Maniek 4 Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 Witam. W tym sezonie chce się ostro podszkolić na rurkach w parku i mam takie pytanie. Czy długo nie ostrzone krawędzie będą dobre na rurki? Nie będą mi przeszkadzać w boardslide ? Słyszałem , że niektórzy tępią krawędzie ale to na pewno będzie przeszkadzać w normalnej jeździe. Co o tym sądzicie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BiałyMiś 1 Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 ostrzyć krawędzie! pewnie, że ostrzyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 krawędzie możesz ostrzyć pod różnymi kątami, stępienie ich będzie się równało z bardzo słabym trzymaniem podczas skrętu. Jeśli masz dwie deski to jedną możesz sobie przygotować pod jibby ale w przeciwnym wypadku chyba nie ma sensu tego robić. Przerabiałęm też ten temat i potem żałowałem że to zrobiłem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 zgadzam się jeżeli masz jeden blat to nie ma sensu robić sobie trudności ja ostrze tak często jak mam okazję i na rurkach daje radę pocisnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zipi 0 Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Proponuję zamiast tępić dać podniesienie trochę większe, przy ostrych skrętach deska będzie trzymać a przy jeździe na snowparku nie będzie haczyć. Standardowo podnosi się na 0,5 jeżeli dużo jeździsz na snowparku może podniesienie na 1 stopień. Pamiętaj iż podniesienie na 1 stopień jest trudne do zniwelowania później w drugą stronę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi