krzyzan 0 Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Znowu ja ale ciężko się zdecydować Przeglądałem deski i wpadała mi w oko ta: http://proboarder.pl/p/1/1244/raven-core-rocker-2012-deski.html Wzrost 175cm Waga około 60kg często się zmienia ale wachania między 57-65 więc niedużo Na allmountain'ie jeździłem coś koło 5 luib ponad 5 sezonów więc z umiejętnością jazdy jest dobrze freestyle dopiero zaczynam więc coś lekkiego do opanowania i raczej coś miększego Co sądzicie o tej desce? Jaką długość bo jak na moje oko około 152-158 ale mogę się mylić Sprawa dość pilna w tym miesiącu muszę już kupić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Deska bardzo chwalona w testach. Tu jest skan z MDSu w którym wygrała w relacji jakość/cena. Na 60kg to max 151cm jeśli interesuje Cię jazda+fs, a jeśli jakieś flat tricki i raile to nawet 147. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzan 0 Napisano 13 Październik 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Raczej na tricki do snow parku mam kilka kilometrów ale jednak jakoś się dostanę i będę chciał polatać bo głupota kupić deskę fs i jeździć po stokach jedynie Chwalona + wygrywa w testach + niska cena = takie połączenia to ja lubię a wygląd też ma ciekawy więc jest super A dołożenie do tego Drake King'ów nie będzie złym posunięciem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Kingi dadzą radę, choć przez alu piętkę są niepotrzebnie ciężkie, a strapy i pompki szału w nich nie robią, bo to jedno z podstawowych wiązań Drake. W podobnej cenie popatrzyłbym również na na K2 indy, K2 Sonic, Raven s380, Raven s750, Flux PR15. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzan 0 Napisano 14 Październik 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Ceny mnie przeraziły najfajniejsze wg mnie i cenowo i wgl są Raven s380 chociaż nie powiem,. że nie podoba mi się Flux ale cena niezbyt Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 ja bym dołożył do tego wiązania Rome Shift. Za 350zł masz naprawdę dobre wiązanka, dobrze trzymają buta, są komfortowe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Shift to podstawowe wiązanie Rome. Nawet model 2014, którego sample oglądałem w fabryce nie powalił mnie z nóg. Śmiem twierdzić, że s380 mają dużo lepsze strapy od Shiftów. Dopiero Rome United ma strap górny tego typu jak s380. To co może przemawiać na korzyść Rome'a to amortyzacja również na dyskach i wyższa łyżka. Obydwa wiązania powstają w tej samej fabryce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi