luckyluke27 0 Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Pytanko o wiązania jak w temacie możecie coś o nich więcej powiedzieć.. po ostatnim wypadzie na deske z narciarzami stwierdziłem że jakbym szybko nie zapinał moich wiązań (raven s400) nawet w czasie jazdy to i tak za długo.. Myslalem wczesniej nad wyzszym modelem raven-a s700 z niby szybszymi pompkami ale teraz stwierdzilem ze to nie ma sensu i lepiej kupic jakieś "tylnowsady". Zastanawialem sie nad sp fastec-ami duo black raven fastec i tytułowymi K2cinch z tego co widze to niestety zadne z nich nie mają aluminiowej piętki ale te ostatnie mają najbardziej sensowne rozwiązane zapinanie no i regulacje na paskach ala klasyczne wiązania.. Cenowo to tych 600zl nie chcial bym przekroczyć.. czekam na wszystkie opinie i rady btw... do tych wiązan jakiś butów z k2 extra nie bede potrzebowal ? a tu przykładowy link http://allegro.pl/wi...2933424708.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Fasteki od Core w górę mają aluminiową bazę. Ja jeżdżę na Fastec Team i mogę je polecić. Bardzo lekkie i mają dobrze trzymające strapy. Core też dają radę, mają tylko troszkę gorsze strapy, a cenowo mieszczą się w Twoim budżecie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luckyluke27 0 Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Dzieki za szybką odpowiedz, faktycznie masz rację .. a powiedz mi jeszcze jedną rzecz, czy w tych np fastec-kach core tez przy wpinaniu/wypinaniu buta trzeba odpinać tą boczną klamrę a dodatkowo wcześniej te małe zapięcie w klamrze? bo gdzieś tam wyczytałem że jest czasem problem z obsługa w "grubych" rękawiczkach (a takowe posiadam )...a i czy jakiekolwiek wiązania tego typu ze wspomnianiego napoczątku k2 przewineły ci się przez ręce ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Przy odpięciu tylnej głównej klamry i odchyleniu łyżki klamra boczna sama odskakuje. Przy zapinaniu trzeba tą dużą boczną klamrę dopiąć, ale to zajmuje niecałą sekundę. Nigdy nie miałem problemów z obsługą w grubych rękawicach, a jeżdżę na przemian w jednopalcowych i wielopalcowych. Wystarczy przejechać ręką wzdłuż strapa w kierunku pięty i zawsze się ją zaczepia i sama mi się zapina. Na k2 nie jeździłem, natomiast w kilku różnych Fastekach tak i interesować się warto wiązaniami od Core w górę. Obydwa systemu są ciut upierdliwe na bardzo stromych stokach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luckyluke27 0 Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Dzięki za wyjaśnienie działania bo już różnie ludzie piszą w internecie że niby trzeba najpierw odpinać klamrę boczną a pozniej dopiero tylną zeby niby nie uszkodzić tego "mechanizmu" także jeszcze raz dzięki za informację i zostawiam sobie model Core do przemyslenia . a stromymi stokami narazie sie nie stresuje . Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 również polecam SP od modelu Core. Z K2 Chinch miałem do czynienia i mi ten system nie leży. Raz że wiązania K2 z tym systemem są znacznie cięższe od zwykłych nie wspominając już o SP, które są bardzo lekkie. Mi w tych K2 but jakoś nie leżał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luckyluke27 0 Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 Bercik dzięki za opinie odnosnie tych k2 jak i fastec-ow . to ja sie juz dluzej nie bede zastanawiał i wybór pada na fastec-ki core. Jeszcze raz dzięki bardzo za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majdan 4 Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 W Intersport jest przecena wiązań K2 SONIC z 650 zł na 500 zł. Ale nie wiem jak sie one mają do K2 CINCH Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 23 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2013 Sonic to klasyczne wiązanie, nie mające z Cinch nic wspólnego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luckyluke27 0 Napisano 28 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 A ja tylko jeszcze raz koncząc temat, chcialem napisać że wiązana przetestowane 2 dni na pilsku i nie mogę się fastec-ow nachwalić można powiedzieć ze teraz przeganiam narciarzy zapinanie to tak jak marpyc pisales 2 sekundy i jazda ....na stromych trasach tez jakos nie mialem problemu chociaz usiad na stoku musial być troche wsunąc buta w wiazanie na ile sie da pozniej deska do góry dopchać buty a zapinać już na ześlizgu...ale taką akcje mialem moze 2 razy tak to po zejsciu z orczyka druga noga odrazu w wiazanie i gotowe sam nie wiem jak moglem sie tak dlugo meczyc ze zwyklymi wiazaniami..teraz to jest dopiero komfort.. jeszcze raz dzieki bardzo wam za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi