pawel1995 0 Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Witam. Od dawna chcę zaczać przygode z deską, więc w tym roku chcę to ogarnąć wcześniej. Wzrost: 167, Waga: 61 kg Z tego co się orientowałem myśle, że deska o wymiarach 151 byłaby dla mnie dobra, lecz mogę się mylić, więc proszę o pomoc Znalazłem taki zestaw którym się interesuje: http://proboarder.pl/zestaw-raven-jib-master-2013-z-wiazaniami-raven-s250 Z góry dzięki, za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Łatwa deska do rozpoczynania nauki szczególnie, jeśli masz w planach zabawę, a nie tylko jazdę. Brałbym deskę 147cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1995 0 Napisano 5 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Dzieki wielkie, na dniach chyba dokonam zakupu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 przy Twoich gabarytach i orientacji tej deski to 147 będzie lepszym wyborem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1995 0 Napisano 7 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Ale jeśli wpadnie + kilka kilo to nie będę za ciężki do tej deski ? jak jeszcze dojdzie do tego ubiór itp ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Znam sporo osób, które używają tej deski wyłącznie na railach ważąc 70-75kg i nic się nie dzieje, więc o deskę bym się nie martwił. Jak planujesz ważyć 70kg, to warto się nad 151 zastanowić, bo ona ma w rzeczywistości 150,5cm i do tego ma dosyć krótką krawędź efektywną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1995 0 Napisano 11 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Lecz szybszą prędkość rozwinę na krótszej desce czy na obydwóch długościach będzie praktycznie ta sama ? Ogólnie zostało mi właśnie wybrać tylko tą długość i zamawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Rozwinąć, to rozwiniesz, ale krótsza deska będzie myszkować przy większej prędkości, będzie zachowywała się mniej stabilnie, będziesz miał przy dużych prędkościach mniejszą nad nią kontrolę. Za to krótsza jest zwrotniejsza, łatwiejsza na początek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1995 0 Napisano 12 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Lecz jak chcę by deska mi posłużyła na kilka sezonów to nie lepiej wziąć tą 151 ? Chce zeby była jak najdłużej, bo odkladałem troche na to i nieprędko kupie kolejną deske ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Buty też na zapas dwa rozmiary większe kupujesz? Albo chcesz się męczyć z za długą, albo kupujesz odpowiednią. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1995 0 Napisano 14 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 No nie ale po prostu chce wybrać raz a dobrze. Dziś się ważyłem i jest 63, jeśli dołoże do tego cały ubiór itp. to myślę że będzie jeszcze więcej, a do tego trenuje więc zapewne jeszcze wpadnie + kilka kg. Dlatego się zastanawiam nad tą 151, jak sam pisałeś, że można nad nią pomyslec skoro mój ciężar się zwiększy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 15 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2014 Jibmaster to bardzo łatwa deska do nauki, ale jednocześnie miękka deska FS stworzona głównie do zabawy, a nie jazdy z dużymi prędkościami. Takie deski z racji jej przeznaczenia dobiera się krótsze (zabawa - deska krótsza, jazda, gdzie trzymanie krawędzi jest ważne - deska dłuższa). Jeśli zamierzasz w przyszłości bawić się na desce, to nadal celowałbym w 147. Jeśli interesuje Cię wyłącznie jazda, to od razu celuj w sztywniejsze modele i bierz 150-151cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi