ks87 0 Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Witam Jezdze na deske od 5 sezonow i cos tam juz ogarnam. Jezdze glownie w alpach szukam deski glownie do freeride i do jazdy po stokach, freestyle mnie nie interesuje. Wazne ok 90 kg i 187 cm wzrostu noga 45 regular. Skupilbym sie na zakupie jakies uzywki z gornej polki albo jakiegos modelu z poprzednich sezonow cena ok 1000 zl. Co polecicie? pozdrawiam!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 To ma być deska głównie do jazdy poza trasami, czy większość czasu jeździsz na przygotowanych trasach? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ks87 0 Napisano 20 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Glownie poza. Troche z dziewczyna po stoku pojezdze i pozniej uciekam w puszek Aktualnie jezdze na ride decade model z 2007 to jest all montain. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Gdyby udało Ci się trafić w dobrym stanie K2 Ultradream to szczerze polecam! Myślę że ta deska siadła by ci w 100%. Z nowych desek do 1000 dużego manewru nie ma ale spokojnie można zwrócić uwagę na Pathrona. Scratch byłby dobrą opcją http://proboarder.pl/deska-pathron-scratch-2014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ks87 0 Napisano 20 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 dzieki wielkie poszukam tego k2. nowke mozna kupic za 1,5k wiec nie jest zle. A powiedz mi jaki rozmiar dla mnie najlepszy ? 161 czy 164? pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Jeśli chcesz prawdziwą maszynę na puch, to popatrz jeszcze na Pathron Missile. Za 1200zł jest praktycznie bez konkurencji, bo podobne deski na puch u konkurencji kosztują prawie 2-2,5 razy więcej (np. bardzo podobny Dupraz). Ma mega długi rocker zaczynający się od tylnych wiązań i baaardzo długi dziób. W puchu po prostu bajka, a na krawędzi jeździ jak na taką deskę bardzo przyzwoicie. Na prawdę polecam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ks87 0 Napisano 23 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Ten k2 ultra dream wyglada bardzo spoko kosztuje teraz 1.5 K myslicie ze to dobry wybor czy w tej cenie mozna cos lepszego juz trafic? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Nie jeździłem na Turbodream, ale z testów wynika, że jest to uniwersalna deska AM/FR jeżdżąca dobrze na krawędziach i radząca sobie w puchu. Jeśli dużo czasu spędzasz poza trasami, to na prawdę namawiam Cię gorąco na Pathrona Missile, bo to zupełnie inna bajka niż typowe deski AM/FR jeśli chodzi o puch i żadna deska z nią w tej cenie mierzyć się nie może - jest po prostu bez konkurencji. Na Twoje parametry musiałbyś brać 171cm, bo ona ma bardzo krótką krawędź efektywną, jak normalna deska 158-159cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi