atom 0 Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Witam! Chcial bym was poprosic o pomoc w kupnie deski. Cena to do 1200 max 1500. Jezdzilem na desce 6 lat ale byly to same stoki, deskem mam obecnie frerider. W tym roku przed wyjazdem w gory chcial bym sobie kupic nowa deche, ktora sprawdzi sie na puchu jak i na twardym stoku rowniez chcial bym zaczac troche skakac na rampach itp no rozumiece jakies ewolucje bo mega mi sie to wkreca takze w wybraniu wiazan ktore kupie pozniej jak odloze troche sianka Sam szukam po allegro ale nie zabardzo sie na tym znam wiec licze na wasze doswiadczenie i pomoc Jesli to wazne to moj wzrost to 178 a waga 73. ps kocham predkosc i cenie zwinnosc dizieki za przeczytanie postu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Deska do FS przy dużych prędkościach się nie sprawdzi i zawsze trzeba wybrać jakiś kompromis. W takim budżecie popatrz na Pathron Sensei lub Eco-Sensei albo coś z Libtecha, Signala czy K2. Długość około 154cm. Jakim masz budżet na wiązania? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atom 0 Napisano 30 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Dzieki No dobra rozumie nie chodzi mi tez ze mam na tej desce nie wiadomo jak zapierdzielac ok ok na wziazanie mysle tak w granicy 200 - 250. Wracajac do deski nie chcial bym zeby byla za twarda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Szczerze mówiąc, to zaoszczędziłbym na desce i wybrałbym lepsze wiązania. Np. Pathron Sensei z Fluxami to jeden z najciekawszych setów FS do 1500zł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atom 0 Napisano 30 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Dobra najwyzej przekrocze lekko te 1500 Patrzylem na te deski i Pathron Sensei a Pathron EcoSensei niewiele sie roznia tylko chyba rdzeniem. czy Duza jest to roznica w jezdzie miedzy ta a ta deska ? K2 Raygun i K2 lifelike tu znowu roznice sa za duze choc sie nie znam na tych paramatrach opisujacych deski. Te 2 inne firmy ktore napisales Lib tech za drogo a tej ostatniej wgl nie znalazlem. Ogladalem tez inne dechy i jest troche tego ale wole zdac sie na kogos co cos wie na ten temat wiec zostaje przy tych propozycjach ktore napisales, ale i tak nie wiem na co sie zdecydowac Co do wiazan nie patrzylem na nie wgl i nie przypuszczalem ze sa takie drogie. Wiec polecasz Fluxy tak to moze jakis konkretny model ? do 700. Jesli nie pojawia sie zadne inne opcje to zostane przy twojej Pathorn sensei z fluxami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 Eco-Sensei ma lepszego popa i jest lżejszy. Rdzeń jest ten sam, ale różnica polega na zastosowanej tkaninie oplatającej rdzeń. Już podstawowe Fluxy PR dają radę. Jak budżet wytrzyma, to warto jeszcze do Fluxów TT dopłacić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi