igoreq_93 0 Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Siemka. W tym roku bede pierwszy raz na snowboardzie i mam takie pytanie do was. Czy lepiej wynająć od razu instruktora czy uczyc sie samemu? I ile taki instruktor może kosztować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 5 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 Lepiej wynając instruktora, chociażby na godzinkę. Bardzo dużo Ci to da w przyszłości, bo instruktor wytłumaczy Ci przynajmniej podstawowe zagadnienia i później łatwiej będzie Ci się uczyc samemu. Kosztów nie znam za bardzo, bo z instruktora nigdy nie korzystałem. Podejrzewam, że gdzieś 50zł godzina. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nevermind 0 Napisano 10 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2008 Tak jak jed powiedział. Ja miałam instruktora przez godzinkę i uważam, ze to mi dało dosyć dużo. Przynajmniej pozwoliło jakoś utrzymać sie przy życiu ;]. Godzina może sie wydawać ze to mało, ale jednak wydaje mi sie że mozna się duzo nauczyć. a jeśli chodzi o koszty to właśnie tak 40-60 pln/h Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
srubka 0 Napisano 10 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2008 Ta samo bylo u mnie, 1h instruktor i nauczylem sie skrecac, apozniej to juz samemu sie uczylem i byl git. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nevermind 0 Napisano 10 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2008 Mnie do wzięcia instruktora zmobilizował taki upadek ze się do końca ferii ze mnie śmiali ;] ale i tak się opłacało ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2008 Hehe... Ja się zastanawiam nad robieniem instruktora. Tylko najpierw muszę skończyc szkołę średnią. Póki co może jakiegoś pomocnika zrobię... ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tOny 0 Napisano 14 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2008 hihi ja sie pieerw musze nauczyc jeżdzic , nie powiem bardzo bym chcial miec taki zawod Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 14 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2008 popieram zdanie innych. Godzinka lub dwie z instruktorem napewno dużo Ci da i w znacznym stopniu ułatwi naukę jazdy na desce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubatyszko 0 Napisano 10 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2008 Ja rowniez polecam instruktora, dobrym pomyslem jest chwila obserwacji innych ludzi, poprobuj samodzielnie przez godzine-dwie, (nie dluzej zeby nie nabawic sie zlych nawykow), a potem szybko do instruktora na godzine-dwie, w ten sposob zobaczysz na poczatku jak ci wszsytko wychodzi i jeszcze bardziej sie przekonasz do krotkiego kursu. mnie za pierwszym razem zjechanie z 300-400m beginner stoku zajelo prawie godziny ;-), za nastepnym razem juz bylo duzo lepiej i potrafilem powoli zjechac z polowy stoku bez przewracania, taki moment jest wg. mnie bardzo dobry na instruktora. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dagun 0 Napisano 19 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2008 Popieram wszystkich, taka jedna godzina z instruktorem znacznie ulatwi i przyspieszy cala robote ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1990 0 Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 ja też w tym roku będe sie uczył, ale z tego co czytam to chyba początki są trudne D: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaCZoR 0 Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Ja uczylem sie sam plus ksiazka nauka jazdy na snowboardzie w weeknd:D i nie czuje sie gorszy od pozostalych ale ja wczesniej jezdzilem na deskorolce przez 5 lat:P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LuckyStrike 0 Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 a tez mam ta ksiazke nauka jazdy w weekend xP Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1990 0 Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 to ja poproszę o tytuł książki, aż wstyd się przyznać ale będzie to moja 2 książka, którą przeczytam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackieL 0 Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Powodzenia na maturze! x d Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1990 0 Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 dzięki wielkie do matury trochę czasu jeszcze ; D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackieL 0 Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 90? to chyba masz jeszcze z 4 miesiące co? : D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1990 0 Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 właśnie, że nie:D uczęszczam do technikum :cool: aż wstyd się przyznać, ale zrobiłem sobie wakacje dłuższe dlatego rok mi przepadł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackieL 0 Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 czyli masz jeszcze 2 lata? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1990 0 Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 no niestety tak, no trudno moja wina:D ale już Ci się nie będe zwierzał D: bo nie o tym jest temat:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
srubka 0 Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 no z ksiazki nauczyc sie jezdzic na snowboardzie to raczej nie jest wybitny pomysl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1990 0 Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 ale tu nikt nie pisze o nauce z samej książki :wink: książka jest tylko dodatkiem :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
srubka 0 Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 i tak lepiej za ta kase na ksiazke to sobie instruktora wynajac, praktyka i tyle a nie ksiazki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackieL 0 Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Taki podręcznik przydaję się przy nauce takich technik jak skręty cięte nw lub wn oraz różnych ewolucji freestyle'owych. Polecam. Sam kiedyś używałem (jako dodatek do opieki trenerskiej oczywiście;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Jade w tym roku ze swoja dziewczyna w gory, to bedzie moj 4 sezon, jezdze dobrze istruktora mialem na kwadrans ;P oboje jestesmy dobrze wysportowani, ona dopiero bedzie sie uczyc, chyba nie bedzie jej potrzebny istruktor jesli przekaze jej to samo co instruktor mi ;P? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi