Fejsu 0 Napisano 4 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 Siemanko, jestem tutaj nowy ale mam nadzieje ze się zadomowie na dłużej :)/> Otóż jeżdżę od 4 lat na snowboardzie, do tej pory jezdzilem głównie na desce All Mountain czyli raczej nic nadzwyczajnego oprócz zwykłych zjazdów, troche puchu oraz ostatnio ollie + switch. No i tutaj właśnie dochodzę do momentu, gdzie skakanie strasznie mi się spodobało, jednak moja deska nie jest do tego zbyt dobra. Jest zdecydowanie za twarda a kształt jest directional - przydałby się twin aby dobrze nauczyć się jeździć switchem. Jeżdzę regular (lewa stopa przód) a chcę nauczyć się jeździć goofy do robienia 180'. Dlatego poszukuję deski do freestyle, flex najlepiej 2-3, długość pozostawiam Wam do ocenienia Mam 180cm wzrostu oraz ważę około 72kg, rozmiar buta to 45 (wiem gigant :/). W mojej starej desce nie mieszczę się z końcami butów i czasami zachaczam o śnieg (deska ma 241mm w talii, 154 długości). Zauważyłem tą deskę : http://snowsport.pl/p7010-Deska_Burton_Blunt_2012.html ale nie wiem czy będzie dla mnie odpowiednia. Czy ktoś miał może z nią do czynienia ? Może macie jakieś inne deski do zaproponowania ? Z góry dziękuje i pozdrawiam :P/> Zapomniałem dodać, że cena jaką dysponuję to około 1000zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fejsu 0 Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 REFRESH Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gula44 0 Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Musiałby ktoś się wypowiedziec kto na niej jezdil, osobiscie twierdze ze burek jest przepłacony:D Sprawdź może pathrona FS, flex 4 (ale skoro głównie jeździsz to nie wiem dlaczego chcesz miększą;p), konstrukcja true twin tip (nie wyobrazam sobie na innej na switchu jezdzic) plus te pare technologii;p Jak to powiedział mój brat znajdź mi inna deskę w tej cenię z tyloma upakowanymi paściami:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fejsu 0 Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 No wlasnie chce troche mieksza zeby np manuale porobic czy cos, pathrona obczajalem ale malo opini o tych deskach slyszalem A moze jezdzil ktos na Nitro Haze ?? Podobno super decha tylko nie wiem czy akurat dla mnie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 7 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 Szkoda, że nie byłeś na TD. Na stoku w Białce było 4 lub 5 osób, które kupiły wcześniej Senseja i na nich jeździły, a do tego Senseja objeździło kilkanaście osób testujących z dużym doświadczeniem i wszystkim bardzo podszedł. Sensei jest bardziej miękki od FS, lepiej nada się do flattricków, za to FS stabilniej jeździ na krawędzi, choć i Sensejowi nic nie można zarzucić. Będzie jeszcze szansa spróbować je 16-17.02 w Istebnej Podpytaj się na dowolnym forum snowboardowym właścicieli Sensejów, to usłyszysz o tej desce same superlatywy. Haze jest bardzo miękki, bliżej mu charakterem do Ravena TTT, ale jeśli możesz odżałować słabsze trzymanie krawędzi, to z Haze też będziesz zadowolony.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi