danist 0 Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Witam, mam pytanie do bardziej doświadczonych. Od 5 lat jeździłem na burton clash 155 wiązania miałem tez burtka custom freestyle. Chciałbym się przesiąść na cos szybszego twardszego do jazdy po przygotowanych trasach. Ale żebym się nie zraził na początek zbyt twardą dechą i trudną do opanowania. Doradźcie jaki sprzet? Jaką twardość długość itp. Mam 177cm wzrostu i 77kg. wagi Mam propozycje kupienia F2 Myst 158cm wiązani Drake supersport. Bedzie jako początek? dzięki! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Supersporty są ok. Z którego roku jest deska i w jakiej cenie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danist 0 Napisano 5 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Deska jest z przed 3 sezonow nowa. Wiazania do kupuje osobno cena 400zl. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danist 0 Napisano 5 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Mam jeszcze opcje Santa cruz konstrukcja carbon z falowanymi krawędziami, tylko noe wiem jak sie model nazywa.. Może ktos podeśle? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Jeszcze 3 lata temu F2 robiło porządny sprzęt. Dopiero potem sprzedało się i zaczęło robić kiepski sprzęt. To F2 może być ciekawą opcją. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danist 0 Napisano 5 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 W sobote pojade do Goscia i popatrze co tam jescze ma.. Doczytałem że ta santa cruz to bardziej pod Freestyle i AM. MOże jakąś Nitro? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Z tańszych propozycji popatrz jeszcze Na Raven Gravy, bardzo stabilna deska przy szybszej jeździe lub też coś z RadAir, bo ta firma ma kilka sztywniejszych desek z poprzednich sezonów w dobrej cenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danist 0 Napisano 6 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 ok. dzieki wielkie za info. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danist 0 Napisano 13 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Padł wybór na RadAir NEO. Tylko jaka długość przy 177wzrost i 77waga wsiąść 154 czy 159 ? Tylko jeszcze wiazania isc w Drake supersporty? Wystarcza do tej deski? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Jeśli wyłacznie do jazdy i poza trasy, to 159 podejdzie, jeśli nie jesteś wymiataczem, to lepiej byłoby coś w granicach 156cm. Supersport jak najbardziej podejdzie. Inne sztywne wiązania to np. Rome Targa czy Raven s700. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danist 0 Napisano 13 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 A buty northwave legend? Maja chyba flex 7. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Tak, dadzą radę w tym zestawie, ale najpierw poprzymierzaj, a potem dopiero się okaże które na Ciebie pasują. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
garf 1 Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Ja ze swojej strony polecam deski SGsnowboards.com Jeśli by coś cię interwsowało nowego lub używanego zapraszam do kontaktu m.forys@team9.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Drobny szczegół - Sigi Grabner to zdaje się troszkę inna półka cenowa (choć oczywiście deski świetne), poza tym kolega szuka nie szuka twardego sprzętu i nie jest wymiataczem, a do tego już raz zraził się zbyt sztywną deską. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danist 0 Napisano 15 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2012 Sprzęt zakupiony Ostatni wybór to Rad-Air NEO 159 Wiązania Flux SF45 Buty Northwave Decade. Teraz tylko czekam na pierwszy snieg aby sprawdzić sprzęt. Dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi