lukkow 0 Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Czy ktoś może poratować ustawieniami dotyczących nóg ? Z instruktorem na wypozyczonej desce śmigałem na prawą i lewą noge, nie robiło mi różnicy na której lecialem . Moze pierw napisze jaki sprzęt ktoś poratuje . Deska : K2 bRIGADE 159W ( szeroka ) Na paragonie dokladnie ( 13/14 M Brigade Catch Free Bas ) Buty Darko Featurning Brown 46 ( http://k2snowboarding.com/boots/darko ) Wiazania : Sonic Black XL 11/12 ( cos takiego http://allegro.pl/wiazania-k2-sonic-black-man-36-i3902983715.html ) Moj wzrost to okolo 183 cm, waga 90 kg . Problem polega na tym że w ogóle nie moge jechać na lewą noge. Nie mam praktycznie w niej czucia . Wstepnie mialem ustawienia 15 prawa 7 lewa na stoku ustawiono mi 15/15 i troche jakby pomoglo, wiazania zblizylem maksymalnie do srodka odnosze wrazenie ze teraz nogi sa za blisko siebie ustawione . Na ile zabkow przesunac do krawedzi prawe a na ile lewe wiazanie ? Jakie katy ustawic na prawa i lewa noge? ( Chce jezdzic na prawa, lewa noge tak mi jest wygodnie, na pożyczonej desce nie odczuwałem w ogóle różnicy miedzy nogami. Do tego dochodzi problem jazdy na piętach nie moge w ogóle złapać krawędzi . Za to w miare wychodzi jazda na palcach . Na wypożyczonej desce miałem odwrotnie , nie potrafiłem zbytnio na palcach , za to dobrze na piętach . Strasznie trudno mi jest przechylić deskę na pięty. Jest to wręcz nie wykonalne, a jak się troche uda, chwila nie uwagi i łapie przednią krawędź Pomocy ..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Owsianka 0 Napisano 18 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 Sprawdź 27/9 tzw kaczka. Mi się bardzo wygodnie na tym jeździ i nie mam problemów z krawędziami. Ustawienie kątów wiązań powinno być jak najbardziej naturalne dla Ciebie. Stan na nogach w delikatnym rozkroku, wyprostuj sie i zrob pare przysiadow. nie odrywajac nóg od podłoża. zobacz jak ukłądają Ci się stopy naturalnie i jak czujesz najwiekszą stabilność. ustawienie to spróbuj przenieść na deske Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukkow 0 Napisano 18 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 Nogi przy przysiadach ukladają mi się w kaczke. Mniej więcej w stopnie 25/25.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Msesk8 0 Napisano 18 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 takie kąty co podałeś to trochę za dużo jak na kaczkę, (będzie ci nie wygodnie, a poza tym jest to niezdrowe dla kolan). Jak chcesz jeździć na kaczkę to ustaw sobie przednie wiązanie na jakieś około 15 stopni, a tylne na około 5 stopni w przeciwną stronę. Oczywiście podałem przykładowe ustawienie, w którym powinno być ok. Ale wiesz że ustawienie wiązań każdy jeżdżący ustawia pod siebie, jak komu wygodnie. Więc musisz pokombinować trochę z ustawieniami. A co do sprawy krawędziowania to spróbuj pochylić lekko łyżkę w wiązaniach, to powinno docisnąć mocniej buta, a co za tym idzie zwiększyć kontrolę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 1971 0 Napisano 19 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2014 Dokładnie tak jak kolega pisze, ja też miałem problem z krawędziami pochyliłem łyżkę 2-3 ząbki i od razu czuć krawędzie, panowanie nad deską o 100% lepsze, a co do kątów to ja szukałem cały sezon i zostałem przy zalecanych przez producenta wiązań 18 przód i 9 tył ale oczywiście trzeba spróbować różnych ustawień, miłej jazdy :-)... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukkow 0 Napisano 19 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2014 Problem chyba rozwiazany, mialem nie symetrycznie ulozone wiazania ( tyl buda za bardzo wystawał ) w jednym sklepie ustawili mi te wiazania, but idealnie siedzi, edzie pogoda, trzeba bedzie wyprobowac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sunweb 0 Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Mi kąty ustawili w sklepie, mam idealnie dopasowane, szkoda, że w tym roku zima była taka słaba, mam nadzieję, że za rok będzie lepiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi