Volrath 0 Napisano 19 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2007 Witam, mam problem jak w tytule. Kupilem fajna deseczke jednak z przyczyn losowych musze zwrocic ja do sprzedawcy albowiem zostala uszkodzona podczas transportu. Z tego wzgledu stracilem koncepcje jaki inny model moglbym zakupic. Deseczka powinna byc freeride. Jakies sugestie? Cena to do 1500zl najlepiej nie z najnowszych kolekcji albowiem wiadomo cena bedzie 2 krotnie wyzsza. Pozdrawiam Volrath Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 20 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2007 Do freeride'u polecam deski Head'a. Naprawdę sprawdzają się przy takim stylu jazdy doskonale. Jedne z najlepszych desek do FR na świecie. Później poszukam Ci kilka modeli, tylko najpierw podaj swój wzrost albo długośc deski, która by Cię interesowała. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 20 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2007 To moze coś takiego : Nitro Pantera http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=229&strona=251 Nitro Naturals http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=231&strona=251 Fanatic Duke http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=209&strona=251 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak 0 Napisano 20 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2007 ja mam zamiar zdecydowac sie na Nitro Naturals jako fr dobra deska ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Volrath 0 Napisano 20 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2007 Mam 180cm wzrostu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 21 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2007 @Świeżak Z opisu deski wynika, że jak najbardziej dobra. Tylko pamiętajcie, że to jest deska przystosowana specjalnie do FR, a w Polsce za dużo miejsc do takiej jazdy nie ma. Oczywiście po stoku też będziecie mogli spokojnie jeździc, ale o snowparku raczej można zapomniec, bo to dosyc sztywna deska. Poza tym ślizg jest spiekany, więc trzeba go będzie nieco częściej smarowac i konserwowac. :] Mimo wszystko naprawdę spoko decha. @Volrath No to tak minimum te 158cm deska powinna miec. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak 0 Napisano 21 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2007 zdaje sobie z tego doskonale sprawe a majac 178cm jaka dl. dechy ? [ Dodano: 21 Listopad 07, 22:25 ] i czy na tej deseczce (nitro n.) bede mogl sobie delikatnie poszalec na boxach ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Jak już chcesz próbowac i boxów, i FR, to na Twoim miejscu wziąłbym jakąś dobrą dechę all mountain. W Polsce na freeride i tak nie ma miejsca, więc trochę szkoda kupowac profesjonalną dechę. No chyba, że planujesz jakiś większy wypad gdzieś zagranicę. Poza tym dechy do FR powinny miec dobrze zaostrzone krawędzie, z kolei na boxy musisz sobie stępic krawędzie... Delikatnie pewnie będziesz mógł poszalec, bo wątpię żeby z blatem za prawie 12 baniek miało się coś stac, ale trzeba pamiętac, że to decha do FR. :] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak 0 Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 to co bys proponowal z NItro,BUrtona,Ride ? ? ? a moze cos z Rome'a ? [ Dodano: 22 Listopad 07, 12:53 ] slizg ma byc oczywiscie spiekany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Nitro Revolt link Spoko decha, tylko ślizg tłoczony. Pamiętaj, że ze spiekanym trzeba się więcej bawic i częściej go smarowac. Head Matrix link Też w porządku blat. Ogólnie Head robi dechy dobre do FR. ;] Nidecker Chill link Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muti 0 Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Siema Ja mam do sprzedania deske F2 ELIMINATOR LTD 164W 05/06 używana 10dni w Dolomitach po full servisie za 950zł. Deske chyba nie musze opisywac ze jest to bardzo zaawansowana deska do fr i fc a takze do bx.flex 9. ja mam 180cm i jest miodzio.. w razie czego gg 4175420 pozdrawiam Muti Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi