Daniel Klocek 0 Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Witam. Jestem początkującym raiderem. Chcę kupić zestaw max do ok. 1200zł (decha, wiązania, buty), i oczywiście im mniej pieniędzy wydanych, tym lepiej. Styl jazdy jaki preferuję to AM/FR (Głównie AM, od czasu, do czasu wyskoczyć gdzieś do snow parku). Szukałem fajnych desek, ale cholera , ciężko jest z dostępnością sprzętu. Znalazłem dwie ciekawe propozycje, mianowicie: -Voelkl Dash + wiązania straptec 152/155/159 850zł -Screw supreme + Raven s200 162 600zł Co do butów, to nie mam zielonego jakie wybrać, tak aby zmieścić się w budżecie. Moje "parametry" to: 176/7cm wzrostu,72/73kg wagii i 19 lat. Dodam, że szybko się uczę i chcę aby ta deska mi na trochę posłużyła . Oceńce te zestawy, zaproponujcie jakieś alternatywy. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Screw to nizsza polka niz Voelk. Dodatkowo Supreme to camber, a ten Voelkl to rocker. Z tych dwoch na pewno Voelkl jest ciekawszy. Jesli pytasz o alternatywe, to mozesz popatrzec na ktorya z modeli Ravena w podobnej cenie. Dlugosc dla Ciebie to okolo 154cm. Szerokosc deski zalezy od rozmiaru butow. Zaczalbym od kupna wygodnych butow i wtedy zobaczysz ile zostanie Ci na reszte sprzetu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel Klocek 0 Napisano 24 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Rozmiar buta to 42 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 To pozostaje ci wycieczka do sklepu i przymierzanie. Talia deski nie wieksza niz jakies 255mm bedzie ok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel Klocek 0 Napisano 25 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Sugerować się jakimiś firmami butów, czy raczej kompletnie to olać i po prosatu brać, te które są wygodne i dobrze leżą? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel Klocek 0 Napisano 25 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Znalazłem jeszcze kilka zestawów : http://www.pyc.pl/in...fastec-gt-black http://www.pyc.pl/in...n-black-testowy http://www.pyc.pl/in...n-white-testowy (ta mnie najbardziej interesuje ze względu na stan i zastanawia mnie czy ta długość deski będzie opodiwednia pod mój wzrost, bo według rrozmiarówki powinien mieć deskę ok. 156-158) Po za tym zainteresował mnie ten system "Fastec" w wiązaniach. Co o takowej metodzie wiązań sądzicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 26 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2013 Na 72kg odpowiednia deska to 153 do 154cm. Nie masz szans odpowiednio dociazyc krawedzi w desce 158cm. Szczegolnie, jesli czasem zamierzasz uzyc deski w parku, to na pewno dluzszej niz 155 nie ogarniesz. Fastec jest ok. Sam mam Fastec Team i jestem z nich bardzo zadowolony. Gt to jeden z prostszych modeli, ale daje rade. Na prawde fajne wiazania zaczynaja sie od modelu Core w gore. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel Klocek 0 Napisano 26 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2013 A co sądzisz o tym Raven RVN? Jest On warty zainteresowania? Jak wypada przy Dashu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 26 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2013 Obydwie deski to dobry wybor i z obydwu bedziesz zadowolony. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel Klocek 0 Napisano 27 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2013 Ok. Teraz pytanie który który rozmiar wiązań wybrać M, czy L (42-46)? (Przypominam, że mój rozmiar buta to ok. 42) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 O jaki model wiazan pytasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel Klocek 0 Napisano 28 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Raven Fastec GT Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 To troche zalezy od modelu butow, bo kazdy but ma inny rozmiar skorupy zewnetrznej. Jesli kupisz buty z mala skorupa, np. Burtona, to M bedzie lepszym wyborem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi