matzel 0 Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 jesli ktos ma mozliwosc, to polecam zalac bidon oto takim koktajlem: 1 banan szklanka (250ml) mleka 3 pomarancze pol cytryny/limonki 2 lyzki cukru banana kroimy w plasterki, mikser zalewamy mlekiem, dodajemy banana, w tym czasie miksujemy. W tym czasie wyciskamy sok z pomaranczy i cytryny/limonki. Slodzimy, dolewamy sok i czekamy. Dzis wymyslilem, zrobilem i zasmakowalem ;P jak nie bedzie smakowalo, to trudno ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 28 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2009 1 bananszklanka (250ml) mleka 3 pomarancze pol cytryny/limonki 2 lyzki cukru rewolucja październikowa jak złoto.. :shock: poza tym coś mi się wydaje, że trzeba będzie to popijać non stop, bo głodek szybko będzie wracał... :-) jak już chcesz kombinować w tą stronę to bardziej bym się skłaniał ku takiej papce: 100g ryżu brązowego/płatków owsianych kubek serka wiejskiego trochę przegotowanej wody (wedle uznania - im więcej tym rzadsze) 2 banany w plasterki można dosłodzić cukrem brązowym ewentualnie zwykłym (w ostateczności) wszystko do mixera i miksujemy na zero - za smak nie odpowiadam, ale na pewno zdrowiej niż w poprzednim wypadku, a dodatkowo gwarantuję, że nie zrobicie się po 30 minutach z powrotem głodni na pewno będzie ciekawiej jak wrzucimy sobie tą papkę do pudełka i posypiemy startą na tarce gorzką czekoladą :razz: lub dodamy ją w trakcie miksowania pozdr :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 28 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2009 nie kazdy siedzi na silce i koksuje sie weglowodanami i bialkami a to ma byc koktajl a nie papka ;P banan i cukier dostarcza Ci troche energii a cytrusy uzupelnią witaminki i nigdzie nie twierdzilem, ze to starczy na caly dzien ;P wedlug mnie jest to smaczne, zdrowe i gasi pragnienie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mount254 0 Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 Nad batonikami to bym się zastanowił bo z tego co wiem (liczę że to prawda) podwyższają one na chwile poziom glukozy dając kopa, tylee że przy takim wysiłku szybko on spada i bardzo wykańcza organizm. Tak gdzieś czytałem na innym forum, nie pamiętam czego ono dotyczyło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 nie wykancza, tylko masz wrazenie wykonczonego to tak jak dolewac do samochodu benzyny za 20zl, chwile pojezdzi i znow zgasnie takie moje zdanie ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 a to ma byc koktajl a nie papka ;P dolej więcej wody :razz: banan i cukier dostarcza Ci troche energii a cytrusy uzupelnią witaminki i nigdzie nie twierdzilem, ze to starczy na caly dzien ;P wedlug mnie jest to smaczne, zdrowe i gasi pragnienie zgodzę się, tylko zauważ jaka to jest energia - produkty te mają wysoki indeks glikemiczny czyli: to tak jak dolewac do samochodu benzyny za 20zl, chwile pojezdzi i znow zgasnie produkty o wysokim IG powodują szybki wrzut insuliny potrzebny do syntezy glikogenu, szybko wrzucona taka ilość glikogenu powoduje produkcję glukagonu, który z kolei jest odpowiedzialny za rozpad glikogenu (regulacja poziomu cukru we krwi), glukagon ponad to powoduje uczucie głodu reasumując: zjemy cukry proste, dostajemy szybko energii, a za 10 minut jesteśmy znowu głodni, mamy zjazd insulinowy - ospałość, uczucie znużenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 ja tego nie poczulem ;P a polecasz cos z owocow dodac, co zniweluje ten efekt? o ile sie da ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 w sumie dobry dodatkiem do Twojego koktajlu są pomarańcze (trochę się zagapiłem na tego banana i cukier a o nich zapomniałem - mój błąd), aczkolwiek ze słodzenia białym cukrem i zalewania tego mlekiem bym zrezygnował, znacznie lepsze by było na wodzie ze słodzikiem lub z brązowym cukrem a co do tych owoców to jest tego trochę Awokado Agrest złoty Czarna porzeczka Czereśnie Agrest niebieski Borówki Czerwona porzeczka Jeżyny Maliny Truskawki Wiśnie Grejpfrut Gruszka Mandarynki Marakuja Morele świeże Brzoskwinie Figi świeże Granat Jabłko w każdej postaci - duszone, świeże, suszone Nektarynki Pomarańcze Śliwki pogrubiłem te które łatwiej zdobyć w okresie zimowym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 znacznie lepsze ze słodzikiem opartym na aspartamie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 znacznie lepsze ze słodzikiem opartym na aspartamie? hehehe wiem do czego pijesz :razz: to powiem Ci taką anegdotkę, że jem pewien suplement który jest słodzony aspartamem, kiedyś go spożywałem przez rok po 4-5 razy w tygodniu, obecnie jem go od jakichś 3 miesięcy znowu po 4x/week i jeszcze żyję osobiście wychodzę z założenia, że lepsze jest słodzenie słodzikiem niż białym cukrem, powiem Ci więcej, pieczywa też nie jadam (żadnego) tak już mam :roll: nikt się z tym nie musi zgadzać... oczywiście nie twierdzę, że po tej łyżeczce czy dwu gościu sobie nie wiadomo jak zaszkodzi (byłbym chyba idiotą), po prostu nie polecałbym białego cukru jako dobre źródło dostarczania energii lub dodatek do "napoju energetycznego" pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 Jeszcze żyjesz,ale niewiadomo jak długo A tak na serio to myśle że troche przesadzona jest ta nagłaśniana szkodliwość aspartamu... ale napewno jakieś tam negatywne skutki ma. A cukier ludzie jadają dłużej niż internet istnieje,i żyją Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 nie mówię, że cukier jest szkodliwy, broń Boże hehe. Po prostu jest zgubny w tego typu sytuacji, kiedy potrzebujemy WW o różnym IG - różnym czasie dostarczania energii - jak już damy tego banana to cukier nam nie potrzebny - poza tym powiedzmy sobie szczerze, WW dostępne w białym cukrze nie są najlepszej jakości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryta1981 0 Napisano 2 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2010 A ja tam jestem anty-cukrowa. Białego w ogóle nie używam, smaku aspartamu nie trawię. Za to polecam syrop z buraka cukrowego / melasa. Nie dość że zdrowy (ma mnóstwo żelaza) to jeszcze ma mniej kcal 260/100g (biały ma około 400) Takie coś to jest http://www.pyszneizdrowe.pl/index.php?p193,melasa-z-burakow-cukrowych-syrop-buraczany-eko-300g-bio-futuro No tylko co niektórym kolor nie odpowiada ;-D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 2 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2010 @up można, jednak wole biały cukier a kcal sie nie przejmuje jakoś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 2 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2010 A ja tam jestem anty-cukrowa. Białego w ogóle nie używam w końcu ktoś kto mnie rozumie... :oops: :* :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryta1981 0 Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 PiroQ na zdrowie ;-) Ja tam tez nie liczę, ale chyba inni tak. Bo nie wiem co innego może skłonić kogoś do używania aspartamu :shock: Juras i tego się trzymaj ;* Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Devastator 0 Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2010 Ja naszczescie kcal też przejmować sie nie musze Moja przemiana materii + ruch uniemożliwia zgrubnięcie (nawet jak tego chce xd). Mi najwiecej energii na stoku dodaje np. spotkanie znajomych po drodze :mrgreen: I adrenalina ^^ Tak macie moj przepis na genialny koktail :cool: Ujdzie też pusty stok i brak kolejki :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 7 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2010 Devastator z tymi ostatnimi składnikami może być problem Ja poradzę większość koktajli, których przepisy widnieją na różnych stronach / forach kulturystycznych np: - http://forum.bodyzone.pl/przepisy-na-koktajle--vt4243.html - http://kulturystyka.bajo.pl/2887,koktajle,dla,kulturystow.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Devastator 0 Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2010 Goornik wujek dzisiaj rano wziął deske, pojechał i własnie zastal oto taki pusty stok Z tym ze takie rzeczy tylko w tygodniu, kiedy nie ma ferri. xD A btw. to strasznie smutno mi sie zrobilo jak go zobaczylem, bo akurat do szkoly musialem wyjsc xD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 8 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2010 strasznie smutno mi sie zrobilo jak go zobaczylem, bo akurat do szkoly musialem wyjsc xD tak, to boli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 8 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2010 E tam dzień w szkole w tą czy we w tą ;p Ważne że stok pusty Jakbym miał stok przy "tyłku" to bym miał dylemat szkoła - stok. Chociaż dobrze, że nie mam... bo bym pewnie nadal nie umiał pisać i czytać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Devastator 0 Napisano 8 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2010 W tamtym roku w sumie opuscilem kilka dni szkoly dla deski xd Np. w lutym zrobilismy sobie 7 osobowe wagary w serafinowie na slowacji xD Wstalismy rano i zamiast do szkoly poszlismy na dworzec ^^ Ogolnie to genialnie bylo :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi