hetyret 0 Napisano 28 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 Cześć. Planuję zakup nowej deski, bo sezon niebawem się zacznie, dlatego już się rozglądam. Deska ma być głównie do freeridu. Jestem zainteresowany każdą firmą jaką wymienicie, chodzi mi o to, aby sprzęt był sprawdzony i warty zakupu. Oczywiście chciałbym się zmieścić do 2000zł z wiązaniami, chyba że odpiąłbym ze starej deski (wiązania CrazyCreek), ale jak nowa deska to i dobrze by było dobrać też nowe wiązania. Dlatego proszę o pomoc. Dzięki Wzrost: 173cm Rozmiar buta: 43,5 - 44 Waga: 55kg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 Co dokładnie rozumiesz przez freeride? Czy ma to być deska wyłącznie do jazdy poza trasami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hetyret 0 Napisano 28 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 Chciałbym deskę do szybkiej jazdy po bardziej wymagających trasach oraz taką, która dobrze sprawdzała by się sprawdzała również poza trasami. Nie chciałbym ograniczać się wyłącznie do jazdy poza trasami. Deska ma być stosowana 50/50 jeżeli chodzi o jazdę poza trasami i na stoku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Moje typy: K2 Turbo Dream, Pathron Draft, Pathron Powder Toy (deska na której ja jeżdżę), Never Summer Premier F1. Wiązania z tańszych sztywnych Raven s700, z droższych Rome Targa, Flux SF45, Flux DMCC, Union Force. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hetyret 0 Napisano 29 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Dzięki za propozycje, na pewno je sprawdzę i zdecyduję, ale jeszcze mam takie pytanie, czy firma Burton w tym przedziale nie jest godna polecenia, czy produkuje produkty jedynie dobrze rozreklamowane, a jakościowo słabe ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Burtony z wysokiej półki są na prawdę dobrymi deskami. Niska i średnia półka szału nie robi i do tego płaci się 500-600zł więcej niż w innych markach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hetyret 0 Napisano 30 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Mam jeszcze pytanie, jaką długość deski dobrać do mojego wzrostu i wagi jeżeli chodzi o te propozycje ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 Jeśli deska ma być wyłącznie do jazdy, to około 151cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 8 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2013 co do długości to ok 156 byłoby dobrze. Z desek moge Ci polecić K2 ale nie turbo Dream a UltraDream - to jest wręcz niesamowita deska! Marcin Jaskółka polecił mi abym sobie ją przetestował. Deska ma profil idealnie nadający się do freerideu - dłuższy przód wyraźnie uniesiony ku górze. Na stoku przy pełnej prędkości deska jest stabilna, skrętna i wogóle super. W puchu też mi się bardzo dobrze jeździło ale jaki ze mnie freerider Jak Jaskóła mówi że mu się na niej najlepiej jeździ to musi coś w tym być. Z wiązań to Rome Arsenal, 390 boss, 390, Targa - gdzie arsenal jest najsztywniejszym wiązaniem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 10 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 @Bercik - szczerze mówiąc deska 156cm na 55kg to trochę słaby pomysł no chyba, że to deska wyłącznie do jazdy poza trasą, która ma "pływać" w puchu, wtedy będzie ok. Na ubitej trasie taka deska według mnie nie będzie trzymała krawędzi. Wiązania, które Bercik wymienił jak najbardziej ok. Nie jeździłem niestety ani na ultra ani na turbo. Ultra jeśli wierzyć opiniom to świetna deska, ale ultra wydaje mi się ona bardzo ekstremalną deską poza trasy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi