ljanowski 0 Napisano 19 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2013 W końcu udało sie wybrać na stok. W tym roku udało się wyrwać mi aż na 3 dni i zapoznać sie z tym rodzajem sportu 1. Dzień - niestety za pózno dojechałem ale wymierzyłem sprzęt w wypożyczalni, i umówiłem się na kurs 2. Dzień od 9 rano dwie godziny z instruktarzem , historia, budowa, technika, a pózneij na mała górke i z asekuracja na przedniej i tylnej krawędzi ześliziwanie się i hamowanie pózniej już bez. Po kursie 4 h samemu na stoku i udało się nawet na koneic bez upadków pokonać stok ( Karpacz, liczykrupa) 3. Dzień na 9 rano samemu na stoku powtórka pare upadków , a pózniej na 13 instruktarz i próby na przedniej krawedzi na stoku. Niestety ale ponoć źle buty dopasowane ( pięta podnosiła mi się w bucie o 3-4 cm) i nie wychodziła mi ta krawedź . Pytania: 1. Co dalej? jak myślicie ?? traning trening trening a może dalej instruktaz? 2. Jak dobrać sprzęt? ( Chciałbym kupić deske buty kask i google) (Odzież już mam ) * Jeździem na desce 160 cm długości ponoć bardzo elastyczna bo sie dopiero uczyłem. A i jeżdze z prawą nogą jako prowadząca. - 182 wzrostu -92 kg -43-44 buty ( na desce na któej się uczyłem, buty mi wystawały za krawędź ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ljanowski 0 Napisano 19 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2013 co myślicie o desce " Morrow SNOWBOARD AXIOM" 159 cm WIDE ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrIs 0 Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Trening , Trening po jakimś czasie znowu instruktor w celu weryfikacji popełnianych błędów i ich wykluczenia. Przynajmniej w moim przypadku tak będzie. Co do sprzętu to na początek odpowiednie dobranie butów to podstawa:) kask i google to najmniejszy problem Myśle ,że kolega marpyc może Ci w tej kwestii udzielić paru wskazówek tak jak i inni bardziej doświadczeni tu obecni Ps. W jakiej szkole i wypożyczalni byłeś ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ljanowski 0 Napisano 20 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 http://www.karpacz.net.pl/ z czystym sumieniem mogę polecić. Co myślicie o tej desce co wysłałem?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrIs 0 Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Aż tak na deskach się nie znam aby ją oceniać. Ja byłem na krawędzi przy wangu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ljanowski 0 Napisano 20 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 http://www.snowshop.pl/sklep/narty/snowboard/katalog/1243-Sprzet-snowboardowy/301-Deski-snowboardowe/produkt-30619-DESKA-SNOWBOARDOWA-K2-BRIGADE-CATCH-FREE-ROCKER-2013-161-CM-ALL-MOUNTAIN.html?w=szukaj_s&BI=0 a ta deska?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Rozsądny wybór. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ljanowski 0 Napisano 21 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Dziękuje za odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi