiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 20 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2008 Możliwe, że już nie ma. Pod koniec grudnia gadałem z kolesiem na ten temat, więc możliwe, że przez pół roku coś się zmieniło. Przy okazji [tutaj] macie link do artykułu o stopniach szkoleniowych PZS. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubeczek77 0 Napisano 23 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2008 W tym sezonie gadałem z paroma kolesiami na ten temat. Wygląda to tak, że jedzie się na obóz szkoleniowy trwający około 10-14 dni. Z tego co ty mówisz wynika, że nie trzeba zdawać żadnych stopni sprawności tylko odrazu taki obóz i można uczyć ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 16 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2008 Na obozie uczy się technik jazdy itd, a stopnie sprawności i egzaminy zdaje się ostatniego dnia lub w ostatnie dni. ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shaman-snowboard 0 Napisano 13 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 ja powiem tak: wszystko tylko nie PZS: klasy sprawności, pomocnik instruktora a wkońcu instruktor PZS... wydana kupa kasy tylko po to żeby być w spisie w gazetce PZS... w życiu nie dam im ani grosza. do tego unifikacje co kilka lat... ja zrobiłem Instruktora Rekracji (IR) na AWF w krakwie. kurs porowadzony bardzo fajnie. i masz dokładnie te same uprawnienia co w PZS tylko wydane przez ministerstwo... oszczędzasz kase i duużo czasu. potem zrobiłem Instruktora Sportu czyli uprawnienia pozwalajace prowadzić ci klub sportowy. takich uprawnień nie ma instruktor w PZS bo de facto PZS robi tylko IR... tak samo jest z PZN. i SITN i obecnie SITS... masakra... za dużo literek... i co ci te literki dają...? w SITN za to jest bardzo dobre ubezpieczenie. i tyle... teoretycznei związki dają ci możliwość wykupienia przynależności (bo jak to inaczej okreslić?) w ISIA i IVSI czyli miedzynardowych stoważyszeniach które dają ci... przynalezność w nich i kolejne składki do opłacenia... zrób tak: kurs IR na którymś AWF, wykup sobie OC np. w Hestii i nie potrzebujesz nic więcej... masz uprawnienia i ubezpieczenie. po co ci więcej? Ja tak zrobiłem, prowadzę własną szkołę/team obecnie robie Trenera II klasy i mam związek, komisję szkolenia, SITS i wszystkie inne literki w d... użym poważaniu dalszą części jednak usunąłem żeby komuś nie podpaść jak to często mi sie zdarza... pozdr Bartek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 14 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2010 ja zrobiłem Instruktora Rekracji (IR) na AWF w krakwie. kurs porowadzony bardzo fajnie. i masz dokładnie te same uprawnienia co w PZS tylko wydane przez ministerstwo zgadza sie... zrobiles to na AWFie.... zadna uczelnia nie pozwoli zrobic ci tego kursu dopuki nie jestes ich absolwentem! to tak na marginesie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shaman-snowboard 0 Napisano 14 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2010 1) nie jestem /nie byłem studentem AWF 2) http://www.awf.krakow.pl/index.php/sdikk "Instruktorem rekreacji ruchowej może być osoba, która posiada minimum średnie wykształcenie i ukończyła część ogólną i część specjalistyczną na stopień instruktora rekreacji." pewnie słyszłeś ploty odnośnie nowelizacji ustawy ale to ma dtyczyć tylko stopni trenerskich, a do tego nei wiadomo kiedy to wejdzie w życie. póki co jest wszystko po staremu. przynajmnije tak wnioskuje z tego co mają na stronie... pozdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi