frvanilla 0 Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Hej ! Chciałabym Was prosić o pomoc w doborze deski. Mam 157 cm wzrostu,ważę 51 - 52 kg. Na desce jeździłam trzy sezony, uczyłam się na desce noname, 136 cm, była twarda (niestety) - nie wiem jaki flex, wiem, że prawie w ogóle się nie ugina, jeśli się na nią naciska. Teraz stwierdziłam że deska jest trochę za krótka i troszkę za twarda (choć może to tylko kwestia długości). Jestem średniozaawansowana,raczej dobrze radzę sobię na stoku, jeżdżę płynnie i dość szybko. Szukam deski all-mountainowej, do jazdy na krawędziach. Raczej nie planuję przygód w snowparku ;p Mój budżet: 800 zł na deskę i wiązania. Może być nowa albo używana - polecicie coś ? + jaki flex polecacie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek 4 Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Deska na stok powinna być twarda (flex około 5) Zapięcia Raven są godne polecenia i trochę posłużą Coś w stylu Raven s350 black/violet 2012 http://proboarder.pl...2-wiazania.html Oraz deska flex 5 (145 cm) Raven Flair http://proboarder.pl...lair-deski.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frvanilla 0 Napisano 28 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Dzięki Co sądzisz o firmie Raven ogólnie ? Masz / miałeś deskę tej firmy ? Jeśli chodzi o długość deski, to nie wiem, czy nie lepsza byłaby jednak 140 cm. Nie chcę wtopić z za długą.? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frvanilla 0 Napisano 29 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 teraz trochę poczytałam i podobno jeśli nie nastawiasz się na skakanie, tylko jazdę, lepiej wybrać deskę dłuższą. więc myślę że zdecyduję się na jakąś 142 - 143 cm. taka chyba okej, jeśli wziąć pod uwagę mój wzrost i wagę ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Ja brałbym jednak 140cm. Raven jest godny polecenia. Flair + s350 White to według mnie fajna konfiguracja jeśli chcesz pojeździć na krawędziach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frvanilla 0 Napisano 30 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 A co sądzisz o Raven Explosive 141 albo Sapient Solstice 143 ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Solstice to dużo bardziej wymagająca deska. Do tego dochodzą 2-3cm długości i różnica w okiełznaniu desek robi się znaczna. Według mnie jej przy Twoich parametrach nie ogarniesz. Explosive jest zbliżony do Flair. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frvanilla 0 Napisano 30 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 ale uważasz w takim razie, że będzie dla mnie za długa i przez moją wagę nie docisnę dobrze krawędzi czy raczej umiejętności mi na to nie pozwolą ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frvanilla 0 Napisano 30 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Explosive chyba jednak trochę za mały flex do szybkiej jazdy na krawędziach.Może polecisz jeszcze coś innego ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 31 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2012 Najlepiej przyjedź do Białki 4-6 stycznia, to sobie potestujesz wszystkie deski różnych brandów i wybierzesz to, co Ci najbardziej odpowiada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gula44 0 Napisano 4 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 dobrze marpyc mowi jesli jeszcze zdążysz:D nawet sobie nie wyobrażasz jaką rożnice czuc chociazby przy zmianie wiazan:) jedne sa częscią deski, inne znów czujesz jakbyś był jakimis sznurkami do niej przywiązany;p Nocleg w górach Co do dechy, ravena akurat tego nie kojarze (ale pare na nogach miałem, dzieki cenie te deski robią się naprawde dobreXD) jednak poleciłbym tego sapienta, sam go kumpeli brałem:) Jeśli tylko czujesz sie na siłach do niej to bierz:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi