srubka 0 Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Jakie ćwiczenia najlepiej wykonywać żeby sie przygotować do sezonu snowboardowego?? :arrow: :arrow: Podajcie taki zestaw ćwiczeń na siłowni i nie tylko, który pozwoli na wiekszą frajde na stoku.... (z góry sorry jesli taki temat już był. nie mogłem znaleźć. podajcie linka) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
speeedo 0 Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Ja polecam basen :mrgreen: Pływanie w sposób naturalny rozwija wszystkie partie mięśni i nie obciąża żadnych stawów. Polecam wszystkim :wink: a poza tym to rozciąganie :razz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi-1 1 Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 coś takiego na stronce chyba jest. zaraz sprawdzę mówiłem że coś jest:D http://www.e-snowboard.info/index.php?site=cwiczenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VfBElQgMUQ 0 Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 23 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 Dobrze, że Adi podałeś link. To zestaw naprawdę dobrych cwiczeń rozciągających. Tak około 2 tygodnie przed rozpoczęciem sezonu dobrze jest zacząc je wykonywac. Poza tym pływanie jak najbardziej, bieganie też, bo na desce ważne są silne nogi. @Trim Jeśli chodzi Ci o prędkośc z jaką najeżdżasz na skocznię, to większe znaczenie ma wybicie. Nie musisz szybko jechac, żeby wykręcic na niewielkiej hopie np. 540. Wystarczy odpowiednio mocne wybicie. Poza tym pamiętajcie, żeby za każdym razem, gdy wchodzicie na stok, porozciągac się. Taka szybka rozgrzewka, rozciąganie, chwilkę pobiegac w miejscu. Pod koniec jazdy to samo... Naprawdę bardzo dużo to daje. Temat przykleję, bo myślę, że każdy powinien wiedziec jak przygotowac się do sezonu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VfBElQgMUQ 0 Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 23 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 Rozumiem... ;] Masz na myśli te wszystkie tailpress'y, nosepress'y itd.? Tutaj też znaczenie ma raczej umiejętność wybijania (nawet większe niż na skoczniach). Jedynie podczas jazdy trochę łatwiej jest zrobić olkę, niż z miejsca. No i im większa prędkość, tym dłuższy skok. Ja ollie zrobię może 40-50cm. ;p Prosi na płaskim skaczą ponad metr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VfBElQgMUQ 0 Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
srubka 0 Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 Chodziło mi raczej o jakis zestaw cwiczeń na siłowni. Wiecie jakis układ co najpierw, a co potem itd. Zacząłem chodic ostatnio na siłownie i nie jestem do końca pewien, jhak powinien taki trening wyglądac. Raczej chodziło mi o cos takiego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 jeśli chodzi o siłownię to jakiś ogólnorozwojowy trening na wszystkie partie mięśni.. Dużo rozciągania i powinno byc dobrze :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
srubka 0 Napisano 24 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2007 Czyli mam rozumiec ze jakos specjalnie nie trzeba cwiczyc odpowiednich parti, tylko wszystko razem. Dzieki bardzo mi pomogliscie. :grin: :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 25 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2007 Dokładnie tak jak bercik mówi... Nie słuchaj tych wszystkich napompowanych koksów, którzy karzą cwiczyc codziennie inne partie mięśni. Gówno warte to wszystko jest... Ogólnorozwojówka i rozciągaj się przed i po każdym cwiczeniu czy każdej serii. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi